Skip to content
Brand

Sneakerjagers introduceert Made in UK 920

1 april 2022 18:00
Sneakerjagers introduceert Made in UK 920

New Balance introduceert de nieuwe Made in UK 920. Het model is geïnspireerd op de klassieke 900 en 1000 modellen. Daarnaast is de 920 gemaakt van verschillende hoogwaardige materialen die we van het merk gewend zijn. Je kunt de nieuwe colorways bekijken op de website van New Balance.

Made in UK 920

New Balance komt van oorsprong uit Boston maar heeft al sinds 1982 een fabriek in Flimby, een plaats in Engeland. De fabriek produceert zo’n 30.000 paar schoenen per week. De sneakers die hier geproduceerd worden staan bekend om hun hoge kwaliteit.

Zoals de naam al doet vermoeden wordt ook dit model in deze fabriek gemaakt. Hierdoor heeft de sneaker naast het kenmerkende ‘N’-logo van New Balance, een Made in England-branding. Op deze manier weet je als consument zeker dat je een product koopt van hoogwaardige kwaliteit. De schoen bevat alleen premium materialen, zo is de basis gemaakt van mesh in combinatie met suède en leren overlays.

New Balance 920
New Balance 920
New Balance 920 | Foto van New Balance

De ENCAP tussenzool zorgt voor een zachte demping en biedt ondersteuning voor je voeten. In combinatie met de designelementen van de 900 en 1000 heeft New Balance een moderne comfortabele schoen neergezet.

New Balance 920 ‘Grey’

Het silhouet bestaat nog niet heel lang, de eerste colorway was de ‘Grey’ en releasde in 2020. Het ontwerp komt vooral in grijze kleuren, aangezien dit in die tijd een trend was. Om de grijze tinten te doorbreken bevat de sneaker marine, zwarte en bordeauxrode accenten.

New Balance 920
New Balance 920 | Foto van New Balance

Collaborations 920

New Balance heeft al verschillende colorways uitgebracht voor dit model. Zo zijn er ook een aantal collaborations verschenen. Hieronder hebben wij een overzicht gemaakt van deze sneakers. De ontwerpen zijn nog te koop bij verschillende marktplaatsen, klik op de afbeeldingen om te zien waar de sneakers nog te koop zijn.

MTA

Als eerste de samenwerking met Metropolitan Transportation Authority, MTA. De sneaker is geïnspireerd op de metro’s van New York en is in 2021 uitgekomen. Wat gelijk een leuke touch geeft aan de schoen, aangezien het model gemaakt is in Engeland. De relatie tussen de twee wordt hierdoor verstevigt.

MTA
MTA x New Balance | Foto van New Balance

Sneakersnstuff

Als tweede de collab met Sneakersnstuff, die ook in 2021 zijn release kreeg. Het merk heeft de schoen in een groen oranje jasje gestoken. Één ding is zeker, deze sneaker is niet te missen. Met oranje tinten op de basis en op de overlays is deze colorway een echte eyecatcher.

Sneakersnstuff x New Balance 920
Sneakersnstuff x New Balance | Foto van Sean Go

Patta

Patta en New Balance hebben voor hun eerste samenwerking ooit, een nieuw ontwerp gegeven aan de 920. In tegenstelling tot de vorige collabs is dit ontwerp uitgekomen in 2020. De sneaker is gekleed in vriendelijke aardetinten die overal in het bovenwerk te vinden zijn. Het karakteristieke Patta-logo is te vinden op de heel van de schoen.

Patta x New Balance
Patta x New Balance | Foto van Patta

New Balance 920

Op de website van New Balance shop je nu verschillende colorways van het model. Om het jullie wat makkelijker te maken hebben we onze favorieten op een rijtje gezet. Zo kun je nog gemakkelijker een paartje scoren!

New Balance 920 ‘Grey’ | M920GRY

De ‘Grey’ komt in een grijs kleurenpalet. De overlays komen in drie verschillende tinten grijs, donkerder dan de basis zodat ze meer opvallen op het mesh.

New Balance 920 Grey
New Balance grey

New Balance 920 ‘Yellow’ | M920YN

De ‘Yellow’ maakt gebruik van de kleuren grijs, donkerblauw en geel. De basis kleurt hetzelfde als de ‘Grey’, alleen heeft deze colorway gele en donkerblauwe overlays. Hierdoor valt de sneaker meer op.

Yellow
Yellow

New Balance 920 ‘Pink’ | M920PNK

De ‘Pink’ heeft een roze kleurenpalet, de overlays komen in een iets donkere tint dan de basis. Een opvallend detail zijn de reflecterende overlays die de bekende kleur behouden.

Pink
Pink

Shop snel je paartje op de website van New Balance!

Onlangs heeft het merk ook de ML725 uitgebracht, bekijk deze hier!