Skip to content
Staff Picks

Sneaker iconen bij Foot Locker

26 juli 2023 10:17
Sneaker iconen bij Foot Locker

Sport en mode gaan hand in hand samen, vele sneakertrends komen voort uit sport. De geliefde Air Jordan 1 is geboren vanuit basketbal en de Stan Smith natuurlijk van adidas vanuit tennis. Het assortiment van Foot Locker is vrij breed en vooral groot, om jou een beetje te helpen hebben zij hun collectie op gedeeld in verschillende iconen.

Bekijk hier onze favoriete sneakers uit de collectie!

Basketball Icons

Het is bijna een understatement om te zeggen dat de streetwear cultuur basketbal geheel heeft opgenomen. Vele sneakerliefhebbers en retailers zijn namelijk met hun passie begonnen naar aanleiding van basketbal.

De Jordan Brand en Nike lijken de streetwear/basketbalscene te domineren, echter lijken andere brands zoals New Balance of PUMA steeds vaker basketbalmodellen uit het archief te halen die langzaam maar zeker ook hun plekje in het straatbeeld verdienen.

Air Jordan 1 Retro Low OG WMNS ‘Black Cement’

Foot Locker

Air Jordan 2 Retro ‘Cement Grey’

Tennisklassiekers

Ook de sport tennis heeft ons vele iconische sneakers gegeven. Een van de meest geliefde modellen van adidas is nota bene vernoemd naar een tennisser! De Stan Smith. De casual chique witte sneaker style heeft vele harten veroverd. Klik op de onderstaande button om de gehele tennis collectie van Foot Locker te bekijken.

Reebok Club C 85 White Royal Gum

adidas Stan Smith Bonega 2B

Hardloopmodellen

De chunky sneaker trend van dit moment komt voort uit verschillende hardloopmodellen. Een perfect voorbeeld van een sneaker die helemaal is opgenomen in de community is de New Balance 530, net zoals vele andere oorspronkelijke hardloopmodellen staat de 530 in teken van comfort. Het is daarom ook niet opmerkelijk dat hardloopsneakers een echte trend is geworden.

New Balance 530

adidas NMD_G1

Favorieten van canvas

Ook vele canvas sneakers zijn begonnen in de sport, het verhaal van de Converse Chuck 70 begon bijvoorbeeld op het basketbalveld. Echter heeft technologie de sneaker ingehaald en worden canvas sneakers voor casual wear of op de skatebaan gedragen.

Bekijk hier onze favoriete canvas sneakers.

Converse Chuck 70 High

Vans Old Skool

Wij hopen dat jij nu precies welke sneaker icoon je gaat coppen bij Foot Locker! Druk op de onderstaande knop om de gehele collectie van Foot Locker te bekijken.

Blijf op de hoogte van alles wat gaande is in de sneaker community via onze Sneakerjagers Instagram.