Skip to content
Newsfeed

Release reminder: Nike ‘Chinese New Year’ pack

5 februari 2024 14:10
Release reminder: Nike ‘Chinese New Year’ pack

Op 10 februari 2024 wordt het Chinese nieuwjaar gevierd. Het jaar 2024 staat in het teken van de draak. Speciaal voor de Chinese feestdag komt Nike met een sneaker pack bestaande uit negen nieuwe ontwerpen zoals drie Air Jordan 2 Low colorways, twee Air Jordan 1 Low’s en een Air Force 1 ’07. Het ‘Chinese New Year’ pack dropt op 06 februari 2024 bij diverse retailers.

Het mag bij ons dan al wel een tijdje 2024 zijn, in China wordt het nieuwe jaar ietwat anders ingeluid. Op 10 februari 2024 wordt de nieuwe maan gevierd tijdens het Chinese Nieuwjaar, ook wel het Lentefestival genoemd. Ieder Chinees jaar staat in het teken van een dier. In het jaar 2023 stond het konijn centraal. Het jaar 2024 staat in het teken van het mythische wezen de draak.

De draak is het enige mythische wezen uit de Chinese kalender en staat voor loyaliteit, kracht en succes. Ook Nike viert het Chinese nieuwjaar en doet dit met een sneaker pack bestaande uit negen nieuwe ontwerpen. We zien drie Air Jordan 2 Low colorways, een Air Jordan Spizike, twee Air Jordan 1 Low’s, een Air Force 1 ’07, een Air Jordan Stadium 90 en als laatste een Air Jordan 38.

Bijna alle sneakers pronken met een bovenwerk in de kleur ‘Sail’, wat de details van de draak extra accentueert en laat opvallen. Elk paar lijkt een verhaal te vertellen, met de draak als centraal element dat op elegante wijze naar voren komt tegen de achtergrond van de zachte ‘Sail’ basis.

Het Nike ‘Chinese New Year’ pack zal gaan droppen op 06 februari 2024 bij Nike en diverse retailers. Houd de Sneakerjagers releasekalender in de gaten voor de laatste updates.