Skip to content
Newsfeed

Nike brengt Cult Classics terug in 2024

22 april 2024 16:10
Nike brengt Cult Classics terug in 2024

De laatste maanden gingen er steeds meer geruchten rond over Nike’s plannen om enkele iconische sneakers nieuw leven in te blazen. Nu, in april 2024, heeft Nike deze geruchten officieel bevestigd met de introductie van het Cult Classics-programma. Een korte film van het merk kondigt aan dat een aantal iconische sneakers een comeback zullen maken.

Een van de hoogtepunten van het Cult Classics-programma is de terugkeer van de iconische CO.JP (Concept Japan) colorways, waaronder de Dunk Low ‘Veneer’ en ‘Ultraman’, samen met de Air Force 1 ‘Linen’. Deze sneakers waren oorspronkelijk exclusief uitgebracht in Japan in beperkte oplagen van eind jaren ’90 tot begin jaren ’00, maar zullen nu in 2024 wereldwijd gaan droppen.

Maar Nike gaat verder dan alleen het terughalen van CO.JP-releases. Het merk bevestigde ook de terugkeer van de ‘Ivory Snake’ Air Force 1, die voor het eerst verscheen in 1996 en onlangs in 2019 een retro kreeg. Daarnaast zal het programma ook een eerbetoon brengen aan de Air 180 in een ‘Ultramarine’ en ‘Concord’ colorway. De Air 180 is een klassiek Air Max-model dat voor het eerst werd uitgebracht in 1991.

Als laatste zien we ook moderne klassiekers terugkeren, als de ‘Varsity Green’ Dunk Low, die voor het eerst verscheen in 2021, en de Air Max 90 ‘Reverse Duck Camo’, die voor het eerst werd gedropt als onderdeel van Air Max Day 2020.

Bekijk hieronder de Nike Cult Classics-line-up. Deze zullen de komende maanden worden uitgebracht op SNKRS en bij geselecteerde retailers. Blijf vooral op de hoogte van alle release details door regelmatig de Sneakerjagers releasekalender te raadplegen.

Air Force 1 Linen
Air Force 1 Snake
Air Max 90 Duck Camo
Dunk Low Veneer
Dunk Low Team Green
Nike Dunk Low 'Ultraman 2024'
Nike Air Max 180 'Ultramarine'