Skip to content
Upcoming

Maak kennis met de stands bij Sneakerness – Deel 2

25 mei 2023 20:00
Maak kennis met de stands bij Sneakerness – Deel 2
Notice: Wij ontvangen een commissie wanneer je iets koopt via deze link. Dit heeft geen invloed op de prijs die je betaalt.

Sneakerness staat weer voor de deur. In het weekend van 27 en 28 mei 2023, staat de Kromhouthal in Amsterdam gevuld met stands van de grootste sneaker resellers van Europa. Het tweedaagse event heeft naast een hoop sneakers ook stands met streetwear en vintage items en kun je sneakers laten customizen. Gedurende de dag zijn er inspirerende talks en draaien verschillende DJ’s de beste platen.

Speciaal voor de editie van 2023 heeft Sneakerness samengewerkt met Sneakerjagers en lichten we enkele retailers en designers toe die aanwezig zullen zijn tijdens het weekend. Maak hier kennis met een aantal shops en artiesten die je tijdens het event kunt vinden voor sneakers en sneaker gerelateerde kunst.

Mocht je deel 1 nog niet gelezen hebben, kun je dat hier doen.

Maak kennis

Om je een beetje kennis te laten maken met de resellers en designers die aanwezig zullen zijn tijdens Sneakerness, hebben we ze een aantal vragen gesteld. Elke reseller stelt zich voor en vertelt hoe hij of zij in de sneaker scene gerold is.

  • Is het verkopen van sneakers je baan of je hobby?
  • Waarom ben je sneakers gaan resellen?
  • Wat zouden we moeten weten over jouw kraampje bij Sneakerness?
  • Als je een onbeperkte voorraad van één sneaker kon krijgen om door te verkopen, welke sneaker zou dat zijn?
  • Wat was je eerste en je laatste persoonlijke sneaker aankoop?
  • Wat is de duurste sneaker die je ooit hebt verkocht? En wat is prijs van de duurste sneaker die je ooit hebt gekocht?
  • Wat maakt Sneakerness zo bijzonder?

Lees hieronder de antwoorden van Sneakerbitch, The Kicks Don, Life of a Plug en vele meer.

Sneakerbitch

Erwin van Dijk, ook wel bekend onder de naam Sneakerbitch (@sneakerbitch.nl), is een Nederlandse reseller met de focus op de Air Max 1. Met een breed aanbod aan retro Air Max 1 colorways, is Sneakerbitch al meerdere keren aanwezig geweest op Sneakerness. Ook dit jaar zal de reseller aanwezig zijn.

  • Sneakers zijn een hobby voor mij.
  • Ik begon in 2011 tijdens Sneakerness in de Westergasfabriek met het verkopen van jackets. Toen ik alle sneakers zag, ben ik daarna begonnen met het verkopen van sneakers. Zo ben ik in de wereld van resell gekomen.
  • Tijdens Sneakerness kun je bij mijn stand terecht voor unieke sneakers voor een goede prijs. Daarnaast helpen we je altijd met een glimlach op ons gezicht.
  • Een sneaker die ik altijd zou kunnen verkopen, is de Nike Air Max 1.
  • Mijn eerst gekochte sneaker was een Nike Air Max 90. Mijn laatst gekochte sneaker was de Nike Air Max 1 ‘Design by Japan’ uit 2023.
  • Mijn duurst verkochte sneaker leverde mij € 1200 op. Mijn persoonlijk duurste sneaker kostte mij € 600.
  • Sneakerness heeft altijd een fijne sfeer en het voelt als een grote familie.
Sneakerbitch Sneakerness
Sneakerbitch Sneakerness

The Kicks Don

The Kicks Don (@kicksdon1), gerund door Yassine Saïdi, is een reseller met een breed aanbod aan de meest gehypte sneakers. De reseller begon in 2019 met het verkopen van sneakers op Marktplaats en andere platforms. Tegenwoordig heeft de reseller een uitgebreide website met modellen als de Nike Dunk, Air Jordan 1 en een hoop YEEZY-modellen.

De sneakers van The Kicks Don zijn te verkrijgen via de webshop. Ook zal de reseller aanwezig zijn op Sneakerness.

  • Sneakers zijn voor mij een groot geëscaleerde hobby dat geresulteerd heeft in een fulltime baan.
  • Ik werd per ongeluk een reseller. In 2019 moest ik mijn persoonlijke bezittingen verkopen omdat ik veel geld verloor in een investering die ik deed. Met teleurstelling en pijn in mijn hart moest ik mijn deadstock Jordans verkopen waar ik erg aan gehecht was. Ik merkte dat de schoenen erg snel verkocht waren en dat bracht me op het idee om het opnieuw te proberen. Ik begon sneakers te kopen en te verkopen en stak veel uren in de hustle. Uiteindelijk groeide het dealen in sneakers enorm en nu run ik een volledig bedrijf en sneakerstore. Ik merkte dat ik zowel de sneakers als het ondernemen leuk vond en die combinatie maakt me heel gelukkig.
  • We hebben een grote verscheidenheid aan modellen en merken en kunnen een collectie aanbieden die aan ieders wensen voldoet. We weten en houden van wat we doen, deze passie willen we delen met de bezoekers van Sneakerness.
  • Als ik een sneaker moest kiezen die ik altijd door zou kunnen verkopen, is het de Dior x Air Jordan 1 High.
  • De liefde voor sneakers begon toen ik nog jong was en ik mijn eerste Nike Air Max 1 kreeg, dat was mijn eerste paartje ooit. Mijn laatste aankoop was de Aimé Leon Dore x New Balance 860v2 ‘Green’.
  • De duurste sneaker die ik ooit verkocht heb, is de Louis Vuitton x Nike Air Force 1 voor € 16.000. Het meeste wat ik ooit heb neergelegd voor een sneaker was € 1700. Dit was de Travis Scott x Air Jordan 1 High ‘Mocha’.
  • Sneakerness is een inspirerend evenement dat culturen, creatieven en getalenteerde mensen samenbrengt. Voor mij is het altijd inspirerend om het evenement te bezoeken omdat ik nieuwe stijlen zie, nieuwe dingen leer en in contact kan komen met gelijkgestemde mensen. Ik zie mijn bedrijf of werk niet als werk. Ik zie het als genieten van de dingen waar ik de meeste passie voor heb en het geeft me energie om te zien dat gelijkgestemde mensen op hetzelfde evenement samenkomen. Ik vind het ook geweldig dat ik mijn passie voor het eerst op het evenement met de bezoekers kan delen!
The Kicks Don

SneakerMood

SneakerMod (@sneakermood), gerund door Joël Mombarg, is een Nederlandse reseller met een breed aanbod van de beste sneakers van dit moment. De seller is geen onbekende in de snekaerscene en was ook bij voorgaande sneakerbeursen te spotten. Dit keer staat hij met zijn collectie op Sneakerness.

De sneakers van SneakerMood zijn ook te verkrijgen via de webshop.

  • Ik werk al heel lang in de sneaker scene. Eerst heb ik gewerkt voor KLEKT, wat later is overgenomen door Crep. Tijdens mijn tijd hier heb ik veel geleerd over verkopers, producten en zaken doen. Voor ik hier begon, had ik een passie en had ik mijn eigen sneakerblog ‘SneakerMood’ (2017). Na wat affiliate partnerships gedaan te hebben en een hoop blogs geschreven te hebben, moest ik stoppen omdat het te tijdrovend was. Later veranderde deze passie in mijn eigen business – SneakerMood. Naast mijn persoonlijke ervaring en expertise wil ik klanten de beste winkelervaring bieden met onze exclusieve sneakers. Op dit moment doe ik dit een volle dag per week + alle avonduren, daarnaast werk ik voor Maxilia 🙂
  • Wat SneakerMood zo uniek maakt, is dat we retouren aanbieden. Dit is niet zo gebruikelijk in de reseller markt. Daarnaast hebben we een vriendelijke klantenservice waar klanten al hun vragen kwijt kunnen. Tijdens deze Sneakerness editie hebben we met trots samengewerkt met onze partner Woovin om onze selectie bestaande uit de Air Max 1, Dunk Low en Air Jordan 1 te tonen. Al met al een goede sfeer op onze stand.
  • Als ik een sneaker model moest kiezen om altijd te kunnen releasen, zijn het de oude releases van de Nike Air Max 1. Veel aanwezigen bij Sneakerness in Amsterdam zijn hier altijd groot fan van.
  • Mijn eerst gekochte sneaker ooit was de Air Max BW in een bruin-gouden colorway. Dit was way back in 2008 of zoiets. Mijn laatste aankoop was de Air Max 1 OG ‘Big Bubble’, een terugkeer van de klassieker en een must-have in de collectie nadat ik mijn paar uit 2018 had verkocht. Ook al ben ik niet geboren in de jaren 80, deze sneaker heeft zo’n grote impact dat ik hem wel moest hebben.
  • Mijn duurst verkochte sneaker was de Travis Scott x Air Jordan 1 High ‘Mocha’ voor € 1600. Het meest wat ik zelf ooit heb neergelegd voor een sneaker, was € 400. Dit was de Solebx x adidas Ultra Boost Uncaged (first release).
  • Zoals voor mijzelf en veel andere bezoekers is Sneakerness een geweldige plek om sneakerliefhebbers te ontmoeten. Vooral degenen waarmee je normaal gesproken alleen via Whatsapp, Facebook of andere online forums praat. Contact maken in de perfecte omgeving met goede muziek, eten en natuurlijk de beste sneakers van verkopers uit heel Europa. Voor veel mensen is een bezoek aan Sneakerness als een bezoek aan de dierentuin. Een perfect dagje uit!
SneakerMood

Custom Islands

Custom Islands (@customislands) is een Nederlandse ontwerpster en customizet welbekende sneaker modellen als de Nike Air Force 1 en de Air Jordan 1 Mid. Alle ontwerpen worden met de hand gecustomized en komen in kleurrijke designs. Naast sneakers, ontwerpt Custom Islands ook accessoires die geliefd zijn bij velen. Ook dit jaar zal de ontwerpster weer aanwezig zijn bij Sneakerness.

Via de website van Custom Islands kun je sneakers kopen of een aanvraag plaatsen voor een zelfgekozen ontwerp.

  • Custom Islands is begonnen als een hobby, maar is tegenwoordig naast mijn studie ook mijn werk.
  • Ik maak custom producten op aanvraag. Ik ontwerp custom sneakers, maar ook maak ik van basketballen tassen en bloempotten.
  • Mijn stand op Sneakerness is vol met kleur en accessoires. Ik verkoop allemaal custom producten en alles is met de hand gemaakt. Ook kun je bij mijn kraam je net gekochte sneakers stylen met charms. Daarnaast verkoop ik kettingen en oorbellen die ontworpen zijn voor sneakerliefhebbers.
  • Als ik een soort sneakers voor de rest van mijn leven moet verkopen, zijn het natuurlijk custom sneakers!
  • Mijn laatst gekochte sneaker was de New Balance 550 ‘White’. De sneaker heb ik met een marble print gecustomized. Mijn eerst gekochte sneaker? Ik zou het niet eens meer weten.
  • De hoogste prijs waar ik voor custom sneaker voor heb verkocht, was € 330. Het ging hier om een Jordan waar ik meer dan 15 uur aan had gewerkt.
  • Sneakerness heeft zoveel leuke kanten. Ik vind het geweldig om mensen die bij mij custom sneakers hebben besteld te ontmoeten. Omdat je eigenlijk samen hebt gewerkt tot iemand zijn of haar droomschoen. Ook vind ik het tof om andere sneakerliefhebbers te ontmoeten en te kletsen over onze gedeelde passie; sneakers.
Custom Islands
Custom Islands

Robin Klever

Robin Klever (@robinklever.nl) is een Nederlandse kunstenaar die zich voornamelijk focust op sneaker-gerelateerde kunstwerken. De artiest maakt illustraties, cartoons en ontwerpt logo’s en doet dit met passie. Bij zijn stand vind je voornamelijk tekeningen van je favoriete sneaker of hiphop artiest.

Via zijn website leer je meer over Robin’s kunstwerken. Ook zal de kunstenaar ook deze editie van Sneakerness weer aanwezig zijn.

  • Illustreren is mijn baan.
  • Ik ben geen reseller, ik maak kunst.
  • Bij mijn stand vind je kunst van sneakers, legends en custom made art. Vorig jaar Sneakerness Rotterdam maakte ik een custom Cartoon voor Diego de Soysa, dat was heel tof. Dit jaar heb ik een verrassende collab met een andere kunstenaar die ook aanwezig zal zijn in Amsterdam!
  • Mijn laatst gekochte sneakers waren de Air Jordan 1 ‘Chicago Lost & Found’ en de Air Jordan 3 ‘White Cements’. Mijn eerst gekochte sneakers zou ik niet eens meer weten.
  • Het meeste wat ik ooit heb neergelegd voor een sneaker voor de Off-White x Air Jordan 5 ‘Sail’ of voor de Travis Scott x Air Jordan 6 ‘Khaki’. Ik heb toen iets van € 500 betaald.
  • Wat ik zo bijzonder vind aan Sneakerness, is dat iedereen dezelfde passie deelt. Dit in combinatie met muziek, kunst en goed eten. Sneakers is life!
Robin Klever
Robin Klever

Life of a Plug

Tot slot zal ook reseller Life of a Plug (@life.of.a.plug) aanwezig zijn tijdens Sneakerness 2023. Het bedrijf is opgericht door de Nederlandse Joachim en Ray en is in korte tijd enorm gegroeid. Life of a Plug heeft een breed aanbod aan Nike Dunks, verschillende Air Jordan modellen en YEEZY-sneakers.

Via de webshop van Life of a Plug kun je jouw droomsneaker scoren. Of neem een kijkje bij de stand op Sneakerness aanstaand weekend.

  • Sneakers resellen is voor mij zowel een hobby als mijn baan. Sinds 2007 zijn sneakers mijn hobby en in 2018 heb ik hier mijn baan van kunnen maken.
  • Ik hou van deze vraag. In tegenstelling tot vele anderen ben ik reseller geworden uit liefde voor sneakers. Ik doe dit al zo lang en in wezen zijn de tijden niet zo veel veranderd. Alleen de hype heeft de prijzen opgedreven en de komst van internet heeft sneakers toegankelijker gemaakt voor mensen zonder enige affiniteit met sneakers. Het resellen begon bij mij in rond het jaar 2007. Ik zocht naar steals op Ebay en verkocht deze met een beetje winst. Van de winst kon ik vervolgens weer nieuwe sneakers kopen. Om terug te komen op de vraag waarom ik ben gaan resellen. In plaats van het spel te haten zag ik de kans om mijn kans te grijpen en mijn droom te leven. Ik ben omringd door de tofste sneakers, heb ik meer mogelijkheden om mijn eigen collectie op te bouwen en voel ik voortdurend de sensatie van de W.
  • Natuurlijk willen we onze sneakers verkopen, maar we willen je bij onze stand ook verwelkomen voor een praatje over sneakers. We ontmoeten graag nieuwe sneakerheads en ik praat graag over historische paartjes uit de jaren 2000. Laten we elkaar ontmoeten, we maken deel uit van de gemeenschap!
  • Een sneaker die ik voor altijd door zou kunnen verkopen, zou de Air Jordan 1 ‘Lost & Found’ zijn. Het lijkt me tof als we de sneaker voor een groot deel van de markt kunnen verkrijgen en er een goede prijs voor de iconische sneaker ontstaat.
  • Mijn eerst gekochte sneaker was de Nike Air ‘Safari’ uit 2003. Ik heb deze nog steeds. Mijn laatst gekochte sneaker was de Air Jordan 3 ‘White Cement’.
  • De hoogste prijs waar ik ooit een sneaker voor heb verkocht, was € 2400 voor de Off White x Air Jordan 1 ‘UNC’. De duurste sneaker die ik zelf ooit gekocht heb, was de Off-White x Nike Air Force 1 ‘MCA’. Ik heb hier toen € 1100 voor betaald.
  • Sneakerness vind ik persoonlijk een erg bijzonder evenement. We doen veel sneakerconventies in heel Europa, dus we kunnen veel vergelijken. Sneakerness is meer dan schoenen shoppen, het is een community driven event dat veel meer biedt dan alleen sneakers kopen. Ik heb hier veel mensen ontmoet die ik zonder het event niet zou hebben ontmoet.
The Life of a Plug
The Life of a Plug

Dit zijn een aantal sellers die op Sneakerness aanwezig zullen zijn. Houd onze nieuwspagina in de gaten voor updates rondom het event. Er zijn nog tickets verkrijgbaar voor het event op zaterdag 27 en zondag 28 mei 2023. Klik op de knop hieronder en scoor jouw tickets.