Skip to content
Newsfeed

Overkill x adidas vieren jubileum met het ’20th Anniversary Pack’

19 maart 2024 15:00
Overkill x adidas vieren jubileum met het ’20th Anniversary Pack’

Overkill en adidas vieren in 2024 hun 20-jarige jubileum! Voor deze speciale gelegenheid brengt het duo het ’20th Anniversary Pack’ uit. Op 23 maart 2024 lanceren de Berlijnse sneakerwinkel Overkill en adidas een gezamenlijk pack bestaande uit vier sneakers. Hieronder laten we je de sneakers zien.

Overkill x adidas

De collectie bevat een aantal iconische modellen: een adidas ZX 6000, een adidas EQT Guidance en een adidas Spiritain 2000. Je kunt je ook verheugen op een extra, zeer gelimiteerde Friends & Family variant, die alleen in Keulen en Berlijn in de winkels van Overkill verkrijgbaar zal zijn.

Foto’s Overkill

Het duo heeft elk van de vier modellen speciaal uitgekozen en er veel details aan toegevoegd. Laten we de sneakers eens van dichtbij bekijken!

adidas ZX 6000

De adidas ZX 6000 uit het ’20th Anniversary Pack’ heeft een bovenkant in grijs en wit. Hier zijn hoogwaardige materialen gebruikt, zoals nubuckleer en mesh met krijtstrepen. Een hoogtepunt van deze colorway is de kleur blauw op het bovenwerk – de lievelingskleur van Overkill CEO Marc Leuscher.

Er is gekozen voor de ZX 6000 om een vrij ondervertegenwoordigd silhouet naast de populaire ZX 8000 te zetten. Ondanks de visuele verwijzing naar het originele model werd het materiaal geüpgraded naar echt suède om een hoogwaardige en minder sportieve look te krijgen.

Verdere accenten zijn de Overkill en adidas logo’s op de tong, veterlabels, hiel, binnenzolen en zelfs op het draaimechanisme van de buitenzool. Overigens kun je deze kick ook krijgen met speciale Overkill veter tags en extra veters.

adidas EQT Guidance

De adidas EQT Guidance wordt ook geleverd met hoogwaardige materialen. De sneaker is geïnspireerd op de X-serie uit 1992 en combineert klassieke elementen met futuristische accenten. De kick is een eerbetoon aan de looks van de jaren 90 – toen zelfs Overkill nog niet eens bestond.

Het duo koos voor de adidas EQT Guidance, omdat dit een van de favoriete silhouetten is van de Overkill’s CEO. Het model wordt gekenmerkt door patronen op het mesh en nubuck en de verschillende grijstinten.

Als kleuraccent dient fel oranje, dat te zien is op de strepen, de hiel en het torsiesysteem van de buitenzool. De tong is versierd met het Overkill 20 logo en een aangepast adidas Performance logo. Aan de binnenkant van de schoen zit het label met de term ‘The Best of Overkill’.

Het model wordt geleverd met drie verschillende paar lacetags en grijze en oranje veters. De binnenzolen zijn versierd met het Overkill ’20’ logo en het gewijzigde adidas Performance logo. Beide logo’s en de 20 als graffititag verschijnen als hoogwaardig borduursel op de hiel van het model.

adidas Spiritain 2000

Het derde model, de adidas Spiritain 2000, presenteert zich in tech-running stijl en voegt een futuristisch tintje toe aan het pakket en is geïnspireerd op de momenteel populaire Y2K hardloopsneakers. Het model komt rechtstreeks uit de adidas archieven en heeft ook zulke kenmerken: grof mesh in crèmewit en overlays van performance nubuck in puur wit. Felgroen dient als contrastkleur en reflecterende 3M-elementen zorgen voor een edgy look.

De tong en hiel zijn versierd met de Overkill 20 en het adidas Performance-logo. Er zijn ook twee paar extra veters in groen en grijs. De Overkill belettering siert een deel van de overlay en de binnenzolen zijn voorzien van het adidas Performance logo en de Overkill 20 graffiti tag.

Friends & Family

Zoals eerder vermeld, komt er een extra en strikt gelimiteerde friends & family variant van de sneaker die exclusief verkrijgbaar zal zijn in Overkill winkels in Berlijn en Keulen. Alle informatie over de in-store release vind je hieronder:

Release info: Overkill x adidas ’20th Anniversary Pack’

Het pack wordt zowel online als in de winkel bij Overkill uitgebracht. Je kunt het Anniversary Pack online aanschaffen vanaf 23 maart 2024 om 22:00 uur precies. Je kunt de sneakers in de winkel kopen op de volgende adressen:

In-Store-Release: Berlijn

Release: 23.03.2024 – 11:00 uur
Georg-Knorr-Str. 4 – 12681 Berlijn

Het evenement vindt plaats op het volgende adres in Berlijn: Locatie ‘Archiv’, Berlin-Marzahn, 11:00 uur.

In-Store-Release: Keulen

Release: 23.03.2024 – 11:00 uur
Hahnenstraße 20 – 50667 Keulen

Je kunt altijd meer informatie vinden op ons Instagram kanaal @sneakerjagers en op onze nieuwspagina. Je wordt ook op de hoogte gehouden via @overkillshop.