Skip to content
Upcoming

Kim Jones X Converse Chuck Taylor All-Star 70

7 april 2021 18:00
Kim Jones X Converse Chuck Taylor All-Star 70

De Britse designer Kim Jones heeft een nieuwe collab met Converse! Voor de samenwerkingen heeft Jones twee verschillende colorways op de Chuck Taylor All-Star 70 ontworpen. De sneakers hebben een 90’s vibe gekregen met een chuncky zool en zullen op 8 april 2021 releasen. Bekijk hier alle beelden van de Kim Jones X Converse Chuck Taylor All-Star 70!

Kim Jones X Converse Chuck Taylor All-Star 70
Kim Jones X Converse

Kim Jones

Kim Jones is een bekende Britse ontwerper en is onder andere artistiek directeur van Dior Homme en van de damescollectie van Fendi. Ook heeft hij al een aantal sneaker samenwerkingen gehad met grote merken, zoals Jordan Brand en Nike. Zijn bekendste sneaker is wellicht die van de Dior x Air Jordan 1 collab. Ook releasde hij laatst twee colorways op de Nike Air Max 95.

dior jordan
nike air max 95 volt
nike x kim jones

Kim Jones X Converse

Kim Jones heeft ervoor gekozen om voor de collab een variatie op de klassieke Chuck 70 te maken. Deze limited editon release is geïnspireerd op de UK streetwear van de jaren ’90. Jones heeft twee colorways gecreëerd: een beige en een zwarte variant. Wat meteen opvalt aan het design, is het speciale TPU omhulsel op het bovenwerk. Dit materiaal is semi-transparant, wat de sneaker een retro uitstraling geeft. Onder deze TPU laag, zit natuurlijk de vertrouwde canvas upper van de Chucks.

Kim Jones X Converse
Converse Limited Edition

Naast dat de buitenste laag op de upper de sneaker een retro uitstraling geeft, dient het ook als beschermlaag. Het bestaat namelijk uit rubber met een vernis laag, waardoor de Chucks beschermd zijn tegen de regen. Ook zorgt de dikke rubberen zool voor extra bescherming tegen spetters.

171258C
171257C
kim Jones
All Stars

Complete The Look

Om je Kim Jones x Converse look helemaal af te maken, lanceren er ook enkele kledingstukken. De kleuren zijn simpel gehouden, waardoor de kleding veelzijdig kan worden gedragen. Passend bij het concept releast er ook een regenjack, waardoor je outfit compleet regen-proof is.

Converse clothing
Images by Converse

Ben jij enthousiast over deze retro variatie van de Chuck 70’s? Zorg dan dat je op donderdag 8 april 2021 de Kim Jones x Converse collectie shopt! Om 10:00 uur zijn de sneakers verkrijgbaar via onder andere de Converse website voor een prijs vanaf €160. Check de Sneakerjagers Releasekalender om te zien waar de sneakers nog meer verkrijgbaar zijn!

Kim Jones x Converse Chuck 70 'Natural Ivory'

171258C · Prijs vanaf €94,-

Naar alle aanbieders

Kim Jones x Converse Chuck 70 'Black'

171257C · Prijs vanaf €90,-

Naar alle aanbieders