Skip to content
Staff Picks

On-trend platform sneakers shop je bij Nike

25 augustus 2023 09:00
On-trend platform sneakers shop je bij Nike

In de sneakerwereld kom je verschillende trends tegen. Een van onze favoriete hypes op dit moment, augustus 2023, is de platform sneaker. Met een dikkere zool biedt deze zowel comfort als een unieke draai aan de originele modellen. Nike heeft een scala aan platform sneakers in hun collectie, en hier delen we enkele van onze favorieten.

Air Force 1 Shadow

Nike

Sinds 1982 heeft het Air Force 1-silhouet aan populariteit gewonnen. Het originele AF1-model is inmiddels uitgegroeid tot diverse varianten, waaronder de Shadow. Dit model wordt gekenmerkt door een dikkere middenzool en dubbele Nike-branding, waardoor het een unieke draai krijgt.

De witte versie van de Shadow is met alles te combineren. Match de sneaker bijvoorbeeld met een rok zoals het model op de bovenstaande foto’s.

Meer sneaker silhouetten ontdekken voor onder een rok of jurk? Lees: Ontdek stijlvolle dames sneakers voor onder een rok of jurk

Air Jordan 1 Elevate Low

Ook de Air Jordan 1 Low heeft een verhoogde make-over gekregen. De sneaker maakt gebruik van extra stevig leer, de Air demping zorgt op zijn beurt weer voor de extra hoogte in de zool. De gele overlays en buitenzool, samen met de robuuste zool, creëren een kenmerkend en opvallend design.

Court Vision Alta

Bij de Nike Court Vision Alta staat comfort al helemaal op nummer één. De toebox bestaat uit mesh, wat zorgt voor een ademend gevoel. De zool is gemaakt van foam, als gevolg hiervan is de sneaker licht in gewicht. Bovendien is de zool speciaal ontworpen om optimaal te voldoen aan de eisen van het vrouwelijk postuur.

Icon Classic

Naast alle sneakers heeft Nike ook een sandaal aan de platform collectie toegevoegd. De uitgesproken zool van het silhouet lijkt geïnspireerd te zijn op de Air Force 1. De bijzondere sandaal trekt op een positieve manier de aandacht en geeft je outfit net meer pit.

Slides of sandalen worden graag stijlvol gecombineerd met sokken, aangezien deze zo meer zichtbaar zijn. Lees hier alle do’s en don’ts rondom sokken: Hoe style ik sneaker sokken?

Blazer Low Platform

De Nike Blazer staat bekend om zijn minimalistische design. De sneaker is zowel passend bij een casual outfit als een wat nettere fit. De dikkere zool met de mesh tong zorgt voor comfort tijdens het lopen.

Druk op de onderstaande knop om de sneaker te bekijken op de website van Nike!

Air Jordan 1 Elevate High

Er is ook een Hi-top variant van de Jordan 1 beschikbaar met de vernieuwende dikkere zool. De zachte paarse tinten maken deze sneaker een perfecte keuze voor de zomer of lente. Momenteel is de sneaker beschikbaar in maten 35.5 tot 44.5.

Air Force 1 Shadow

Eerder in deze lijst zagen we een witte Air Force 1 Shadow, maar dit silhouet is ook beschikbaar in meer opvallende kleuren. Deze sneaker springt nog meer in het oog dan het originele model en trekt echt de aandacht. Kies voor een gedurfd en kleurrijk silhouet.

Je kunt de sneaker makkelijk combineren met een all black outfit voor een verfrissend contrast of kies voor matchende kleuren net zoals het model.

Dit waren enkele platform silhouetten die beschikbaar zijn op de website van Nike. Neem gerust een kijkje in de webshop om alle platform sneakers te bekijken. Laat ons via de Sneakerjagers Instagram weten welk silhouet jij hebt gescoord.