Skip to content
Upcoming

De samenwerking van Karhu x Universal Works

6 april 2023 13:30
De samenwerking van Karhu x Universal Works

Soms zijn er merken die precies weten wat hun publiek wil of zelfs nodig heeft. Een van die merken is Universal Works uit Nottingham. Het merk staat bekend om het creëren van werkkleding die je ook kunt dragen wanneer je uitgaat.

Nu verwelkomt David Keyte’s merk een nieuwe samenwerking met Karhu. Karhu x Universal Works slaan de handen ineen om de Mestari Control en Trampas silhouetten een nieuwe twist te geven. De sneakers komen met een bijbehorende kledingcollectie. De collectie wordt uitgebracht op donderdag 6 april 2023.

De sneakers

Met de Mestari Control zie je zeker de vibe van Universal Works terugkomen. De sneaker komt in een ‘Tan/Navy’ colorway. Het M-logo wordt ondersteboven gedraaid en is een W van wordt gemaakt. Het paar dat voor het eerst uitkwam in 1977 stond bekend om een gepatenteerde luchtgevulde tussenzool en de optimalisatie van kleur.

Universal Works eert de legacy hiervan door de schoen in suède en getextureerde materialen te maken. Om het af te maken zijn er 3M lederen panels en veel khaki en groene elementen toegevoegd aan de zool.

Karhu x Universal Works

In tegenstelling tot de Mestari Control, heeft de Karhu x Universal Works Trampas een iets subtielere aanpak. Net als zijn tegenhanger heeft de Trampas de M ondersteboven. De sneaker komt in een ‘Navy/Grey’ colorway.

Over de hele sneaker wordt suéde gebruikt, waardoor het 1966-silhouet een luxe update krijgt. Zo komt de sneaker met een rubberen buitenzool van OG-elementen, waaronder een gevoerde hiel en optimale ondersteuning van de voetboog.

Karhu x Universal Works

A Karhu x Universal Works kleding capsule

Samen met de Trampas en de Mestari Control heeft Karhu x Universal Works ook een kledinglijn gemaakt die samen met de sneakers gaat. Deze capsule haalt de minimale en functionele elementen van de sneakers naar boven. De capsule bevat jassen, longsleeve T-shirts, shorts en accessoires die in een kleurenschema van crème en bruinachtig beige komen. Dit alles creëert een unieke esthetiek tussen de twee merken.

Karhu x Universal clothing capsule

De Karhu x Universal Works collab dropt op 6 april 2023. Als je op de hoogte wilt blijven van dit soort collabs en ander sneaker nieuws, zorg er dan voor dat je onze nieuws pagina bekijkt. Terwijl je toch bezig bent, bekijk dan ook even onze Sneakerjagers Instagram.