Skip to content
Staff Picks

Karl Kani sneakers voor dames en heren bij Snipes

6 maart 2023 12:02
Karl Kani sneakers voor dames en heren bij Snipes

De Karl Kani sneakers zijn tegenwoordig erg populair bij dames en heren. De sneakers hebben een tijdloos en strak design en komen met het welbekende Kani logo. Bij Snipes vind je diverse colorways van de verschillende Karl Kani modellen. Bekijk hier onze top picks.

Karl Kani

Karl Kani werd in 1989 opgericht door Carl Williams, ook wel bekend onder de bijnaam ‘God Father of Urbanwear’. Op 19-jarige leeftijd richtte Williams het merk op in Brooklyn, New York, een gebied waar hiphop een grote rol spelde. De sneaker haalt zijn inspiratie uit de hiphopcultuur en werd gezien als een van de eerste merken die zich focusten op deze subcultuur.

Tupac Karl Kani
Tupac in Karl Kani – Beeld: Karl Kani

Het merk sloeg al snel aan en al snel waren grote rap artiesten als Tupac, Nas, Jay-Z en Aaliyah te zien in kleding items van Karl Kani. Williams focuste zich met zijn merk voornamelijk op het ontwerpen van baggy kleding en grote puffer jackets. Tegenwoordig is Karl Kani ook buiten de hiphopcultuur een geliefd merk geworden. Bij Snipes vind je Karl Kani sneakers, kleding en accessoires. Bekijk hier enkele top picks.

Karl Kani 89 Up Logo

Karl Kani 89 Up Logo
Karl Kani 89 Up Logo

De Karl Kani 89 Up Logo heeft een strak design. Het model komt met een leren upper. Het bovenwerk heeft een gebroken witte kleur gekregen. Beige details op de hiel, tong en op het middenpaneel geven de sneaker een chique look. Op het middenpaneel verschijnt het Kani logo.

Karl Kani 89 LXRY

Karl Kani 89 LXRY
Karl Kani 89 LXRY

De Karl Kani 89 LXRY is een upgrade van de welbekende 89 Up Logo sneakers. De sneaker heeft een strak design en heeft overlays over het gehele design gekregen. De zwarte details op de tong, hiel en op het veterpand contrasteren goed met het witte bovenwerk. Ook verschijnt het Kani logo op de hiel en op het middenpaneel.

Karl Kani Lxry Plus Prm

Karl Kani Lxry Plus Prm
Karl Kani Lxry Plus Prm

De Karl Kani sneakers zijn ook in een hoge fit te verkrijgen. Het Lxry Plus Prm model heeft een chunky uitstraling en komt met een opvallende middenzool. Het bovenwerk is van leer en heeft een witte kleur gekregen. Op de hiel, tong en op het middenpaneel verschijnt het logo van het op hiphop geïnspireerde merk.

89 Up Logo PRM

Karl Kani 89 Up Logo PRM
Karl Kani 89 Up Logo PRM

De Karl Kani 89 Up Logo PRM heeft een chique look en is er eentje voor de dames. Het bovenwerk is van suède en komt in een beige kleur. Een opvallend detail is de chain op de hiel met KANI op de kralen. Op het veterpand zijn gouden details geplaatst. Ook op de buitenzool is het logo gezet.

Karl Kani 89 LXRY Lt.

Karl Kani 89 LXRY Lt.
Karl Kani 89 LXRY Lt.

Voor wie op zoek is naar Karl Kani sneakers die overal bij passen, is de 89 LXRY Lt. in de witte colorway een geschikt paartje. De sneaker heeft een wit bovenwerk. Op de hiel is KANI in blokletters gezet. De dubbele overlays bij de neus en hiel geven het model een strakke en moderne uitstraling.

Kani 89 Low V2 Lt.

Karl Kani 89 Low V2 Lt.
Karl Kani 89 Low V2 Lt.

De Kani 89 Low V2 Lt. heeft een opvallende look. De sneaker komt met glimmende overlays. Het bovenwerk komt in een gebroken witte kleur en de overlays komen in een lichtblauwe kleur. Op de tong en hiel zijn donkergrijze elementen geplaatst. Op de hiel, buitenzool en op het middenpaneel verschijnt het Kani logo.

Karl Kani 89 High

Karl Kani 89 Up High
Karl Kani 89 Up High

De Karl Kani 89 High voor dames is momenteel in de sale verkrijgbaar bij Snipes. De sneaker heeft een wit bovenwerk en combineert roze met oranje overlays op de hiel. Het bovenwerk is van leer. Op het middenpaneel en op de hiel is het Kani logo gezet.

Retro Patch Block College Jacket

Karl Kani Retro Patch Block College Jacket
Karl Kani Retro Patch Block College Jacket

Naast sneakers kun je bij Snipes ook kleding items van Karl Kani vinden. Dit Retro Patch Block College jacket heeft een vintage uitstraling en doet denken aan de kleding items uit de jaren 90 van het hiphopmerk. Op de voor- en achterzijde is het Karl Kani logo geplaatst.

Retro Reversible Puffer Jacket

Karl Kani Retro Reversible Puffer Jacket
Karl Kani Retro Reversible Puffer Jacket

Het Karl Kani Retro Reversible Puffer jack voor dames is op twee manieren te dragen. Of je nu een roze jack wilt hebben voor jouw volgende outfit, of liever safe gaat met een zwarte colorway, dit jack biedt beide mogelijkheden. Op de borst is het logo geplaatst. De roze kant van het jack komt met een wolken print.

Metal Signature Paisley OS Teddy Hoodie

Karl Kani Metal Signature Paisley OS Teddy Hoodie
Karl Kani Metal Signature Paisley OS Teddy Hoodie

We sluiten onze top picks van Karl Kani items af met deze hoodie. De trui heeft een zachte feel en komt in de welbekende paisley print, dat kenmerkend is voor het merk. De hoodie heeft een gebroken witte kleur en komt met een zwarte print. Het item is voorzien van capuchon en zak op de voorzijde.

Dit zijn een aantal van onze favoriete Karl Kani sneakers en kleding items. Mocht je liever zelf door de collectie willen scrollen, klik dan op de knop hieronder en bekijk de collectie bij Snipes. Vergeet Sneakerjagers niet te volgen op Instagram en mis geen enkele sneaker release.