Skip to content
Newsfeed

Nike’s .SWOOSH Our Force 1 collectie komt eraan

19 april 2023 14:00
Nike’s .SWOOSH Our Force 1 collectie komt eraan

Het Nike Air Force 1 silhouet, dat in 1982 werd geïntroduceerd, gaat al decennia mee. De Our Force 1 collectie brengt ode aan de eerste 50 jaar van Nike en is gemaakt voor de digitale generatie. De . SWOOSH Our Force 1 collectie toont expressieve en nooit eerder vertoonde digitale uitvoeringen van Air Force 1 Lows uit het verleden, heden en de toekomst. Op 8 en 10 mei 2023 droppen de virtuele sneakers.

‘Classic Remix’ en ‘New Wave’

De digitale wereld speelt een steeds grotere rol binnen de sneaker scene. Na de komst van NFT’s (non-fungible tokens), komt Nike nu met de .SWOOSH Our Force 1 collectie. De collectie toont unieke en nog nooit eerder vertoonde digitale varianten van de Air Force 1 Low.

De collectie komt met virtuele Air Force 1 creaties. Elke creatie zit in een van de twee OF1 schoenendozen; de ‘Classic Remix’ of de ‘New Wave’. Elke schoenendoos heeft zijn eigen kenmerkende eigenschappen. De ‘Classic Remix’ box is een portaal naar de nostalgie van Nike, waarbij historische details worden gevierd en geeft tegelijkertijd een blik op de toekomst.

Nike OUR FORCE 1
Nike

De ‘New Wave box’ is een toegangspoort tot een universum van AF1’s die je nog nooit eerder hebt gezien. Verspreid over beide dozen zijn enkele van de meest besproken AF1’s uit de archieven samen met geheel nieuwe interpretaties van de klassieker. De Our Force 1 collectie is Nike’s eerbetoon aan de creativiteit en veelzijdigheid van de AF1.

Elke box kost $19,82 USD en bevat een Our Force 1, een digitale versie van een van de meest iconische Air Force 1’s. In de Classic Remix box krijgen .SWOOSH leden een kans om hun favoriete klassieke AF1 op te halen die tussen 1982 en 2006 is uitgebracht. Ook kun je kiezen voor een eigen AF1 met een nostalgische twist.

Met de New Wave box kunnen leden een retro colorway uit 2007 of later vrijspelen, of een expressieve, eigen AF1 met een meer futuristische twist verkrijgen. Verspreid over beide boxen zijn mede gecreëerde AF1’s van de vier .SWOOSH “Your Force 1” winnaars.

Airdrop

Op 18 april 2023 startte Nike met het droppen van “airdrop” posters. De posterontwerpen zijn “reimagination[s] of heritage ads from the OG days” en zullen worden uitgedeeld aan willekeurige .SWOOSH leden. Op 8 mei 2023 krijgt deze groep als eerste toegang tot de OF1 verkoop. Op 10 mei 2023 is de algemene toegang voor de hele .SWOOSH gemeenschap om een OF1 virtuele creatie te kopen.

Nike zal in de komende maanden nog meer onthullen over de Our Force 1 collectie. Bekijk hieronder de tijdlijn. Houd onze nieuwspagina in de gaten voor de laatste updates.

Nike Our Force 1
Nike Our Force 1
Nike Our Force 1