Skip to content
Brand

Vier de 50e verjaardag van hiphop met de collectie van StockX

16 augustus 2023 12:12
Vier de 50e verjaardag van hiphop met de collectie van StockX

Hiphop bestaat dit jaar, 2023, 50 jaar. Op 11 augustus 1973 organiseerde DJ Kool Herc de ‘Back To School Jam’ in The Bronx, New York, waar de nieuwe muziekstijl geïntroduceerd zou zijn. Het feest op 1520 Sedgwick Ave. bracht veel teweeg en sindsdien is de hiphopcultuur niet meer weg te denken uit de huidige muziekwereld. Bij StockX vind je nu veel hiphopgerelateerde items.

Hiphop 50th Anniversary

Het jaar 2023 is een belangrijk jaar voor het muziekgenre hiphop. Het genre heeft veel met zich meegebracht en is in de afgelopen decennia uitgegroeid tot een cultuur met invloeden op verschillende fronten. Wat begon als een niche is uitgegroeid tot het populairste muziekgenre ter wereld.

Van DJ Kool Herc, tot Mobb Deep, Public Enemy en Drake, de hiphopcultuur heeft een enorme impact gehad op de muziekwereld. Maar hiphop is veel meer dan alleen muziek, het is een cultuur. De b-boys en b-girls, die op de muziek dansten, kwamen met een unieke kledingstijl die tot op de dag van vandaag terug te zien is in de modewereld.

Hiphop fashion jaren 90 l Getty Images

Het genre gaf mensen uit The Bronx, en later wereldwijd, een stem. Sinds de komst van hiphop zijn er al veel spraakmakende artiesten geweest die met hun muziek de muziekindustrie op z’n kop gezet hebben. Ook in de wereld van sneakers en fashion zijn de invloeden van hiphop duidelijk te zien. Van unieke samenwerkingen tot aan eigen collecties, deze items zijn nu te verkrijgen bij StockX.

Collectie StockX

Naast sneakers, heeft StockX ook een breed aanbod aan kleding, accessoires en collectebles. Van collabs met Kanye West (Ye), tot aan de nieuwe LP van Travis Scott, alles dat hiphopgerelateerd is, vind je bij StockX. Hier tonen we je onze favoriete picks.

Travis Scott x Nike SB Dunk Low

Travis Scott x Nike SB Dunk Low

Misschien wel een van de beste samenwerkingen tussen rapper Travis Scott en Nike, de SB Dunk Low. De Houston based rapper heeft al veel samenwerkingen met Nike op zijn naam staan, maar de Dunk Low, die in 2020 verscheen, blijft een unieke. Met Paisley prints en suède elementen is de sneaker uniek in zijn soort.

Wu-Tang Clan x Crocs Classic Clog ‘Black’

Wu Tang x Crocs Classic Clog

In 2022 kwam Crocs met een erg speciale samenwerking. Hiphopgroep Wu-Tang Clan, bekend van nummers als ‘C.R.E.A.M.’, ‘Protect Ya Neck’ en ‘Wu-Tang Clan Ain’t Nuttin ta Fuck Wit’, kwam met hun eigen Crocs colorway. De hiphopgroep had eerder al een samenwerking met Clarks, Nike en DC Shoes. De Crocs kwam in een zwarte colorway met gele details.

Mobb Deep x Supreme Dragon Tee

De samenwerking tusse Mobb Deep en Supreme is een recente. Het hiphopduo, bekend van nummers als ‘Shook Ones, Part II’, ‘Survival of the Fittest’ en ‘Hell on Earth’, kwam in 2023 met diverse shirts in samenwerking met Supreme. De witte tee komt met de titel ‘Drop A Gem On ‘Em’, een nummer op het derde album van het duo.

Sp5der Web Hoodie

Sp5der Web Hoodie

Rapper Young Thug kwam in 2019 met zijn eigen kledinglijn onder de naam ‘SP5DER’. De kledinglijn komt met hoodies, shirts en joggingbroeken die stuk voor stuk een opvallende print hebben. De hoodie in de kleur ‘Sky Blue’ is onderdeel van de 22/23 collectie en is nu te verkrijgen bij StockX.

adidas YEEZY Slide

adidas Yeezy Slide

Misschien wel de beste samenwerking ooit op het gebied van sneakers, de collab tussen adidas en Kanye West. De samenwerking startte in 2015 en heeft in de afgelopen jaren een hoop unieke silhouette op de markt gebracht, waaronder de Slide. De comfortabele slipper is in verschillende colorways te verkrijgen, maar de ‘Onyx’ blijft een favoriet bij velen.

Tyler the Creator x Converse One Star Ox – Golf le Fleur ‘Jade Lime’

Converse One Star Ox Tyler the Creator Golf le Fleur Jade Lime

Het label Golf Le Fleur, onder leiding van artiest Tyler, The Creator, is onderdeel van het merk Golf Wang. Het label heeft in de afgelopen jaren verschillende sneakers gereleased in samenwerking met Converse en de ‘Jade Lime’ was al snel een favoriet bij velen. De sneaker komt in een lichtgroene colorway en heeft een upper van suède. Op het middenpaneel verschijnt het kenmerkende logo.

Travis Scott Utopia Cover 1 2XLP Vinyl

Travis Scott Utopia Cover 1 2XLP Vinyl

Travis Scott’s langverwachte album ‘UTOPIA’ werd eind juli 2023 dan eindelijk gereleased. Met nummers als ‘K-POP’, ‘MY EYES’ en ‘FE!N’ is ook dit project van Travis een groot succes. Bij StockX is je het album nu op vinyl te verkrijgen.

Action Bronson x New Balance 990v6 ‘Baklava’

New Balance 990v6 MiUSA Action Bronson Baklava

De Action Bronson x New Balance 990v6 ‘Baklava’ is een opvallende release van dit jaar. De sneaker, in samenwerking met rapper en chef Airyn Arslani, beter bekend als Action Bronson, gebruikt contrasterende kleuren en materialen. Het 990v6 model heeft een sportieve look en is de recentste sneaker uit de 990-serie.

Titles Ruin Everthing – A Stream of Consciousness by Aubrey Graham and Kenza Samir

Titles Ruin Everthing A Stream of Consciousness by Aubrey Graham and Kenza Samir Book

We sluiten onze top picks af met het poëziealbum van Aubrey Graham, beter bekend als Drake. De Canadese rapper kwam in 2023 met zijn eigen dichtenbundel, samen met Kenza Samir. ‘Titles Ruin Everthing A Stream of Consciousness by Aubrey Graham’ is nu bij StockX te verkrijgen.

Dit waren onze persoonlijke favoriete picks uit de StockX collectie. Mocht je zelf benieuwd zijn naar het aanbod aan hiphop items bij StockX? Klik dan op de knop hieronder. Meer items als deze vind je op de Sneakerjagers nieuwspagina.