Skip to content
Newsfeed

Sotheby’s komt met een uitgebreide Nike SB veiling

17 april 2022 21:00
Sotheby’s komt met een uitgebreide Nike SB veiling

Nike SB bestaat dit jaar 20 jaar en Sotheby’s speelt hierop in met een brede veiling van de meest geliefde SB sneakers. Sotheby’s is een wereldwijd veilinghuis waar kunstwerken, sieraden en ook sneakers geveild worden. Op 25 april 2022 worden de meest zeldzame SB Dunks geveild bij Sotheby’s.

Ter ere van de 20th anniversary van de Nike SB lijn komt Sotheby’s met een uitgebreide veiling. In deze veiling komen de meest zeldzame sneakers uit de SB collectie naar voren. Denk hierbij aan de ‘Pigeon’, de ‘Heineken’, ‘FLOM’ en de ‘Freddy Krueger’. Ook de ‘Paris‘ wordt op 25 april geveild en wordt op een waarde van een half miljoen geschat.

De Nike SB Dunk Low Pro ‘Paris’ werd in 2003 gereleased en is een van de meest zeldzame SB Dunks. Het paartje dat in de Sotheby’s veiling voorbij komt, is een promo sample wat de sneaker nog exclusiever maakt. De sneaker hint naar de stad Parijs en heeft details van kunstenaar Bernard Buffet op de upper.

Sotheby’s is geen onbekende wanneer het gaat om veilen van zeldzame sneakers. Zo werden recent nog de Louis Vuitton sneakers uit de laatste collectie van Virgil Abloh geveild bij het veilinghuis. Ook de Nike Air Ships werden hier in 2021 geveild voor een bedrag van $1,47 miljoen.

De SB Dunk 20 years collectie is nu te zien bij Sotheby’s. Er kan tot en met 25 april 2022 geboden worden op de zeldzame sneakers. Bekijk hier de collectie en houdt de nieuwspagina in de gaten om up-to-date te blijven over deze veiling.

Sotheby's SB Dunk veiling
Sotheby's SB Dunk veiling
Sotheby's SB Dunk veiling
Sotheby's SB Dunk veiling
Sotheby's SB Dunk veiling