Skip to content
Newsfeed

PUMA en Formule 1 komen samen voor nieuwe samenwerking

14 mei 2023 15:22
PUMA en Formule 1 komen samen voor nieuwe samenwerking

PUMA heeft na de Formule 1 Miami Grand Prix een grote aankondiging gedaan. Het Duitse sportmerk zal de officiële exclusieve trackside retailer en partner worden van Formule 1. Het merk was al gelinkt aan de racesport en is verantwoordelijk voor de tracksuits van onder andere Max Verstappen en Lewis Hamilton.

Als onderdeel van de nieuwe samenwerking zal PUMA de Formule 1 medewerkers op het circuits voorzien van uitrusting. Daarnaast zal het merk ook het design van de fanwear doen. De samenwerking zal van start gaan van af het jaar 2024 en Formule 1 fans staan nu al te popelen.

In het bijzonder zal de dochteronderneming van PUMA, Stichd, tijdens raceweekenden exclusief de fanretailwinkels runnen. De winkels zullen Formule 1 gelicentieerde producten verkopen, evenals replica teamwear, fanwear en special edition collecties van alle tien teams op de Formule 1-grid en F1-legendes.

“Puma is het meest authentieke en geloofwaardige sportmerk geworden in de motorsport en heeft de expertise om de beste producten te creëren voor ’s werelds toonaangevende coureurs en teams en ook voor hun fans”, aldus Arne Freundt, CEO van PUMA.

In de tussentijd zullen de eerste PUMA x Formula 1 producten vanaf februari 2024 verkrijgbaar zijn. Deze kun je vinden in PUMA-winkels wereldwijd en op de PUMA website. Mogelijk zullen we ooit wel een sneaker collab tussen beide zien komen, je weet het maar nooit.

Wil je meer lezen over de samenwerking? Check dan de PUMA website. Wil je meer van dit soort nieuws lezen? Check dan naar de Sneakerjagers nieuwspagina.