Skip to content
Newsfeed

Timberland en C.F. Stead onthullen hun ‘Indigo Suede’ collectie

16 januari 2024 14:33
Timberland en C.F. Stead onthullen hun ‘Indigo Suede’ collectie

Timberland en Brits leerlooierij C.F. Stead komen samen voor een uitgebreide collectie waarin de kleur ‘Indigo’ centraal staat. In de collectie worden de iconische modellen als de Premium 6-Inch Boot, Euro Hiker en 3-Eye Lug Handsewn Boat Shoe gebruikt. De C.F. Stead x Timberland collectie is vanaf 16 januari 2024 te verkrijgen bij Timberland.

C.F. Stead werd in 1800 opgericht en produceert een van ’s wereld beste leersoorten en suède. Met al ruim 200 jaar ervaring in het fabriceren van leer, heeft C.F. Stead een zijn naam gevestigd binnen en buiten Engeland. In het verleden heeft het merk samengewerkt met Reebok en Dr. Martens. Nu krijgt Timberland zijn eigen collectie, gekleed in C.F. Stead suède.

De drie icons komen in elk in een ‘Indigo’ colorway en gebruiken duurzaam, premium leer. De boots bieden waterdichte bescherming – iets waar Timberland bekend om staat. Ter ere van Timberland’s rijke geschiedenis, afkomstig uit de 20e-eeuwse arbeiderscultuur in New England, heeft de collectie een stoere uitstraling met oog op duurzaamheid en comfort.

De 6-Inch Boot, het paradepaardje van Timberland, staat centraal in de collectie. De boot heeft een grove uitstraling en komt met een Anti-Fatigue uitneembare zool. De REBOTL™ gerecycleerde stoffen voering en 400g Primaloft® isolatie zorgt ervoor dat je voeten warm blijven bij de koudste temperaturen.

Daarnaast komt de collectie ook met twee ‘Indigo Suede’ Euro Hiker Boot en 3-Eye Lug Handsewn Boat Shoe, beiden met een Ortholite ® Impressions memory foam voetbed. Alle drie de silhouetten komen met de logo’s van Timberland en C.F. Stead.

De C.F. Stead x Timberland ‘Indigo Suede’ collectie is nu te verkrijgen bij Timberland en diverse retailers. Klik op de knop hieronder om de Timberland collectie te bekijken. Benieuwd naar de Louis Vuitton x Timberland collab? Lees hier meer over deze unieke samenwerking.

C.F. Stead x Timberland
C.F. Stead x Timberland
C.F. Stead x Timberland
C.F. Stead x Timberland
C.F. Stead x Timberland