Skip to content
Newsfeed

Nike onthult Air Force 1 Low ‘Anniversary Edition’

1 juli 2022 10:00
Nike onthult Air Force 1 Low ‘Anniversary Edition’

De Nike Air Force 1 bestaat in 2022 alweer 40 jaar en dat wordt groots gevierd. Eerder waren al beelden opgedoken van de Nike Air Force 1 ‘Bronx Origins’. Deze sneaker viert het jubileum en is tegelijkertijd een hommage naar de Bronx en de oorsprong van hip hop. Nu zijn er ook nog beelden opgedoken van nog een Air Force 1 ‘Anniversary Edition’. Deze sneaker zal hoogstwaarschijnlijk binnenkort verschijnen op Nike.com.

Nike viert het 40-jarig bestaan van het model door twee klassieke colorways te verwerken in één sneaker. Deze colorways zijn de ‘Triple White’ en ‘Triple Black’. Witte AF1’s worden ook wel de ‘Uptowns’ genoemd door de sneakers populariteit onder jongeren uit Harlem. In de afgelopen jaren heeft zwarte Air Force 1 een reputatie gekregen van schimmige figuren en criminele activiteiten.

Deze Nike Air Force 1 ‘Anniversary Edition’ is gespleten in een wit en een zwart gedeelte. Het bovenwerk is voor het grooste gedeelte bekleed in zwart getrommeld leer. Ook de Swoosh en de heel tab zijn zwart, maar deze zijn bekleed in slangenleer. Een gedeelte van de neus tot aan het middenpaneel aan de binnenzijde kleuren wit. Dit is dan weer gemaakt van glad leer. De zool heeft dezelfde kleurverdeling als het bovenwerk.

Op de sneaker zijn ook nog verschillende gouden details te vinden. Zo zijn de dubraes, waarop ‘AF1 ’82’ staat, goud. Ook het hoogste veteroogje en het Nike logo op de hak zijn goud. Ten slotte, staat op de tong nog in het goud de tekst ‘Anniversary Edition’. Op de insole staat nog een graphic van een microfoon. Dit kan een knipoog zijn naar de verwevenheid van de Air Force 1 en de hip hop cultuur.

De Nike Air Force 1 ‘Anniversary Edition’ zal hoogstwaarschijnlijk binnenkort verschijnen Nike.com en bij verschillende Nike retailers. Hou dus de nieuwspagina in de gaten voor meer updates over deze release en nog veel meer sneaker nieuws.

Air Force 1 low anniversary
Air Force 1 low anniversary
Air Force 1 low anniversary
Air Force 1 low anniversary
Air Force 1 low anniversary
Air Force 1 low anniversary
Air Force 1 low anniversary