Skip to content
Staff Picks

Onze favoriete items in de exclusieve adidas collectie

11 april 2023 09:35
Onze favoriete items in de exclusieve adidas collectie

Sinds 1949 brengt adidas ons populaire kleding, sportswear, accessoires en natuurlijk sneakers! adidas heeft ook een uitgebreide collectie met items die alleen beschikbaar zijn bij adidas en enkele retailers.

De collectie bevat ongeveer 900 artikelen. Uit dit exclusieve assortiment hebben we onze top picks uitgekozen. Natuurlijk is de collectie vele malen groter dan de door ons uitgekozen artikelen, druk op de onderstaande knop om gehele collectie te bekijken.

Samba Vegan Sneakers

De adidas Samba debuteerde in 1949 als een indoor voetbalschoen. In 2023 is de sneaker echter ontpopt tot een ware classic in het lifestyle-segment. Nu heeft de sneaker een milieuvriendelijke make-over gekregen. De vernieuwde uitgave maakt geen gebruik van dierlijke materialen. Met dit vegan alternatief is het adidas gelukt om de originele vibe van de sneaker te behouden.

adidas By Stella McCartney Court

Sinds 2005 werken modeontwerpster Stella McCartney en adidas samen. De twee hebben in de afgelopen jaren verschillende sportwear collecties uitgebracht. Naast apparel en accessoires brengt de By Stella McCartney lijn ook sneaker uit, zoals het hieronder afgebeelde Court model.

De sneaker heeft een strak uiterlijk met een rood adidas By Stella McCartney-logo. Dit court model heeft een extra dikke zool wat de sneaker naast stijlvol ook comfortabel maakt.

Forum Low CL

De adidas Forum kwam uit in 1984, destijds was de sneaker een innovatief hoogstand in de basketbalwereld. Tegenwoordig gebruikt men het Forum model als een comfortabele casual wear sneaker. adidas heeft enkele aanpassingen toegepast op het model. Zo is het bovenwerk tegenwoordig van nubuck leer gemaakt waardoor de sneaker ook bestand is tegen regenachtig weer.

Klik op de knop hieronder om deze Forum Low CL op de website van adidas te bekijken.

Ultra 4DFWD

Houd je van hardlopen of gewoon van de look van een hardloopsneaker? Dan is de Ultra 4DFWD op je lijf geschreven. Dit model is een waar innovatief meesterwerk. De 3D-geprinte middenzool geeft de sneaker een futuristische feel. De buitenzool is gemaakt van Continental™ Rubber, dit zorgt ervoor dat je op elk terrein genoeg grip hebt om te rennen.

Het knitted bovenwerk bestaan voor 50% uit gerecycled plastic en voor 50% uit polyester. Naast dat adidas Ultra 4DFWD er kenmerkend uit ziet, is de sneaker ook nog een milieubewuste keuze.

Stan Smith

De Stan Smith is een echte klassieker bij adidas. Sinds 1965 is dit model op de markt en in 2023 is het nog steeds een gouden silhouet. Al 58 jaar brengt adidas het Stan Smith model uit en weet het model telkens weer te vernieuwen. Dit is ook te zien bij deze uitgave van de sneaker.

De leren upper heeft een speciale textuur, wat zorgt voor een Stan Smith met een unieke twist. De sneaker is nu beschikbaar in de exclusieve collectie van adidas.

Wil je meer weten over dit silhouet? Bekijk dan het artikel: De Geschiedenis van de adidas Stan Smith.

Gazelle Bold

Zoals eerder beschreven is het Gazelle model een van de klassiekers bij adidas. De Gazelle Bold is een vernieuwde versie van de Gazelle met een extra dikke zool. Door de dikkere zool is de sneaker extra comfortabel. Met de gele en bordeaux rode kleurenstelling behoudt de Gazelle Bold zijn retro feel.

Parley Sportjack

Dit sportjack is ontworpen om awareness te creëren rond het welzijn van onze oceanen. In 2023 is er een schatting gemaakt dat er ongeveer 100 tot 150 miljoen ton plastic in de oceanen en zeeën drijft. adidas wil een positieve bijdrage leveren om dit probleem tegen te gaan en doet dit met het Parley Ocean Plastic Program.

Het Parley Sportjack is gemaakt van gerecyclede materialen en met minimaal 70% gerecyclede grondstoffen. Dit is één van de oplossingen die adidas probeert toe te passen om de plastic soep tegen te gaan.

Adventure DTC Overhemd

Dit lichte overhemd is perfect voor de lente. Het kleding item is geïnspireerd op de apparel pieces uit de archieven van adidas. Cop dit tussenjasje snel voordat de echte zomerse dagen van 2023 gaan beginnen!

adidas By Stella McCartney Woven Solid Broek

De adidas By Stella McCartney Woven Solid Broek is gemaakt van 100% gerecyclede materialen. De broek speelt in op de oversized trend die je in 2023 vaak terugziet. Het item is comfortabel en gemakkelijk te combineren met al je basics uit je kledingkast.

Valentine’s Day T-Shirt

Voor Valentijnsdag 2023 heeft adidas verschillende pieces uitgebracht om de dag van de liefde te vieren. Dit oversized witte t-shirt is bevat verschillende details die hint naar love. Op de voorkant van het shirt en op de mouw staat een rood hartje. Op de rug is ook een tekst te zien die de verschillende vormen van liefde benadrukt.

Dit zijn onze top picks uit de exclusieve adidas collectie. Klik op de knop hieronder om naar de website van adidas te gaan.

Ontdek al de laatste nieuwtjes in de sneaker scene op onze news pagina.