Skip to content
Brand

Het verhaal achter het opkomende merk On

9 december 2023 12:19
Het verhaal achter het opkomende merk On

In de evoluerende wereld van sneakers duiken er voortdurend nieuwe merken op die de aandacht trekken van sneakerliefhebbers. Eén van die opkomende merken die steeds meer in het middelpunt van de belangstelling staat, is On!

Ontworpen met innovatieve technologieën en een fris design, hebben On sneakers snel terrein gewonnen. Laten we eens naar het verhaal achter dit merk kijken en ontdekken waarom het de aandacht trekt van zoveel sneakerfans.

De schoenen van On die we vandaag zullen bespreken zijn:

  • Cloud
  • Cloudnova
  • Cloudrift
  • Cloudvista
  • Cloudultra
  • Cloudwander
  • Cloudaway
  • Cloudeasy
  • Cloud X
  • THE ROGER

Het verhaal achter On sneakers

On is een Zwitsers merk dat is opgericht door een groep van drie vrienden. Oud-atleet Olivier Bernhard had de visie om een hardloopschoen te creëren met een compleet nieuw gevoel. Zijn experimenten begonnen met het gebruik van stukjes tuinslang, die hij op de buitenzool van zijn prototype bevestigde.

In 2010 sloten Casper Coppetti en David Allemann zich aan bij het team met als doel de beste presterende schoen ooit te maken, volledig ontwikkeld in Zwitserland met behulp van de meest geavanceerde technologie.

On en Roger Federer

Roger Federer with On team
On

In tegenstelling tot de gebruikelijke samenwerkingen tussen een merk en een atleet, begon het bij On en Roger Federer niet met de typische gesprekken over sponsoring. Pas nadat het team had opgemerkt dat Roger wereldwijd On-schoenen droeg, namen ze contact op.

Roger gebruikt nu zijn unieke ervaring om productontwikkeling, marketing en fanervaringen naar nieuwe hoogten te tillen. Roger speelt ook een rol in het ontwikkelen van de atletische geest die aan de kern ligt van de hoogwaardige cultuur.

In juli 2020 onthulde de man zelf de resultaten van zijn eerste project in het On Lab: THE ROGER, de op tennis geïnspireerde sneaker.

Waarom loopt tegenwoordig iedereen op On sneakers?

Wat On onderscheidt is het kenmerkende CloudTec-dempingssysteem. Dit innovatieve systeem bestaat uit cloud-achtige elementen op de zool die zorgen voor een zachte landing en een explosieve afzet. Hierdoor biedt het een uitzonderlijk comfortabel gevoel tijdens het lopen.

Gecombineerd met de stijlvolle esthetiek, zijn On sneakers geliefd voor zowel het sporten als dagelijks gebruik!

10 populaire On sneakers

Laten we ons nu verdiepen in enkele van de meest gewilde modellen die sneakerliefhebbers over de hele wereld enthousiast maken. We spreken zowel heren als vrouwen On sneakers!

1. On Cloud

De Cloud is het vlaggenschipmodel van het Zwitsers merk. Het werd al snel een favoriet onder hardlopers vanwege zijn unieke dempingssysteem en strakke ontwerp. De On Cloud is nu verkrijgbaar in verschillende stijlen die passen bij jouw prestaties. Zo houdt de Cloud Waterproof je voeten droog in de natste omstandigheden, is de Cloud Coast de lichtste schoen voor al je reizen en voegt de Cloud Push extra ondersteuning toe voor alledaagse comfort.

On Cloud sneaker on feet
On

2. On Cloudnova

De Cloudnova is ontstaan uit een experimenteel ontwerp gecombineerd met innovatieve technologie. Het brengt alles met betrekking tot elite hardlooptechnologie samen en straalt tegelijkertijd een stijlvolle energie en attitude uit, waardoor het de ideale metgezel is voor elk avontuur.

On Cloudnova sneakers
On

3. On Cloudrift

De Cloudrift is een dagelijkse schoen die is ontworpen met gepatenteerde technologie, die opnieuw is ontworpen voor een meer ontspannen levensstijl. Neem de tijd om de wereld te waarderen in deze schoen die ons herinnert dat het soms het beste is om het rustiger aan te doen.

On Cloudrift sneakers on feet
ASOS

4. On Cloudvista

De Cloudvista is dé schoen voor elke trailrunner. Deze hardloopschoen is ontworpen om soepel over vlakke bospaden te glijden en langs meren te cruisen, met een Zwitsers ontwerp dat gericht is op zahcte ritten op stevig aangelegde paden.

Veelzijdig, wendbaar en comfortabel, deze schoen draait allemaal om het genieten van de ervaring en het gevoel van verbondenheid met de natuur. Het is jouw sleutel om de trail te ontdekken!

On Cloudvista on feet
Sneaker District

5. On Cloudultra

De Cloudultra is een trailschoen met demping voor lange afstanden en ultrarunning, uitgerust met zacht Helion™-superfoam en Missiongrip™. Samen brengen deze krachtige eigenschappen je vooruit, stap voor stap, kilometer na kilometer!

On Cloudultra
Sneaker District

6. On Cloudwander

De Cloudwander is een veelzijdige wandelschoen die geschikt is voor dagelijkse buitenavonturen, ongeacht het weer. Zo is deze prestatiegerichte schoen licht en wendbaar, en biedt het tegelijkertijd voldoende ondersteuning voor langere wandelingen. Daarnaast is hij waterdicht, omdat je nooit weet wanneer het gaat regenen.

On Cloudwander
Sneaker District

7. On Cloudaway

In de Cloudaway is niets te gek. Het ultralichte mesh bovenwerk is vervaardigd uit meer dan 90% gerecycled materiaal, waardoor je een bewuste voetafdruk achterlaat. Met een enkele vetersluiting voor een persoonlijke pasvorm, is het ideaal voor de dagelijkse reisbehoeften, van de straat tot bergpaden!

On Cloudaway sneakers
On

8. On Cloudeasy

Duurzamheid en stijl komen samen in de Cloudeasy. Het is dé minimalistische sneaker ontworpen voor dagelijks comfort.

Het gebruikelijke aantal onderdelen zijn gehalveerd om een schoen te creëren die niet alleen goed aanvoelt, maar er ook stijlvol uitziet voor dagelijkse prestaties. Elke schoen bestaat uit slechts 15 zorgvuldige geselecteerde onderdelen, waarbij speciale aandacht is besteed aan pasvorm, functionaliteit, comfort en duurzaamheid.

On Cloudeasy sneakers
ASOS

9. On Cloud X

De Cloud X is ideaal voor degenen die zich niet willen beperken tot één activiteit. Deze lichte en ultralichte schoen is ontworpen om hoge snelheden en intensieve gemengde sporttrainingen aan te kunnen. Of je nu op de baan, op straat of in de sportschool bent, de Cloud X voelt zich overal thuis!

On Cloud X
On

10. On THE ROGER

De THE ROGER collectie is een resultaat van de samenwerking met de Zwitserse meester zelf en biedt alles wat je nodig hebt om de hele dag comfortabel en stijlvol naar buiten te gaan.

Het proces begon met een 3D-scan van Roger’s voeten, waarbij de anatomie de vorm van de schoenen bepaalde. De details werden vervolgens bepaald door sensorische feedback. Het ingenieuze mesh zorgt voor ademend vermogen en ondersteuning, terwijl de middenvoetkooi je voet stevig op zijn plaats houdt.

On THE ROGER
On

Hopelijk hebben we je wat meer kunnen vertellen over het merk On en inspiratie kunnen opdoen met de meest populaire sneakers! Benieuwd naar alle modellen, colorways, beschikbare maten en verkooppunten? Neem dan eens een kijkje bij de sneakerjagers zoekmachine!