Skip to content
Staff Picks

Hoe style ik de Converse Chuck High

16 juli 2023 09:24
Hoe style ik de Converse Chuck High

Een echte old school classic waar je nooit fout mee kan gaan is met een Converse Chuck High silhouet. Echter heb je soms even inspiratie nodig hoe je een sneaker het best kan stijlen. Geen zorgen wij helpen je! Bekijk hier hoe je het best je favoriete Converse Hi kan stylen.

Converse Chuck High

Het label old school is voor deze sneaker eigenlijk een understatement, het silhouet werd namelijk 1917 al geïntroduceerd onder de naam Non-Skids. Een aantal jaar later werd de naam van het Hi-top model verandert door de invloed van basketballer Chuck Taylor. De sporter gaf Converse adviezen over het herontwerpen van de schoen en daarom werd het silhouet naar hem vernoemd.

Tot de dag van vandaag is de Converse Chuck 70 een onwijs geliefd. Naast het feit dat vele muzikanten en artiesten zijn gevangen door de kenmerkende canvas en rubber sneaker, zijn ook vele fashion en streetwear brands geïnteresseerd in het model. Zo kent iedereen wel de Comme Des Garcons of de Off-White samenwerkingen met Converse.

Kom erachter hoe je het best de Converse Chuck High kan stijlen!

Loose fit jeans

Dickies THOMASVILLE DENIM

BSTN

Aangezien de Chuck Taylor een sneaker is met een rijke historie en altijd dezelfde look heeft behouden, is een outfit die zich aanpast aan de vintage vibe van het model een goede keus.

Dickies is een merk die rond dezelfde tijd als Converse is opgezet. Van origine is het kleding brand gespecialiseerd in workwear, echter wordt het laatste decennia Dickies apparel meer gedragen als vrijetijdskleding. Deze Dickies light wash jeans is een uitstekende basis voor een outfit gepaard met Converse sneakers.

Stüssy x Converse Chuck 70 'Black'

A01765C · Prijs vanaf €77,-

Naar alle aanbieders

Carhartt WIP W’ Brandon Pant

Snipes

Ook Carhartt is begonnen als workwear brand, sinds de oprichting van Carthartt WIP zie je het merk ook regelmatig in het straatbeeld. Naast het feit dat de bovenstaande jeans stijlvol en makkelijk te combineren is, heet Carhartt WIP ook meerdere Chuck 70 samenwerkingen met converse uitgebracht. Klik hier om de collabs te bekijken die via verschillende marktplaatsen verkrijgbaar zijn.

Carhartt X Converse Chuck 70 High ' Covert Green'

169221C · Prijs vanaf €71,-

Naar alle aanbieders

Patta Canvas Overalls

Asphaltgold

Wees niet bang om uit je comfortzone te gaan en probeer eens overalls te combineren met je favoriete Converse Chuck Hi. Het bovenstaande paar is van het Amsterdamse streetwear merk Patta en is zowel door mannen als vrouwen te dragen.

Come Tees x Converse Chunk 70 'Sun Orange'

A01762C · Prijs vanaf €32,-

Naar alle aanbieders

Tops

Sporty & Rich Lacoste T-Shirt

BSTN

Om de vintage feel door te zetten is deze top van Lacoste aan te raden. Het T-shirt is perfect om je outfit meer kleur te geven.

Palmes Hits T-Shirt

Converse

Blijf in de Converse sferen en combineer een shirt van het merk. Het zwarte T-Shirt heeft zowel op de voorkant als achterkant een kenmerkende graphic, en maakt jouw outfit helemaal af.

The New Originals T-Shirt

BSTN

Dit zomerse loose fit T-Shirt van het Amsterdamse merk The New Originals kan zowel door mannen als vrouwen gedragen worden. De graphics op het TNO shirt fleurt je outfit op en zorgt voor extra karakter.

Jackets

Levi’s 90S Trucker

Snipes

De denim on denim trend is weer terug van weggeweest. Druk op de onderstaande knop en combineer je Converse sneakers met dit Levi’s trucker spijkerjasje.

Schott NYC Bomber Jas

BSTN

Maak je outfit af met een tijdloze bomber jas. Een bomber is comfortabel en praktisch, afhankelijk van de dikte van de jas kan je dit kledingstuk bijna in elk seizoen dragen.

Dit zijn enkele suggesties hoe jij je Converse Chuck Hi-top sneakers kan stijlen. Druk op de onderstaande knop om te bekijken welke colorways er beschikbaar zijn van dit tijdloze model. Heb je behoefte aan meer style adviezen? Klik hier.