Skip to content
Upcoming

Peanuts x Converse Collectie

29 mei 2022 10:00
Peanuts x Converse Collectie

Converse werkt samen met de populaire strip Peanuts aan een collectie vol humor en positiviteit. Peanuts is een van de invloedrijkste strips ooit en verscheen op zijn hoogtepunt in 2600 kranten wereldwijd. De iconische Snoopy, Charlie Brown en de rest van de Peanuts bende zijn in de gehele collectie te vinden.

De drop bestaat uit sneakers, kleding en accessoires. Het is ook nog mogelijk om zelf een sneaker te ontwerpen met het Peanuts by You programma.

Peanuts x Converse Sneakers

De Peanuts x Converse Collectie bestaat uit zes verschillende sneakers. Twee hiervan zijn onderdeel van het Peanuts by You programma en komen later nog aan bod.

Chuck 70 ‘Woodstock’

Converse x Peanuts

De Converse x Peanuts Chuck 70 ‘Woodstock’ is al eerder een keer geteased. De upper van de sneaker bevat een camouflage patroon met het stripfiguur Woodstock. Het vogeltje komt al sinds 1960 voor in de Peanuts strips en staat bekend als de beste vriend van Snoopy. Op tong staat ‘Peanuts’ geborduurd. Verder heeft de heel tab nog een custom Woodstock logo op de hak.

Chuck Taylor All Star ‘Signal Red’

Converse x Peanuts

Dit limited-edition model van de Chuck Taylor All Star bevat alle iconische karakters van de Peanuts strip, zoals Charlie Brown en Snoopy. Het bovenwerk is volledig van Canvas en kleurt rood. De welbekende streep op de zool van de Chuck Taylor bevat een zigzag. De rode heel tab heeft de shape van Snoopy’s hondenhuis. Dit paartje is ideaal voor de kids, aangezien het paartje alleen beschikbaar in kindermaten.

Chuck Taylor All Star ‘white’

Deze versie van de Converse Chuck Taylor bevat een bovenwerk van wit canvas. Daaroverheen is een zeefdruk gemaakt van een slapende Snoopy en zijn beste vriend Woodstock. Het Chuck Taylor logo op de binnenkant kleurt rood. Ook hier heeft de heel tab de shape van Snoopy’s hondenhuis.

One Star

Converse x Peanuts

De Peanuts x Converse One Star heeft een zwart kleurend bovenwerk van premium suède. Het midden paneel op de linkerschoen bevat een graphic van Snoopy. Op de rechterschoen vind je hier een graphic van Woodstock. Verder heeft de sneaker nog een gum midsole met een voorgevormde witte zigzag op de zwarte outsole.

Peanuts By You

Converse geeft je ook de mogelijkheid om zelf je eigen sneaker te designen. Met Peanuts By You kan je de Chuck Taylor All Star High en de Chuck Taylor All Star DG instapper zelf customizen. Zo is het mogelijk om uit verschillende karakters, kleuren en strips te kiezen.

PBY: Chuck Taylor All Star

Bij de Chuck Taylor is het mogelijk om heel het zijpaneel van de sneaker te customizen. Het is mogelijk een graphic van een karakter uit de Peanuts serie op de zijkant te zetten. Op de schoen links zie je een voorbeeld van Franklin.

Het is mogelijk om uit zeven personages van de serie te kiezen, zoals onder andere Snoopy, Woodstock en Charlie Brown.

Het is ook mogelijk om de zijkant te bedrukken met een een strip. Op de sneaker hier rechts zie je de strip waarop verschillende personages uit de Peanuts serie op te vinden zijn.

Het is verder ook nog mogelijk de schoen te bedrukken met een all-over print print van Woodstock.

PBY

PBY: Chuck Taylor All Star DG instapper

Instapper

Ook bij de Chuck Taylor All Star DG instapper is het mogelijk om te kiezen tussen een stripfiguur en een een stuk strip. Op het linker paartje zie je een graphic van Snoopy en Charlie Brown.

De rechter schoen bevat een strip, die verschilt met de strip op het hoge model. Verder is het ook nog mogelijk de hak te customizen met een bloemen, zigzag of strip patroon.

Peanuts x Converse Kleding en Accessoires

De Peanuts x Converse collectie bevat ook nog verschillende gender-neutrale kledingstukken en accessoires. Een van de pieces die eruit springt is de reversible bucket hat. Hierbij is de ene kant volledig bedekt met een strip en de andere kant is is geel met Charlie Brown’s befaamde zigzag lijn.

Ook is er nog een korte broek die hetzelfde all-over Woodstock camouflage print bevat als de Chuck 70. Verder bevat de collectie nog vijf t-shirts, een crewneck, een rugzak en nog een korte broek. Bekijk de overige beelden van de kledingcollectie hieronder.

De volledige Peanuts x Converse collectie is nu beschikbaar bij Converse. Wil jij nou op de hoogte blijven van alle nieuwste sneaker en kleding releases? Hou dan vooral onze releasekalender en Instagram in de gaten en zorg dat je geen enkele drop mist.

Peanuts x Converse
Peanuts x Converse
Peanuts x Converse
Peanuts x Converse
Peanuts x Converse
Peanuts x Converse
Peanuts x Converse
Peanuts x Converse
Peanuts x Converse
Peanuts x Converse
Peanuts x Converse
Converse x Peanuts
Converse x Peanuts
Converse x Peanuts
Converse x Peanuts
Converse x Peanuts