Skip to content
Upcoming

Maak kennis met de sellers bij Sneakerness – Deel 1

24 mei 2023 20:00
Maak kennis met de sellers bij Sneakerness – Deel 1

Sneakerness staat weer voor de deur. In het weekend van 27 en 28 mei 2023, staat de Kromhouthal in Amsterdam gevuld met stands van de grootste sneaker resellers van Europa. Het tweedaagse event heeft naast een hoop sneakers ook stands met streetwear en vintage items en kun je sneakers laten customizen. Gedurende de dag zijn er inspirerende talks en draaien verschillende DJ’s de beste platen.

Speciaal voor de editie van 2023 heeft Sneakerness samengewerkt met Sneakerjagers en lichten we enkele retailers en designers toe die aanwezig zullen zijn tijdens het weekend. Maak hier kennis met een aantal shops en artiesten die je tijdens het event kunt vinden voor sneakers en sneaker gerelateerde kunst.

Maak kennis

Om je kennis te laten maken met de verkopers die aanwezig zullen zijn tijdens Sneakerness, hebben we ze een aantal vragen gesteld. Elke reseller of ontwerper stelt zich voor en vertelt hoe hij of zij in de sneaker scene gerold is.

  • Is het verkopen van sneakers je baan of je hobby?
  • Waarom ben je sneakers gaan resellen?
  • Wat zouden we moeten weten over jouw kraampje bij Sneakerness?
  • Als je een onbeperkte voorraad van één sneaker kon krijgen om door te verkopen, welke sneaker zou dat zijn?
  • Wat was je eerste en je laatste persoonlijke sneaker aankoop?
  • Wat is de duurste sneaker die je ooit hebt verkocht? En wat is prijs van de duurste sneaker die je ooit hebt gekocht?
  • Wat maakt Sneakerness zo bijzonder?

Lees hieronder de antwoorden van Jonas Cozone, The Kicks Don, Chickmakescustomkicks en vele meer.

Jonas Cozone

Jonas Cozone (@jonascozone) zal onder andere aanwezig zijn bij de Sneakerness editie van 2023. De illustrator uit Antwerpen staat bekend om zijn sneaker geïnspireerde kunstwerken en is daarnaast ook zelf groot sneakerliefhebber. Via zijn website kun je zijn prints verkrijgen en ook op Sneakerness zal hij aanwezig zijn.

  • Illustreren is mijn full time baan.
  • Ik begon eerst met het tekenen van dieren die sneakers droegen, gewoon voor de lol. Ik postte de prints destijds op mijn Instagrampagina die toen eigenlijk een pagina voor sneaker foto’s was. Ik kreeg veel opmerkingen en reacties op mijn werken, dus ik bleef mijn illustraties uploaden. Op een gegeven moment vroegen mensen om prints van mijn werken. Ik heb toen mijn eerste kunstwerken verkocht en dit is later ontwikkeld tot mijn huidige baan.
  • Ik verkoop sneaker gerelateerde kunstwerken in de vorm van prints, comics, boeken en zelf ontworpen T-shirts.
  • Mijn eerst gekochte sneaker was de Nike Air Max 1 ‘Chili’ in 2003. Mijn laatst gekochte sneaker is de Air Max TN OG ‘Rainbow’ retro uit 2023
  • Mijn hoogst verkochte sneaker was ongeveer €500. De sneaker waar ik het meest voor heb neergelegd, kostte €250.
  • Sneakerness is een van de weinige evenementen die variatie in verkopers biedt en niet alleen hyped sneakers toont. Daarnaast zijn er veel toffe activiteiten tijdens het evenement.
Jonas Cozone
Jonas Cozone

Klyntje

Klyntje (@klyntje) is in 2021 begonnen met het schrijven van het boek ‘ALFABET’, een boek dat het alfabet aan de hand van Nederlandse hiphopartiesten uitlegt. Met het boek wil Klyntje de jongere kinderen leren over de Nederlands hiphop scene en doet dit aan de hand van bekende rappers als Mula B, Poke, Brainpower en andere artiesten die in het boek verschijnen.

Via hun webshop is het boek te verkrijgen en ook op Sneakerness zal Klyntje hun boek aanbieden.

  • Klyntje is voor nu nog een grote hobby, maar ooit zal het onze baan zijn en die van andere mensen uit onze gemeenschap!
  • Hiphop en sneakers maken deel uit van een grotere cultuur. Wij geloven dat we door producten te maken die bij die cultuur passen, we de band tussen ouders en hun kind kunnen vergroten.
  • We verkopen sneakers voor kinderen en ons eigen alfabetboek met Nederlandse hiphopartiesten. Alle artiesten uit het boek hebben meegewerkt en ingestemd met hun aanwezigheid in het boek. Denk hierbij aan Adje, Hef, Frenna, Sticks, etc.
  • Geen idee, we zijn geen sneakerheads.
  • Ik weet de eerst gekochte sneaker niet meer precies, maar ik herinner me dat mijn ouders Nike’s voor me kochten met 14 Air units erin. Het was de shit in die tijd. Vooral omdat mijn ouders en bijna alle ouders in onze buurt een klein budget hadden. Ik ben misschien wel de exacte naam vergeten, maar ik herinner me ze nog wel heel goed. En als we teruggingen naar ons dorp in India, was ik de enige met echte Nikes aan. Over lopen op lucht gesproken …
  • € 185 is de hoogste prijs waar we ooit een sneaker voor verkocht hebben. Een moeder kocht het voor haar dochter. De dochter was erg verlegen, maar de glimlach op haar gezicht was onbetaalbaar. De hoogste prijs die ik zelf ooit heb betaald … ik denk 80 euro. Ik doe altijd wedstrijdjes met een vriend van me – wie de goedkoopste, maar toch beste Nikes kan kopen.
  • Weet ik nog niet, het is onze eerste keer Sneakerness. Moet speciaal zijn denk ik? 😉 We waren echter bij een ander sneakerevenement en mensen bleven verwijzen naar Sneakerness.
Klyntje Sneakerness
Klyntje Sneakerness

Chickmakescustomkicks

Emmy Joane, beter bekend als Chick Makes Custom Kicks (@chickmakescustomkicks), is een welbekende naam binnen de sneaker community. Emmy customized sneakers en focust zich voornamelijk op kleurrijke Nike Air Force 1’s voor jonge meiden. Haar sneakers designs zijn uniek in hun soort en worden stuk voor stuk met de hand gemaakt. Via haar webshop kun je een sneaker bestellen of een aanvraag plaatsen.

  • Sneakers designen is mijn full time baan. Ik startte zo’n vier jaar geleden met het customizen van sneakers voor plezier en nu is het mijn baan geworden.
  • Als je op zoek bent naar unieke sneakers en designs, leuke sneakerjewels en merch die niemand heeft, kom dan zeker kijken bij mijn stand.
  • De Nike Air Max 1 zou een sneaker zijn die ik altijd zou kunnen verkopen als ik een reseller zou zijn.
  • Mijn eerste paar sneakers die ik ooit gekocht heb, waren een paar Jordan Spizike ‘Raging Bull’. Mijn laatste aankoop was de Air Max 1 ‘Big Bubble’.
  • De hoogste prijs waarvoor ik een sneaker heb verkocht was € 500. De hoogste prijs die ik zelf heb betaald voor een sneaker, was € 550.
  • Ik denk dat Sneakerness zo speciaal is omdat het iedereen in de sneakercultuur samenbrengt. Het is meer dan alleen een evenement, het is een gemeenschap. Er is altijd wel iets nieuws te ontdekken en ik houd ervan om met nieuwe mensen in contact te komen. Daarnaast is het ook een goed platform voor resellers, artiesten, customizers en anderen om hun werken te laten zien.
Chick Makes Custom Kicks
Chick Makes Custom Kicks

Stitching Stories

Stitching Stories (@stitchingstories__) is een modelabel dat is opgericht in 2020. Het merk, gerund door Guillermo Ware en Carmen Luijt, staat voor saamhorigheid en verbinding. Stitching Stories ontwerpt kleding voor dames en heren en gebruikt sneakers als grote inspiratiebron. Naast het ontwerpen van opvallende kledingstukken, focust het duo zich ook op de jeugd en geven ze workshops over hoe kinderen zelf hun eigen kleding kunnen maken.

Via de webshop van Stitching Stories kun je de collectie bekijken. Ook zullen Guillermo en Carmen aanwezig zijn tijdens Sneakerness 2023.

  • Stitching Stories is onze baan en grote passie (Guillermo Ware en Carmen Luijt).
  • We zijn geen resellers, we zijn een modelabel. Stitching Stories is niet zomaar een modelabel, maar is een middel om je eigen identiteit en verhaal zichtbaar te maken voor anderen. Zo maken we met de kledingstukken, campagnes en samenwerkingen de verschillen, maar ook de verbindingen tussen ons mensen zichtbaar, om zo een echte dialoog tot stand te brengen.
  • Voor Sneakerness maken we exclusieve collecties geïnspireerd op bijzondere sneakers. De eerste keer hadden we een collectie geïnspireerd op de Skepta Air Max 97. De tweede keer stond de Air Max 1 ‘Atmos Elephant’ centraal. Voor komende editie hebben we ons gefocust op de Air Jordan 1 High ‘Shattered Backboard’. Elke sneaker heeft een uniek verhaal. We verdiepen ons in deze verhalen en maken er capsule mode collecties van. De collectie is alleen Sneakerness te verkrijgen.
  • Niet relevant, wij zijn geen resellers. Elke sneaker heeft zijn eigen verhaal. Als echte sneakerliefhebber zien wij de schoonheid in van het verzamelen van sneakers, in plaats van het doorverkopen.
  • Eerst gekochte sneaker zouden we niet eens meer weten. Laatst gekochte sneaker was de Nike SB x Air Jordan 4 ‘Pine Green’.
  • Het meeste dat we voor een sneaker hebben betaald is € 350. We verkopen geen sneakers, maar onze kleding is te koop voor ongeveer € 250 voor een jasje en € 400 voor een heel pak.
  • Guillermo was altijd al een sneakerliefhebber en ging al jaren naar Sneakerness. Om bijzondere sneakers te kopen, maar ook voor de gezelligheid en om conversaties aan te gaan met andere verzamelaars. Carmen gaat sinds de laatste twee jaar naar het event en geniet van de passie die iedereen voelt rondom sneakers en alle kunst die daaromheen wordt gemaakt.

Sinds juni 2022 zijn we onderdeel van sneakerness en hebben we een stand waar we een capsule collectie verkopen. Sneakerness geeft ons de mogelijkheid om in contact te komen met onze community en elkaar te inspireren.

Stitching Stories
Stitching Stories

Kicks Archive

Kicks Archive (@kicks.archive) is een Duitse reseller. De shop is geen onbekende bij sneakerliefhebbers en heeft al op verschillende edities van Sneakerness gestaan. Kicks Archive focust zich voornamelijk op hyped releases en heeft een breed aanbod sneakers van merken als Nike, adidas, New Balance en velen meer. Daarnaast kun je bij Kicks Archive ook vintage colorways scoren van modellen als de Dunk, Jordan silhouetten en velen meer.

Via de webshop kun je de collectie bekijken, of neem een kijkje bij hun stand tijdens Sneakerness.

  • Het is zeker beiden voor mij; een hobby en een baan. Resellen is een perfecte mix van mijn werk en mijn grootste passie.
  • Het verzamelen van sneakers een belangrijke hobby van mij en ik vind het geweldig om elke week een nieuw paar in handen te krijgen. Het gevoel van het uitpakken van een nieuw paar dat ik nog nooit eerder heb gehad, blijft speciaal.
  • Mensen moeten zeker een kijkje nemen naar oudere en meer unieke paren op deze tijd Sneakerness. Hoewel nieuwe releases cool zijn, is er iets heel bijzonders aan een paar dat 20 jaar oud is en je misschien nooit meer op straat tegenkomt. Vaak lijkt de meerderheid van de bezoekers vooral geïnteresseerd in de nieuwere releases zoals Nike Dunks, Jordan 4’s en Jordan 1’s, dat is soms jammer. We overwegen echter om deze keer wat oudere en zeldzame paren te laten zien, dus het is zeker de moeite waard om ons te bezoeken!
  • Als we een onbeperkte voorraad van één sneaker hadden om door te verkopen, zou het ongetwijfeld de Air Jordan 4 zijn. De iconische sneaker heeft een immense populariteit verworven en is zeer gewild op de huidige markt. Het tijdloze ontwerp en de culturele betekenis maken het een waardevolle aanvulling op elke sneakercollectie.
  • Mijn eerste aankoop was de Air Jordan 4 ‘White Cement’ in 2016 toen er nog camp-outs waren. Mijn recentste persoonlijke aankoop was de Air Jordan 4 ‘Military Blue’ uit 2012. Een klassieker voor mijn persoonlijke collectie.
  • We hebben memorabele transacties gehad in onze resell verleden. De Stüssy x Nike SB Dunk Low ‘Cherry’ springt eruit als zowel de duurste sneaker die we hebben gekocht en hebben verkocht. Dit exclusieve paar bracht een indrukwekkende €2800 op, wat het een opmerkelijke investering maakte. Het bizarre is dat de verkoper ze in 2004 voor slechts € 50 heeft gekocht met personeelskorting, wat de ongelooflijke waarde op de sneakermarkt benadrukt.
  • Sneakerness is een uniek evenement dat sneakerliefhebbers met verschillende achtergronden samenbrengt. Het is een combinatie van passie, kennis, samenwerking en maatschappelijke betrokkenheid. Elke keer dat je Sneakerness bijwoont, heb je de kans om in contact te komen met gelijkgestemden, kun je verhalen delen en vriendschappen op bouwen die verder gaan dan de liefde voor sneakers. Dompel jezelf onder in de levendige sfeer en ervaar de essentie van de sneaker cultuur …
Kicks Archive Sneakerness
Kicks Archive Sneakerness

Leroydesign

Kelly Leroy, beter bekend onder de naam ‘Leroydesign’, (@leroydesignfordreamers) is een Belgische kunstenares en customized sneakers. Nadat ze de vraag kreeg van een vriend om een Air Jordan 1 Mid te beschilderen, ging het hard. In het jaar 2010 begon ze met het customizen van sneaker modellen als de Air Force 1, Air Max 90 en velen meer. Ze heeft al meerdere keren op Sneakerness gestaan en is ook dit jaar weer van de partij.

Op de website van Leroydesign vind je de designs van Kelly en kun je een sneaker design aanvragen.

  • Leroydesign is mijn full-time baan.
  • Omdat ik mensen de kans wil geven om sneakers te verzamelen tegen een betere prijs dan op Restocks en StockX.
  • Ik wil bekend staan als ‘custom shop’, want ik customize voornamelijk, maar ik kan ook kleding customizen. We bieden ook restauratie aan en geven elke woensdag en zaterdag workshops in onze winkel. Meer over deze activiteiten kun je bij mijn stand bekijken. Daarnaast bied ik sneakers aan en accessoires, zoals sneakerjuwelen en sieraden die passen bij elke outfit.
  • Onbeperkte voorraad Chunky Dunky’s 🙂
  • Eerst gekochte sneaker was de Nike Dunk ‘Chicago’. Mijn laatst gekochte paar was de Nike x Billie Eilish collab.
  • De duurste sneaker die ik ook heb verkocht was een custom sneaker van Travis Scott met een hoop details. Deze kostte € 1000. De duurste sneaker die ik persoonlijk gekocht heb, was de Travis Scott x Air Jordan 4 voor € 350.
  • Sneakerness is speciaal voor mij omdat het voelt als thuiskomen. Iedereen deelt dezelfde ambitie en interesses 🙂
Leroy Design Sneakerness
Leroy Design Sneakerness

T.Kicks.Worldwide

T.kicks.worldwide (@t.kicks.worldwide) is een Nederlandse sneaker reseller. Wat begon als hobby, is later uitgegroeid tot full-time baan. De shop focust zich voornamelijk op Air Max modellen als de Air Max 1, Air Max 95, Air Max 90 en velen meer. Naast het verkopen van sneakers, kun je bij T.Kicks.Worldwide ook je sneakers laten cleanen.

  • Sneakers zijn voor mij een grote hobby. Ik hou van het zoeken, het schoonmaken en het verkopen. Daarnaast studeer ik momenteel voor Interieur Architect.
  • Ik heb er altijd een hekel aan om mezelf een reseller te noemen, maar ik ben iets voor 2019 begonnen met het doorverkopen van sneakers. Ik was vroeger barman, maar moest verhuizen en van baan veranderen. Ik wilde iets doen dat verandering bracht, dus begon ik met het kopen van beaters en ging deze schoonmaken. Eerst was dit alleen voor mezelf, pas later dacht ik ‘ik kan dit ook doen voor een beetje extra geld’.
  • Ik heb mijn stand op Sneakerness zelf ontworpen en gemaakt. Het is gemaakt van gerecycled hout en past bij het DNA van mijn bedrijf. Ik heb het kraampje zo ontworpen dat de sneakers er goed en nieuw uitzien en de aandacht van de bezoekers trekken. Door de zwarte achterwand lijken de schoenen te zweven.
  • De Nike Air Max 1 natuurlijk. Dit is voor mij de beste sneaker.
  • Mijn eerst gekochte paar Air Max was de Air Max 1 Essential ‘Flint Silver’. Ik bezit en draag deze nog altijd. Mijn laatst gekochte paar is de Nike Air Max 1 ‘Summit White Safari’.
  • De hoogste prijs waar ik een sneaker voor heb verkocht is niet zo heel hoog. Ik houd mijn prijzen graag eerlijk. Ik denk dat het hier zou gaan om de Air Max 1 OG ‘Crepe Hemp’ uit 2004. Deze kwam uit mijn persoonlijke collectie en heb hier € 450 voor gevangen. Het meeste wat ik voor een paar betaald heb, is € 475 voor de Air Max 1 ‘Denham’.
  • Sneakerness is speciaal omdat het zoveel meer is dan een sneakerevenement. Het is een hele happening. Mensen komen er om te zien en gezien te worden. Het is een familie, je ziet steeds dezelfde mensen. Praatjes maken, vrienden maken. Het helpt ook dat het een tweedaags evenement is.

Dit zijn een aantal sellers die op Sneakerness aanwezig zullen zijn. Houd onze nieuwspagina in de gaten voor updates rondom het event. Er zijn nog tickets verkrijgbaar voor het event op zaterdag 27 en zondag 28 mei 2023. Klik op de knop hieronder en scoor jouw tickets.