Skip to content
Newsfeed

Nike onthult ‘Blueprint Pack’ voor de Olympische Spelen van Parijs 2024

13 april 2024 07:06
Nike onthult ‘Blueprint Pack’ voor de Olympische Spelen van Parijs 2024

Elke vier jaar verzamelen de beste atleten van over de hele wereld zich om te gaan stralen op de Olympische Spelen. Om een goede prestatie neer te kunnen zetten hebben atleten de beste equipment nodig. Nike helpt hun daarbij, met de onthulling van het ‘Blueprint Pack’ op een uniek evenement in Palais Brongniart in Parijs.

In Palais Brongniart toonde Nike verschillende nieuwe modellen die we in actie zullen gaan zien tijdens de Spelen. De collectie is ontworpen met het oog op atletische prestaties en bestaat in totaal uit 13 items. Met onder andere de Zoom GT Hustle 3 in het basketbal, Zoom Max Fly 2 in Track & Field, en de gloednieuwe Mercurial voetbalschoen. Daarnaast onthulde ze ook de Pegasus 41 hardloopschoen en de nieuwste Pegasus Premium, dit is de eerste schoen met een zichtbare Zoom Air Unit die van teen tot hiel loopt.

Onthulling Palais Brongniart

Om de collectie te onthullen had Nike een event georganiseerd in Palais Brongniart in Parijs, waarbij het Palais een complete transformatie onderging tot een meeslepende Air-ervaring. Het event begon met een historische tentoonstelling van verschillende iconische Air-schoenen, waaronder de allereerste Air Tailwind. Daarna volgde een culturele expositie met de nadruk op collabs met bekende namen zoals Parra, Stash, atmos, Corteiz en anderen. Vervolgens toonde Nike de modellen van het ‘Blueprint Pack’.

Nike Olymipsche Spelen Parijs
Nike Olymipsche Spelen Parijs

Het event werd afgesloten met een ruimte die was omgebouwd tot een futuristische hardloopbaan. Waarbij je de voetstappen hoorde van echte hardlopers, terwijl de Pegasus Premium in het zicht stond.

Nike Olymipsche Spelen Parijs

De Nike Victory 2 en Nike Maxfly 2 spikes zullen gaan droppen bij Nike in mei 2024. De G.T. Hustle 3 en Air Zoom Mercurial komen uit in juli, terwijl de Pegasus 41 in juni verschijnt en de Pegasus Premium zal gaan releasen in de lente van 2025. Benieuwd naar wat er nog meer zal gaan droppen in 2024? Check de Sneakerjagers releasekalender.