Skip to content
Editorial

International Women’s Day: Dutchies in de sneaker scene

8 maart 2024 11:30
International Women’s Day: Dutchies in de sneaker scene

Vrouwen hebben lange tijd hard gestreden voor gelijke behandeling in de sneakerindustrie. Ondanks dat er in de laatste jaren veel is verbeterd, blijft het gebrek aan inclusieve maten en overmatige exclusieve damesmodellen een probleem. Deze gedeelde frustraties hebben wel geleid tot een positieve ontwikkeling: de vrouwelijke sneakercommunity is sterker dan ooit!

International Women’s Day

Tijdens International Women’s Day zet men zich in voor gelijkheid tussen mannen en vrouwen. Elk jaar, op 8 maart 2024, wordt deze dag wereldwijd gevierd. Het thema van dit jaar is #InspireInclusion. De weg naar inclusiviteit is ondanks alle bevorderingen nog steeds een lange weg te gaan en juist daarom is International Women’s Day zo belangrijk.

Een goede reden voor ons om een aantal Nederlandse vrouwelijke sneakerheads in het zonnetje te zetten.

1. Evita Nicola

Evita Nicola
Beelden van Instagram / @evitanicola
Evita Nicola

Eva, beter bekend als Evita (@evitanicola) is content creator op Instagram. Ze is geboren in Limburg en daar is haar passie voor sneakers begonnen. Haar passie en kennis voor sneakers deelt ze dan ook graag met de wereld, met alleen al 62.9 duizend volgers op Instagram.

Sinds ze moeder is geworden van haar zoontje Ryo houdt ze het meeste van comfortabele sneakers. Haar Instagram staat dan ook vol met aandoenlijke kiekjes van haar zoontje. Waar ook hij natuurlijk de beste sneakers draagt!

Evita’s favoriete sneaker van dit moment: New Balance 990V6 Grey

New Balance 990v6 Grey

New Balance 990V6 'Grey'

M990GL6 · Prijs vanaf €119,-

Naar alle aanbieders

2. Linda Helder

Linda Helder
Beelden van Instagram / @lindahelder
Linda Helder

Linda Helder deelt al jaren haar jaloersmakende sneakercollectie op haar Instagram (@lindahelder). Met haar minimalistische Instagram-feed stijl heeft ze al ondertussen 12.4 duizend volgers weten te bemachtigen, ook mede door haar unieke looks!

Naast dat Linda een groot sneakerliefhebber is, heeft ze ook brede interesse in mode. Op haar posts is ze altijd in de beste streetwear outfits te spotten. Dus, mocht je even inspiratieloos zijn, neem dan zeker een kijkje op haar Instagram!

Linda’s favoriete sneaker van dit moment: Air Jordan 4 ‘Bred Reimagined

Air Jordan 4 'Bred' Reimagined

Air Jordan 4 'Bred Reimagined'

FV5029-006 · Prijs vanaf €189,-

Naar alle aanbieders

3. Romy D’Fonseca

Romy D'Fonseca
Beelden via Instagram / @romydfonseca
Romy D'Fonseca

Romy is influencer en staat bekend om haar kleurrijke Instagram-feed. Ze heeft 104 duizend volgers op haar Instagram (@romydfonseca) en noemt zichzelf een ‘colorful fashion lover from Amsterdam‘. Je zult haar niet snel zien lopen met ingetogen sneakers, maar juist met gedurfde silhouetten en kleuren.

Haar creativiteit uit ze in naast haar eigen outfits ook in haar eigen webshop Fire Affair. Naast ware style icoon is Romy dan ook een ware onderneemster. Iets waar ze haar succes aan te danken heeft.

Romy’s favoriete sneaker van dit moment: Wales Bonner x adidas Samba Pony Leo ‘Dark Brown’

Wales Bonner x adidas Samba Pony Leo 'Dark Brown'

Wales Bonner x adidas Samba Pony Leo 'Dark Brown'

IE0578 · Prijs vanaf €364,-

Naar alle aanbieders

4. Celeste Evans

Celeste Evans
Beelden via Instagram / @celmatique
Celeste Evans

Celeste’s uiterlijk is werkelijk waar een spring-in-’t-veld. Aan kleur kun je niet ontsnappen wanneer het om haar gaat. Haar Instagram (@celmatique) schreeuwt creativiteit en dat laat ze ook met volle trots aan haar volgers zien.

Haar sneakers passen altijd perfect bij haar unieke outfits en zelfs haar nagels passen perfect in dit plaatje. Ze plaatst vaak matchende outfit foto’s van haar en haar zoontje, neem zeker een kijkje want dat móét je zien!

Celeste’s favoriete sneaker van dit moment: New Balance 9060 ‘Warped Multi-Color’

New Balance 9060 'Warped Multi-Color'

New Balance 9060 'Warped Multi-Color'

U9060WRB · Prijs vanaf €194,-

Naar alle aanbieders

5. Ella Naus

Ella Naus
Beelden van Instagram / @ellanaus
Ella Naus

Ella laat op haar Instagram (@ellanaus) graag haar kamer vol met sneakers zien. Ze is woonachtig in ‘s-Hertogenbosch en haar jaloersmakende collectie bestaat voornamelijk uit Nike’s. Ook op haar TikTok account laat ze haar collectie op een creatieve manier zien. Van unboxing clips, Outfit Of Today video’s tot aan sneaker rotation TikToks.

Ella’s favoriete sneaker van dit moment: Nike Air Max 1/97 Sean Wotherspoon

Nike Air Max 1/97 Sean Wotherspoon

Nike x Sean Wotherspoon Air Max 1/97

AJ4219-400 · Prijs vanaf €586,-

Naar alle aanbieders

6. Yentl Weis

Yentl Weis
Beelden via Instagram / @yentzyz
Yentl Weis

Yentl is al van kinds af aan geïnteresseerd in sneakers. Sinds haar vijftiende werkt ze al in verschillende sneaker stores en is momenteel werkzaam bij Patta in Amsterdam. Op haar Instagram (@yentzyz) deelt ze haar onderscheidende creatieve outfits en haar toffe sneakers.

Desondanks dat Yentl de jongste is van dit lijstje, weet ze wel van aanpakken en is ze een ondernemend type. Na een tijd de styling te hebben gedaan van coole projecten, gaat haar carrière als dj onder de naam Yentzyz ook als een speer.

Yentl’s favoriete sneaker van dit moment: Nike Cortez WMNS ‘Gorge Green’

Nike Cortez 'Gorge Green'

Nike Cortez WMNS 'Gorge Green'

DN1791-101 · Prijs vanaf €55,-

Naar alle aanbieders

7. Wayta Monzón

Wayta Monzón
Beelden van Instagram / @waytamonzon
Wayta Monzón

Wayta is opgegroeid in Den Haag. Na haar studie aan de kunstacademie heeft ze gewerkt en gewoond in Londen, New York, Los Angeles en Amsterdam. In Nederland is ze verder gegaan met grote stappen ondernemen, zo heeft ze haar eigen Creative Direction bureau opgezet genaamd Teamwayta.

Hier is ze Art Director en dat toont ze ook op haar Instagram (@waytamonzon). Samen met haar kind staat ze in de meest kleurrijke outfits op foto’s.

Wayta’s favoriete sneaker van dit moment: Martine Rose x Nike Shox MR4 WMNS ‘Safety Orange’

Martine Rose x Nike Shox MR4 WMNS 'Safety Orange'

Martine Rose x Nike Shox MR4 WMNS 'Safety Orange'

DQ2401-800 · Prijs vanaf €160,-

Naar alle aanbieders

8. Esther van Adrichem

Esther van Adrichem
Beelden van Instagram / @esthervanadrichem
Esther van Adrichem

Esther noemt zichzelf the most colorful sneaker lover you’ll ever meet. Hier kunnen we haar geen ongelijk aan geven, want haar Instagram (@esthervanadrichem) feed is verrijkt met allemaal verschillende kleuren en tinten. Zelfs haar nagels zijn op een creatieve manier gematcht met haar sneakers.

Esther woont in Rotterdam, heeft een serieuze sneakerverslaving en reist het liefst de wereld rond, de zon achterna.

Esthers favoriete sneaker van dit moment: Nike Air Max 1 All Petals United

Nike Air Max 1 All Petals United

Nike Air Max 1 'All Petals United'

FQ0256-131 · Prijs vanaf €84,-

Naar alle aanbieders