Skip to content
Newsfeed

Waarom Converse plateau-sneakers een must-have zijn voor de zomer

18 mei 2023 19:41
Waarom Converse plateau-sneakers een must-have zijn voor de zomer

Plateau-sneakers zijn inmiddels een vast onderdeel geworden van de sneakerwereld. Ook Converse heeft de plateau sneaker trend sterk omarmd en combineert tijdloze ontwerpen van klassiekers met de nieuwste trends. Vooral voor de zomer mogen een paar Converse plateau-sneakers niet ontbreken. Waarom? Dat tonen we je hier!

Waarom zijn Converse plateau-sneakers zo populair?

Er zijn meerdere redenen waarom de Converse sneakers met de (letterlijke) upgrade zo geliefd zijn. Allereerst hebben de meeste Converse sneakers hun klassieke design behouden. De silhouetten zijn al tientallen jaren onveranderd gebleven en zijn daardoor tijdloos.

Bovendien zijn de kicks van Converse van uitstekende kwaliteit, waar het merk bekend om staat. Dit betekent dat je de sneakers lang kunt dragen zonder dat ze kapot gaan of uit de mode raken.

Daarnaast kun je de Chucks met alles combineren: in het dagelijks leven? Geen probleem. Naar het werk? Ook heel cool. Combineer Converse sneakers zelfs met een pak? Ook mogelijk! De kicks passen gewoonweg bij iedere gelegenheid.

Via de website van Converse kun je de sneakers ook in veel verschillende kleuren en designs bemachtigen. We geven je een klein overzicht van een aantal Converse plateau sneakers.

Converse Plateau-Sneaker
Converse
Converse Plateau-Sneaker
Converse

Welke plateau-sneakers zijn er bij Converse?

1. Chuck Taylor All Star Lift Platform

De Chuck Taylor All Star Lift Platform is waarschijnlijk het populairste paar onder de plateau-opties. De silhouet heeft meestal een zoolhoogte van ongeveer 4 cm en is verkrijgbaar in verschillende kleuren en materialen, zoals leer, suède of canvas.

All Star Platform Leather

Lift Platform Oversized Patch

Converse Plateau-Sneaker
Converse Plateau-Sneaker

Hier is bijvoorbeeld de All Star Lift Platform met een bovenwerk van premium leer. Dankzij het leren bovenmateriaal is deze kick gemakkelijker schoon te maken dan de andere.

Deze All Star Lift Platform heeft een vergroot logo en een canvas bovenwerk. De zool bij de Lift Platform is daarnaast nóg hoger.

2. Run Star Hike Platform

De Run Star Hike is een iets meer opvallende plateau-sneaker van Converse met een robuuste rubberen zool en een futuristisch design. De sneaker is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en materialen en kan ook in een high-top variant worden gekozen.

Run Star Hike Platform Foundational Leather

Converse Run Star Hike Platform Oversized Patch

Converse Plateau-Sneaker
Converse Plateau-Sneaker

Deze high-top variant van de All Star Hike heeft een bovenwerk van leer. Op de enkel is het Converse embleem geplaatst.

Dit model kenmerkt zich door een strakke, handgemaakte look. Met de oversized stiksels en de geborduurde oogjes val je zeker op.

3. Chuck Taylor All Star Move

De Chuck Taylor All Star Move is een gemoderniseerde versie van de klassieke Chuck Taylor All Star-sneaker van Converse. De schoen heeft een bijgewerkte zoolconstructie, met een lichte EVA-middenzool en een gripvaste rubberen buitenzool. Hierdoor is de schoen zeer comfortabel en biedt hij voldoende grip.

Chuck Taylor All Star Move Platform Daisy Cord

Canvas Color Converse Chuck Taylor All Star Move

Converse Plateau-Sneaker
Converse Plateau-Sneaker

Ook deze high-top All Star Move heeft een canvas bovenwerk. Speciaal ontworpen voor het festivalseizoen, geeft het merk de sneaker een boohoo-stijl.

Het All Star Move model heeft een moderne uitstraling. De golvende middenzool is met zijn lichtgewicht materialen speciaal ontworpen voor bewegingsvrijheid.

4. Run Star Legacy

De Converse Run Star Legacy is een sneakermodel van Converse dat een futuristische en moderne uitstraling combineert met klassieke elementen van de Chuck Taylor All Star-sneaker. Het is ook de nieuwste versie van de Run Star Hike. De sneaker komt in een high-top variant en heeft een opvallende plateauzool. Het silhouet is verkrijgbaar in verschillende kleuren en is de perfecte keuze voor degenen die op zoek zijn naar dat extraatje.

Run Star Legacy CX

Run Star Legacy CX

Converse Plateau-Sneaker
Converse Plateau-Sneaker

Dit silhouet heeft een zwart canvas bovenwerk en maakt je dankzij de hoge plateauzool nog net iets langer.

Een lichte CX-middenzool en binnenzool zorgen voor een comfortabel gevoel, terwijl de plateauzool extra comfort biedt.

Welke Converse plateau-sneaker is jouw persoonlijke favoriet? Laat het ons weten via Instagram! Hier kun je nog meer sneaker en outfit inspiratie vinden.