Skip to content
Sustainability

WEAR en The Athlete’s Foot werken samen aan het verduurzamen van de sneakerindustrie

25 april 2023 09:43
WEAR en The Athlete’s Foot werken samen aan het verduurzamen van de sneakerindustrie

Rotterdams initiatief WEAR start een samenwerking met sneakerwinkel The Athlete’s Foot. Met de samenwerking willen de twee namen een grote stap zetten in de circulaire mode-industrie. Vanaf 24 april 2023 kun je bij verschillende locaties van The Athlete’s Foot je oude sneakers inleveren en ontvang je korting op je volgende paar.

WEAR x The Athlete’s Foot

WEAR, een initiatief van Pim Roggeveen en Lorenzo van Galen, werd in 2019 opgericht. In korte tijd is het bedrijf enorm erg gegroeid en heeft WEAR samenwerkingen met Bristol en de Bijenkorf lopen. Bij WEAR geloven ze in een duurzame, schonere en inclusievere economie en focussen ze zich op het cleanen en repareren van tweedehands sneakers, om deze zo een tweede leven te geven.

Voor de volgende stap werken ze samen met sneakerwinkel The Athlete’s Foot. De retailer werd in 1971 opgericht en heeft in de afgelopen jaren verschillende vestigingen in Nederland gekregen. Samen met WEAR wil het merk zich focussen op duurzaamheid in de sneaker scene.

Begin 2023 lanceerde The Athlete’s Foot een nieuw ‘Impact Program’. In deze campagne wil het bedrijf zich meer focussen op het verduurzamen van de sneakerindustrie. In het streven naar impactvolle verandering op lange termijn werkt het bedrijf samen met lokale gemeenschapsinitiatieven zoals Project Fearless, Trees for All en dus ook WEAR.

Lever je oude sneakers in

Vanaf maandag 24 april 2023 kun je je oude sneakers bij The Athlete’s Foot doneren in Den Haag, Alkmaar en Osdorp. Voor elke gedoneerde sneaker plant The Athlete’s Foot in samenwerking met Trees for All een boom. De ingeleverde sneakers gaan naar WEAR. Voor het inleveren van je oude sneakers ontvang je een kortingsbon van 15% voor The Athlete’s Foot in Osdorp.

WEAR x The Athlete's Foot

De campagne duurt tot 10 mei 2023. Check dus snel je sneaker kast en doneer jouw oude paartjes bij een van de drie vestigingen van The Athlete’s Foot. Draag je steentje bij aan het verduurzamen van de fashionindustrie en geef je sneakers een volgend leven!

Let op: je ontvangt één bon bij het inleveren van je sneakers. Bij het inleveren van meerdere sneakers krijg je dus niet meer kortingsbonnen.