Skip to content
Newsfeed

De New Balance 574 is verkrijgbaar bij New Balance

28 maart 2023 18:00
De New Balance 574 is verkrijgbaar bij New Balance

Hierbij introduceren we de New Balance 574: een sneaker die de test of time heeft doorstaan. De 574 combineert een klassiek design met modern comfort. Met zijn strakke silhouet, duurzame constructie en gedempte tussenzool is de 574 de perfecte sneaker voor dagelijks gebruik.

Geschiedenis van de New Balance 574

De New Balance 574 werd voor het eerst geïntroduceerd in 1988 door New Balance werknemer Steven Smith, die ook het 997 silhouet ontwierp. De 574 was een van de eerste sneakers met een combinatie van suède en mesh materialen op het bovenwerk, wat het een ademende en duurzame sneaker maakte.

De oorspronkelijke colorways van de 574 waren een ‘Navy/Grey’ en een ‘Grey/White’. De 574 veranderde snel van een hardloopschoen naar een lifestyle sneaker en tegenwoordig is de sneaker niet meer weg te denken uit de huidige sneakerscene. Met grote collabs als de Stone Island x New Balance 574 en de Tokyo Design Studio collab, is de New Balance 574 uitgegroeid tot een klassieker.

New Balance 574
Stone Island x New Balance 574

Over de sneaker

De sneaker verscheen voorheen in slechts twee colorways, maar tegenwoordig heeft de sneaker een enorm arrangement aan colorways en varianten. Van een ‘Nightwatch Green’ colorway tot aan een ‘volledige zwarte ‘All Black’ colorway, voor elke gelegenheid is er een 574 sneaker.

Daarnaast gaat het bij het 574-silhouet niet alleen om stijl. De sneaker staat ook bekend om zijn comfort. De ENCAP-tussenzool technologie van de schoen zorgt voor demping en ondersteuning. Dit samen met het suède en mesh bovenwerk dat ervoor zorgt dat de sneaker lang meegaat. Mocht je dus geïnteresseerd zijn in een stijlvolle en duurzame sneaker, kijk dan niet verder dan de New Balance 574. 

De sneaker is verkrijgbaar op de New Balance website. Je kunt het aanbod van de sneaker bekijken via de knop hieronder. Wil je meer van dit soort blogs lezen? Kijk dan op onze sneaker nieuws pagina.

New Balance 574
New Balance 574
New Balance 574
New Balance 574