Skip to content
Newsfeed

Futura transformeert Salehe Bembury’s Crocs Pollex Clog

14 februari 2024 19:18
Futura transformeert Salehe Bembury’s Crocs Pollex Clog

De Salehe Bembury’s Crocs Pollex Clog bestaan in veel verschillende kleurstellingen, maar de ontwerper schakelt een nieuwe partner in voor zijn volgende release om er een creatieve twist aan te geven. Futura is de eerste artiest ooit die samen met Salehe Bembury werkt aan een Pollex Clog silhouette.

Met zijn nieuwe project ‘Art Friends Thumbs Up Good Job’ schakelt Bembury creatieve artiesten in om een speciale visie te geven aan het ontwerp van de Crocs Pollex Clog. Deze samenwerkingen creëren mogelijkheden voor de alledaagse consument die geïnteresseerd is in beeldende kunst. De legendarische graffitikunstenaar, Futura, is de eerste die het spits afbijt.

Nadat hij eind jaren zeventig zijn grafische stijl ontwikkelde tijdens het beschilderen van metro’s, werd Futura tien jaar later een van de eerste New York City graffiti artiesten die de transitie naar de galerij wereld heeft gemaakt. Deze eerste galerij ruimte deelde hij met kunstwerken van onder andere Keith Haring, Jean-Michel Basquiat en Kenny Scharf. Futura staat bekend om zijn abstracte kleurrijke schilderstijl, waarbij hij veel elementen van straatkunst terug laat komen.

Bembury liet via zijn Instagram de eerste beelden zien van de samenwerking. De Crocs Pollex Clog heeft een levendig blauwe basis gekregen met turkoois groene accenten en Futura’s kenmerkende abstracte motieven die het bovenwerk bedekken. De samenwerking tussen Futura en Salehe Bembury is gevisualiseerd in het zwart op de binnenhiel, terwijl de band voorzien is van de tekst: ‘FUTURA LABORATORIES’.

De Futura x Crocs Pollex Clog zal moeilijk te bemachtigen zijn, doordat ze gelimiteerd zijn tot slechts 1000 paar. Als je sneaker releases zoals deze in de toekomst niet wilt missen, bekijk dan onze releasekalender!