Skip to content
Brand

Nieuwe adidas x Gucci Spring/Summer 2023 collectie

2 april 2023 10:00
Nieuwe adidas x Gucci Spring/Summer 2023 collectie

Na het succes van de eerste samenwerking in 2022, keren adidas en Gucci dit seizoen terug met een nieuwe Spring/Summer collectie. De collectie omvat een gloednieuwe kijk op de meest iconische sneakers van adidas: de Gazelle en ZX8000. Ook omvat de release twee slip-on silhouetten, namelijk de adilette en de badslippers.

Bij de tweede collab speelt ‘The Web’ opnieuw met de iconische witte Three Stripes. Ook wordt het GG-monogram opnieuw gecombineerd met de Trefoil. Verder zijn de herinneringen aan de jaren 80 en 90 van de Creative Director als inspiratie gebruikt. Zo worden de motieven van het emblematische modehuis gecombineerd met die van het historische sportkledingmerk, wat heeft geleid tot een reeks hybride looks.

adidas x Gucci Gazelle

adidas x Gucci Gazelle ‘Beige Tone’

De adidas x Gucci Gazelle ‘Beige Tone‘ is gemaakt van beige en donkerbruin canvas en heeft een rubberen zool. Op de schoen vinden we verschillende details, zoals de kleuren van Italiaanse vlag en natuurlijk de bekende ‘GG’ motieven.

adidas x Gucci Gazelle Beige Tone on feet
adidas
adidas x Gucci Gazelle Beige Tone details

adidas x Gucci Gazelle ‘Core Black’

De adidas x Gucci Gazelle ‘Core Black’ heeft een wat rustigere look, waarbij het kleurenpalet uit zwart, geel en wit bestaat. De Gazelle omvat een canvas bovenwerk, rubberen loopzool en details van demetra. De details zijn dus gemaakt van dierproefvrije grondstoffen die voornamelijk afkomstig zijn van duurzame, hernieuwbare en biologische bronnen.

adidas x Gucci Gazelle 'Core Black' on feet
adidas x Gucci Gazelle 'Core Black' details

adidas x Gucci Gazelle ‘Blue’

Binnen de Gazelle herencollectie zien we ook een variant in het blauw, namelijk de adidas x Gucci Gazelle ‘Blue’. Ook deze schoen heeft een canvas bovenwerk. Verder bevat de sneaker het iconische Gazelle borduursel en de bekende 3 Stripes, evenals het Gucci Trefoil logo. Tot slot zorgen de transparante buitenzool en rubberen zool voor grip en comfort.

adidas x Gucci Gazelle 'Blue' on feet
adidas x Gucci Gazelle 'Blue' details

adidas x Gucci Gazelle ‘Green’

De laatste uit de Gazelle reeks is de adidas x Gucci Gazelle ‘Green’, die bestaat uit een ‘Goblin Green’ colorway met paarse en groene accenten. Zo wordt het groene bovenwerk gecontrasteerd door de paarse Thee Stripes, een paarse rubberen zool en donkergroene veters.

adidas x Gucci Gazelle 'Green' on feet
adidas x Gucci Gazelle 'Green' details

adidas x Gucci ZX8000

adidas x Gucci ZX8000 ‘Clear Aqua’

Na de Gazelle, worden ook de ZX8000 modellen in de schijnwerpers gezet. Beginnend met de Clear Aqua look, waarbij gebruik is gemaakt van de fan-favorite colorway. Naast de blauwe kleur, worden ook de kleuren paars en geel toegevoegd aan het kleurenpalet. Verder is een dubbel branded tong tag aangebracht naast de GG-motieven die zijn verwerkt in de zijdeachtige synthetische panelen.

adidas x Gucci ZX8000 'Clear Aqua' on feet
ZX8000 'Clear Aqua' details

adidas x Gucci ZX8000 ‘Pink Strata’

De colorways, die afkomstig zijn uit het ZX8000 archief, worden voortgezet met de Pink Strata kleurensamenstelling. We vinden hier een verscheidenheid aan kleuren terug zoals verschillende roze tinten, blauw en geel. Daarnaast is het motief vervangen door een dubbel merk op de tong en hiel.

adidas x Gucci ZX8000 'Pink Strata' on feet
ZX8000 'Pink Strata' details

adidas x Gucci ZX8000 ‘Green’

Ook de ZX8000 collectie omvat een groene colorway, namelijk de adidas x Gucci ZX8000 ‘Green’. De basis van het ontwerp bestaat uit groen suède en GG canvas en heeft een stoere uitstraling. De kenmerkende 3-Stripes, het Gucci Trefoil Torsion logo-label op de tong en Gucci Trefoil-borduurwerk op de hiel voegen een vleugje luxe toe aan het ontwerp. Verder biedt de rubberen zool een goede grip en zorgt de vetersluiting voor een perfecte pasvorm.

adidas x Gucci Gazelle ZX8000 'Green' on feet
ZX8000 'Green' details

adidas x Gucci ZX8000 ‘Beige Tone’

Bij de adidas x Gucci ZX8000 ‘Beige Tone’ worden subtiele Beige Tone stijl elementen gecombineerd met maximale brandings voor een klassieke Gucci look. Met deze schoenen maak je een statement en geef je je outfit een modieuze touch. Verder hebben deze trendy sneakers een lage hak en zijn ze ideaal voor casual gelegenheden.

adidas x Gucci Gazelle ZX8000 'Beige Tone' on feet
ZX8000 'Beige Tone' details

adidas x Gucci slip-ons

adidas x Gucci badslippers

Ben je op zoek naar een combinatie van stijl en comfort? Kijk dan eens naar de adidas x Gucci badslippers, verkrijgbaar in de Mesa en Core Black colorway. Deze badslippers hebben een verstelbare klittenbandsluiting, waardoor je ze gemakkelijk kunt aanpassen aan je voet. Daarnaast is de wreefband gemaakt van stevig canvas materiaal, dat zacht aanvoelt en comfortabel om je voet zit. Tot slot zorgt de rubberen loopzool voor een goede grip op natte oppervlakken en biedt bovendien de nodige bescherming aan je voet.

adidas badslippers Mesa
adidas badslippers core black

adidas x Gucci adilette

Het laatste deel van de drop bestaat uit een trio van transparante geometrische rubber adillete slides. De adilette is verkrijgbaar in de paarse, core white en blauwe colorways en doet denken aan jelly slides uit de jaren 80 en 90.

De adilettes zijn gemakkelijk aan te trekken door het instap-ontwerp. Daarnaast voelt de synthetische voering van deze slippers zacht en comfortabel aan op je voeten en biedt de nodige ondersteuning en demping. De rubberen loopzool van deze badslippers heeft een grof profiel, wat zorgt voor een goede grip op gladde ondergronden. Dus of je nu loopt op een natte ondergrond bij het zwembad of op het strand, deze badslippers bieden maximale grip en bescherming.

adilette blue
adilette core white
adilette purple

Aangekomen bij het eind van deze nieuwe collectie laten adidas en Gucci opnieuw zien waarom ze een perfecte match zijn en waarom hun samenwerking in de mode- en sneakerindustrie niet te stoppen is. Heb je een wat ruimer budget? Maak dan jouw zomer outfits compleet met één van bovenstaande items!