Skip to content
Newsfeed

Tom Sachs en Nike stoppen samenwerking

8 mei 2023 12:33
Tom Sachs en Nike stoppen samenwerking

Nike en Tom Sachs stoppen hun langlopende samenwerking. Volgens een rapport van Curbed (2023) waren de werkomstandigheden binnen het bedrijf zorgelijk. Dit rapport verscheen rond de release van de Mars Yard 3.0, die voorlopig is uitgesteld.

Tom Sachs en Nike gaan ver terug. De twee namen begonnen hun samenwerking in 2012 en hebben sindsdien verschillende projecten samen gedaan. In 2022 werd de ‘General Purpose Shoe’ geïntroduceerd, een geliefd silhouet dat in de afgelopen maanden verschillende colorways heeft mogen ontvangen.

Tom Sachs is een kunstenaar werkend in New York. In 2023 verscheen er een rapport van Curbed, waarin naar voren kwam dat de werkomstandigheden binnen het bedrijf niet optimaal waren en de werkomgeving zelfs op een “cult” leek. Ook zou de ontwerper last hebben van woedeaanvallen die het werk op het kantoor moeilijk maakte voor medewerkers.

Nike reageerde recent op het rapport van Curbed en gaf aan de release van de Tom Sachs x Nike Mars Yard 3.0 te schrappen. “We are not working with Tom’s studio at this time and have no release dates planned,” vertelt Nike Complex.

Wil je meer van dit soort berichten lezen? Neem dan een kijkje op onze nieuwspagina. Vergeet ook niet Sneakerjagers op Instagram te volgen en mis geen enkele release.