Skip to content
Upcoming

Officiële beelden Nike ACG Summer 2022

25 mei 2022 21:30
Officiële beelden Nike ACG Summer 2022

Nike keert deze zomer weer terug met een nieuwe ACG collectie. ACG, wat staat voor ‘All Conditions Gear’, is een kledinglijn van Nike dat zich focust op het maken van outdoorkleding voor alle weersomstandigheden.

Voor elke collectie verkennen ze een nieuwe locatie en gebruiken ze de plaatselijke natuur als inspiratiebron voor de kleding. De ACG zomer 2022 collectie is geïnspireerd door het ruige landschap van Spirit Lake, een meer in de staat Washington.

ACG SU22

Behind the Design

Nike ACG is toegewijd aan het maken van outdoorkleding dat zowel stylish als duurzaam is. Met de nieuwe zomer collectie wilt het sportmerk de mens met een andere blik naar de natuur laten kijken. Buiten zijn moet ervaren worden als iets leuks, en de juiste gear hebben helpt daarbij.

De nieuwe ACG collectie bestaat uit een wijd assortiment aan kleding en footwear. De collectie is ontworpen met het idee de beste items te maken voor in de zomer. In de hete zomermaanden is het belangrijk dat kleding drie belangrijke kwaliteiten bevat: het moet ventilerend zijn, makkelijk beweegbaar en het moet nut hebben.

De kleding is ontworpen voor alle zomerse omstandigheden, zodat jij je op alle weersomstandigheden kan kleden. Elk kledingstuk in de collectie is ontworpen met een functie, zodat jij voor elk avontuur een outfit kan samenstellen.

ACG SU22
ACG SU22

Kleding ACG ‘Summer 2022’ collectie

De collectie bevat kledingstukken voor zowel mannen als vrouwen. De collectie bestaat uit t-shirts, cargo shorts, trail pants, jassen en hiking schoenen. Hieronder zullen we eerst naar de belangrijkste kledingstukken van de collectie kijken.

ACG SU22
ACG SU22

Op deze foto zien we het ‘Fruits and Veggies’ t-shirt. De tee bevat een graphic waarop verschillende soorten groenten en fruit geprint zijn in de vorm van het ACG logo. Verder draagt het model de ‘Cinder Cone’ windbreaker.

Deze jas is gemaakt van een waterafstotend materiaal. De all-over print verwijst naar de vulkanische gesteenten in de buurt van Mount Saint Helens in Washington. De zalmkleurige cargo shorts zijn ventilerend en waterafstotend.

ACG SU22
ACG SU22

Deze vrolijke herentop is de Nike Dri-FIT ACG UV ‘Snowgrass’. Ondanks de lange mouwen is de top, door het Dri-FIT materiaal, erg ventilerend waardoor je koel blijft en bedekt tegen de zon. Het bevat een all-over print van verschillende soorten planten. De zonnebril heeft een wit frame met reflecterende glazen. Dit accessoire heeft alleen nog geen releasedatum.

ACG SU22
ACG SU22

Het t-shirt met daarop in het groot ‘HIKE’ geprint is gemaakt van een 100% duurzame materialen. Verder draagt het model cargo met daarop een all-over camouflage. De sportieve bril heeft een zwart frame met zwarte glazen. Bij deze bril is het ook nog niet bekend wanneer hij uitkomt. De sandalen zijn zwarte Deschütz sandalen.

ACG SU22
ACG SU22

Er zijn ook items specifiek voor de dames. Zo is er een een set dat bestaat uit een top en leggings. Beide delen van de set zijn bekleed in all-over camouflage print. Het model op de achtergrond draagt een grijs gestreepte top en olijfgroene ACG rok.

Sneakers van de ACG ‘Summer 2022’ collectie

De collectie bevat ook nog verschillende trailschoenen die ontworpen en getest zijn in het ruige Pacific Northwest.

Nike ACG Lowcate

ACG Lowcate
ACG Lowcate
ACG Lowcate
ACG Lowcate
ACG Lowcate
ACG Lowcate

De ACG Lowcate is een hiking schoen die is ontworpen om lange afstanden af te leggen op de trails. Het bovenwerk is gemaakt van een mix van materialen, waardoor het stevig en ventilerend is. De buitenzool bestaat uit twee delen: hard rubber op het midden van de zool en zacht rubber onder de voorvoet en voetholte. Het zachte rubber is ook nog eens kleveriger en geeft de schoen extra grip. Een web-systeem bij de middenvoet zorgt ervoor dat de schoen goed gesloten om de voet zit.

Het paartje is beschikbaar in drie verschillende colorways. De ‘Light Iron Ore’ colorway kleurt off-white en groen. Ook heeft de schoen een gum buitenzool. De ‘Wolf Grey and Bright Crimson’ colorway bevat een upper die voornamelijk grijs, blauw en rood kleurt. De laatste colorway, de ‘Black and Cool Grey’, heeft een strakke look door de combinatie van de kleuren zwart en grijs. De roze gespikkelde veters geven de schoen een speelse touch.

Nike ACG Moc 3.5 ‘Black’

ACG Moc 3.5
ACG Moc 3.5

De Nike ACG Moc 3.5 ‘Black’ is de ultieme comfy hiking schoen. Het bovenwerk is licht van gewicht en gemaakt van een mix aan materialen. De zool bevat een robuust rubberen profiel waardoor het een uitermate geschikte schoen is om de natuur mee in te trekken. Dit paartje is alleen beschikbaar in de ‘Black’ colorway.

De collectie Nike ACG Summer 2022 zal vanaf 28 mei verkrijgbaar zijn in Europa. De kledingstukken zullen te koop zijn via de website van Nike en verschillende andere retailers.

De kledingstukken zijn al zichtbaar op de website, dus mocht je een kijkje willen nemen naar de nieuwe Nike ACG Summer 2022 collectie. Klik dan op de link knop hieronder.