Skip to content
Newsfeed

Zangeres en zakenvrouw Rihanna wordt 36 jaar

20 februari 2024 10:14
Zangeres en zakenvrouw Rihanna wordt 36 jaar

Met hits als ‘Pon de replay’, ‘Umbrella’ en ‘SOS’ is Robyn Rihanna Fenty, beter bekend als Rihanna wereldberoemd geworden. Bijna twintig jaar later is Rihanna naast een sterke zangeres ook credits opgebouwd als een gewaardeerde zakenvrouw. Riri is vandaag (20 februari) 36 jaar oud geworden.

Rihanna

In haar 36 jaar op de wereld hebben we Rihanna leren kennen als artiest, ondernemer, moeder van twee kinderen met ASAP Rocky en als unieke performer na haar iconische optreden op de Super Bowl halftime show van 2023. Dit zijn natuurlijk slechts een enkele voorbeelden van haar veelbewogen carrière, maar hoe heeft ze haar succes eigenlijk behaald?

Rihanna
Rihanna tijdens de Super Bowl 2023 l Beeld Mike Coppola

Toen Rihanna nog maar 17 jaar oud was debuteerde ze met haar album ‘Music Of The Sun’ en bestormde ze de hitlijsten in met nummers als ‘Pon de Replay’ en ‘If It’s Lovin’ that You Want’. Slechts acht maanden na haar debuutalbum kwam ze met het album ‘A Girl Like Me’.

De eerste single van dit album, genaamd ‘SOS’, was een groot internationaal succes. De zangeres uit Barbados behaalde een deal met Nike voor een campagne met dit nummer. Hierdoor zijn er twee verschillende videoclips gemaakt, één officiële videoclip en één speciaal voor Nike gemaakte videoclip.

In de variant voor Nike is een dansende Rihanna te zien op verschillende locaties. Met haar commercial zette Rihanna het merk op de kaart. Iets wat resulteerde in een groot succes voor Nike.

Businesswoman

De Nike videoclip was al een vroege aanduiding van haar aantrekkingskracht tot marketing. Dit talent heeft ze verder benut in haar FENTY lijn. Zo startte ze in 2017 de lingerielijn Savage x FENTY, in 2018 de make-up lijn FENTY Beauty en in 2019 de modelijn FENTY.

Stuk voor stuk werden haar ondernemingen een groot succes, waar ze ook enorm veel geld mee heeft verdiend. Ze was een van de eerste ondernemers die de thema’s inclusiviteit en diversiteit, in haar merken en producten verwerkt.

FENTY x PUMA

Riri, Rihanna’s bekendste bijnaam, wordt al jaren gezien als een ware fashion icoon. Voordat ze haar eigen FENTY lijn startte, kwam ze dan ook in aanmerking voor een samenwerking met een groot merk. In 2014 trad ze voor het eerst toe tot creatief directeur van PUMA.

Beeld Frazer Harrison

De combinatie van deze twee merken is een mix van de betrouwbaarheid en geschiedenis van PUMA met de gedurfde statement designs van FENTY. De samenwerking tussen Rihanna en PUMA leidde tot veel spraakmakende releases. Waaronder de FENTY x PUMA Avanti sneakers. De nieuwste variant is voorzien van een zachte upper en dierlijke prints.

De FENTY x PUMA Avanti Pony ‘Warm White’ en de FENTY x PUMA Avanti Pony ‘Alpine Snow’ releasen aanstaande donderdag, 22 februari 2024, om 00:00 uur bij diverse retailers. Bekijk het overzicht van alle retailers in de releasekalender.

We kunnen in de toekomst nog veel meer releases verwachten van Rihanna en PUMA. Daarnaast staat in mei weer het Met Gala op de planning, een event waar Rihanna geroemd wordt om haar outfits. Zo verscheen ze afgelopen jaar samen met hubby A$AP Rocky in een van haar meest iconische fits.

Wij zijn in ieder geval erg benieuwd wat de zangeres dit jaar uit de kast gaat trekken! Houd de Sneakerjagers nieuwspagina in de gaten voor meer berichten rondom Riri en meer.