Skip to content
Newsfeed

Michael Jordan’s ‘Last Dance’ sneakers veiling

7 april 2023 20:21
Michael Jordan’s ‘Last Dance’ sneakers veiling

Michael Jordan fans opgelet! Een iconisch paar Air Jordan 13 gaat namelijk te koop. Een kleine waarschuwing… naar verwachting zal je er 2 miljoen tot 4 miljoen dollar vrij voor moeten houden.

De Nike Air Jordan 13’s uit 1998 van Michael Jordan uit het laatste seizoen van de basketballegende zijn hiermee het duurste paar sneakers dat ooit op een veiling verschenen zijn.

Michael Jordan op de Nike Air Jordan 13 uit 1998
Nike

De Nike Air Jordan 13’s van Michael Jordan

De kostbare Air Jordan XIII werden gedragen door Michael Jordan tijdens Game 2 van de NBA Finals. In deze game zette hij een indrukwekkende score van 37 punten neer en versloeg Chicago Bulls de Utah Jazz met 93-88.

Na de wedstrijd gaf MJ de schoenen en cadeau aan de ballenjongen die de kleedkamer van de bezoekers verzorgde. Waarom? De ballenjongen had Michael gezien tijdens een eerdere training en vond zijn verloren jacket. Toen hij de jacket aan hem teruggaf vroeg hij: “Kan ik morgen na de wedstrijd je kicks krijgen?” Na de wedstrijd trok MJ zijn Jordans uit, signeerde ze en overhandigde ze als dank voor zijn diensten.

Uiteindelijk wisten de Bulls de NBA Finals van 1998 te winnen en hun zesde titel van het decennium te bemachtigen. Hiermee behaalde ze hun onbetwiste positie als het succesvolste NBA-team van de jaren 90.

De prestaties van Michael Jordan waren doorslaggevend. Het leidde er zelfs toe dat hij tot de meeste waardevolle speler van de finale werd uitgeroepen. Het paar Nike Air Jordan 13 die hij droeg worden nu beschouwd als een van de meeste waardevolle en iconische paren sneakers in de geschiedenis van de NBA.

Michael 'Air' Jordan 13 sneaker veiling
Sotheby’s

Sotheby’s sneaker veiling

De Nike Air Jordan 13’s zullen geveild worden door Sotheby’s, een van de meest vooraanstaande veilinghuizen ter wereld. De veiling zal plaatsvinden volgende het traditionele model. Hierbij kun je bieden op de items die te koop worden aangeboden.

Sotheby’s begon pas in 2019 met de verkoop van sneakers. In 2021 is de categorie streetwear en moderne verzamelobjecten ook officieel gemaakt. Al snel werd het een van de snelst groeiende categorieën bij het bedrijf. Zo werd in 2021 door Sotheby’s een paar Jordan Air Ships voor het recordbedrag van 1.472 miljoen dollar en een door MJ wedstrijd gedragen jersey voor 10.1 miljoen dollar verkocht.

Het bieden op de Air Jordan 13 is (online) begonnen op 3 april en je kunt deelnemen aan Sotheby’s ‘Victoriam’ veiling tot 11 april.