Skip to content
Staff Picks

Hoe style ik sneaker sokken?

10 augustus 2023 18:27
Hoe style ik sneaker sokken?

Misschien iets waar je niet direct aan denkt bij het stylen van je sneakers; sokken. Toch kunnen sokken een grote rol spelen in het vormen van je outfit rondom je favoriete sneaker. Ga je liever voor hoge sokken met een subtiel logo, enkelsokken met een schattig randje of toch voor de welbekende Happy Socks?

Bekijk hier onze inspiratietips over het stylen van sokken bij sneakers.

Verschillende soorten sokken

Het klinkt misschien overdreven, maar er zijn een hoop verschillende sokken die je kunt stylen bij diverse sneakers. Naast hoge en lage sokken heb je ook halfhoge sokken en sportsokken. De ene sok heeft verstevigende elementen om comfort te bevorderen en de andere sok heeft juist een opvallend motief om je outfit een extra touch te geven.

Sokken sneakers nike
Beelden Nike @dangginaaa
Sokken sneakers nike
@morganlesliemari

Bij Nike vind je de Cushion Crew sokken, deze zijn bedoeld voor sportactiviteiten en zitten nauw bij de wreef en enkel. Daarnaast zijn deze sokken met Dri-Fit technologie ontworpen om zo zweetafvoer te bevorderen. De sokken komen in verschillende designs en kunnen zowel hoog, als laag gedragen worden.

Daarnaast heb je ook enkelsokken, die vaak juist niet te zijn in sneakers. De sokken zijn goed geschikt voor low top sneakers. De sokken van merken als Happy Socks, Stance en Many Mornings hebben opvallende prints en geven je outfit een extra touch.

Do’s en don’ts

Bij het kiezen van de juiste sokken, zijn er een paar do’s en don’ts waar je op moet letten. Hier vind je een aantal tips die je kunnen helpen bij het vinden van je volgende paar sokken.

  • Vermijd het mixen van logo’s. Heb je een Nike sneaker, kies dan ook voor Nike sokken en niet sokken van adidas of PUMA, en vice versa.
  • Heb je enkelsokken met logo’s? Zorg ervoor dat het logo dan ook niet zichtbaar is bij het dragen van de low top sneakers. Op deze manier leiden de sokken niet af bij het dragen van je sneaker.
  • Vermijd het dragen van enkelsokken in hoge sneakers. Je wilt niet de hele dag bezig zijn met het ophijsen van je sokken in je schoenen.
  • Mix kleuren op de juiste manier. Er is een breed aanbod aan gekleurde en vrolijke sokken. Kies dan ook de kleuren die goed passen bij de desbetreffende sneaker. Vloeken de kleuren met elkaar? Kies dan een andere paar sokken.
  • Vermijd zwarte sokken in witte sneakers, maar dat is slechts een smaak kwestie.

Hieronder tonen we je een aantal sokken die wij van Sneakerjagers zouden combineren in verschillende outfits. Het kiezen van sokken is een kwestie van smaak. De opties hieronder zijn dan ook slechts tips en zeker geen must!

Nike Everyday Plus Cushioned sokken

De Everyday Plus Cushioned sokken van Nike zijn een favoriet bij velen. De sokken hebben een hoge fit en hebben bij de enkels het Swoosh logo. Bij de wreef en enkel zijn verstevigende elementen gezet om extra comfort te bieden.

Het paar is in veel verschillende kleuren te verkrijgen en is zowel met hoge als lage sneakers te combineren. Denk hierbij aan de Nike Air Max 1, Air Force 1 of de Air Jordan 1 High.

Nike Air Max 1 'Chili 2.0'

FD9082-101 · Prijs vanaf €85,-

Naar alle aanbieders

Air Jordan 1 Retro High OG 'UNC Toe'

DZ5485-400 · Prijs vanaf €147,-

Naar alle aanbieders

adidas Originals Mid Cut sokken

De Mid Cut sokken van adidas hebben en ietwat lagere kraag. Op de enkel is het adidas logo geplaatst en deze verschijnt net boven de kraag van low top sneakers. De sok is goed te stylen met sneakers als de adidas Superstar, Rivalry Low 86 en Samba OG.

Adidas Superstar

 EG4959 · Prijs vanaf €61,-

Naar alle aanbieders

adidas Samba OG 'White'

B75806 · Prijs vanaf €68,-

Naar alle aanbieders

Happy Socks

Happy Socks
Bijenkorf
Happy Socks
Bijenkorf

De sokken van Happy Socks zijn uniek in hun soort. Elk exemplaar heeft een eigen design, de ene kunstzinniger dan de andere. Combineer de Happy Socks met een all-white sneaker. Goede opties zijn de Reebok Club C, adidas Forum of de Nike Air Force 1.

Reebok Club C 1985 TV (Chalk / Paper White / Glen Green)

DV6434 · Prijs vanaf €49,-

Naar alle aanbieders

Nike Air Force 1 '07 'Triple White'

CW2288-111 · Prijs vanaf €80,-

Naar alle aanbieders

Hoge sokken logo

Freshcotton
Freshcotton

Mocht je een uitgebreide schoenenkast hebben met verschillende merken, dan zijn de sokken van kledingmerken als Carhartt en TNO een geschikte optie voor jou. De sokken kunnen met elke sneaker gecombineerd worden en hebben een comfortabele, hoge fit.

Combineer de sokken met de Asics GEL-Kayano 14, Nike Dunk Low, Vans Slip-On of de PUMA Palermo OG.

ASICS SportStyle GEL-Kayano 14 'White'

1202A056-109 · Prijs vanaf €128,-

Naar alle aanbieders

Vans Classic Slip-On 98 DX (Anaheim Factory)

VN0A3JEXUDA1 · Prijs vanaf €82,-

Naar alle aanbieders

Puma Palermo OG 'Silver Sky'

383011-06 · Prijs vanaf €53,-

Naar alle aanbieders

Enkelsokken

43einhalb

Tot slot hebben we de enkelsokken. Deze sokken zijn perfect voor lage sneakers zoals de adidas Gazelle, Reebok Classic Leather of de PUMA Future Rider.

Adidas Gazelle

BB5476 · Prijs vanaf €49,-

Naar alle aanbieders

Reebok Classic Leather 'White'

GY3558 · Prijs vanaf €54,-

Naar alle aanbieders

Dit waren een paar tips voor het stylen van je sokken bij sneakers. Mocht je meer van dit soort items willen lezen, neem dan een kijkje op onze nieuwspagina. Vergeet Sneakerjagers niet op Instagram (@sneakerjagers) te volgen en blijf up-to-date over de laatste releases en drops.