Skip to content
Brand

Foot Locker geeft een moderne draai aan de jaren 90 stijl

29 maart 2024 19:35
Foot Locker geeft een moderne draai aan de jaren 90 stijl

Elke modetrend maakt ooit een comeback, en op dit moment beleven we de grootste heropleving van de stijl uit de jaren 90. Zowel op straat als op de catwalk. De jaren 90 waren een ware goudmijn wat betreft trends, dus blijf zeker lezen!

De jaren 90 stijl

De stijl van de jaren 90 bracht een tijdloze charme met zich mee, waar rebelse looks, comfort en tegencultuur de toon zetten. Van oversized pasvormen en sportkleding tot retro-sneakers en vissershoedjes, de 90s stijl had het allemaal.

Wat de heropleving nu echt zo groot maakt, is de manier waarop deze old-school streetwear stukken opnieuw worden ontworpen met moderne technologie. Het resultaat? Een hybride look die zowel vintage als modern is, bekend als Heritage Tech.

Jaren 90 stijl geïnspireerde outfits

Ben jij net zo’n grote fan van deze stijl als wij en ben je op zoek naar inspiratie om deze stijl zelf te rocken? Hieronder hebben we een aantal outfits samengesteld, gebaseerd op enkele van de meest populaire sneakers van deze streetwear look.

En of je nu naar de sportschool gaat, boodschappen doet, een stadwandeling maakt of high-fashion evenementen bezoekt, er is voor elke gelegenheid wel iets passends te vinden!

New Balance 9060

Foot Locker jaren 90 stijl outfits

Met de opkomst van de streetwear-esthetiek stond New Balance aan de frontline van deze beweging. Het merk slaagde erin functionaliteit naadloos te combineren met mode.

De New Balance 9060, gelanceerd in het begin van de jaren 90, belichaamt de essentie van de streetwear stijl van die tijd met zijn robuuste silhouet en opvallende kleurblokken. Voor een eigentijdse look kun je de NB 9060 combineren met een regular-fit cargobroek en een losvallend of strak T-shirt. Til de outfit naar een hoger niveau door een jack met ritssluiting toe te voegen en een kleurrijke pet voor een vleugje flair.

New Balance 530

De New Balance 530, die zijn debuut maakte in 1992, omarmt op dezelfde wijze vintage esthetiek en geavanceerde prestatiekenmerken, waardoor het een onmisbaar item is voor elke jaren 90 streetstyle look.

Om een outfit met de New Balance 530 te creëren, kun je een klassieke oversized cargobroek combineren met een eenvoudig wit T-shirt. Voeg een edgy touch toe met een grove sjaal, of geef je look een persoonlijk tintje door een trainingsjack met ritssluiting in een levendige kleur toe te voegen.

ASICS Gel-1130

Foot Locker jaren 90 stijl outfits
Foot Locker jaren 90 stijl outfits

Opgericht in 1949 in Japan, concentreerde ASICS zich oorspronkelijk op de productie van basketbalschoenen. Pas in de jaren 60 breidde het merk zijn assortiment uit naar hardloopschoenen. De introductie van de ASICS Gel-dempingstechnologie in 1986 betekende een baanbrekende innovatie in de industrie.

Een uitstekend voorbeeld hiervan is de ASICS Gel-1130. Deze sneaker bevestigt de positie van ASICS op het gebied van streetwear en retro-sneakers uit de jaren 90.

Geef deze sneaker een stoere uitstraling door het te combineren met een zwarte cargobroek of een jeans met een acid wash. Voeg daarnaast een warme fleece bodywarmer of trui toe over een neutraal T-shirt (met lange mouwen) voor een look die retro-charme moeiteloos combineert met moderne stijl.

Salomon XT-6

Foot Locker jaren 90 stijl outfits

Salomon heeft zich ontwikkeld van een nicheleverancier van outdoorartikelen tot een icoon in de urban scene toen streetwear weer populair werd. Salomon sneakers staan bekend om hun gedurfde kleuren, indrukwekkende silhouetten en voortdurende focus op functionaliteit.

Deze sneakers, zoals de XT-6, spreken een nieuwe generatie modebewuste consumenten aan. De XT-6, geïntroduceerd in 2013, belichaamt moderniteit en verfijning met een mix van levendige tinten en ingetogen neutrale kleuren. Hierdoor is het perfect voor veelzijdige outfitcombinaties.

Ga bijvoorbeeld voor een gedurfde look door de Salomon XT-6 te combineren met een zwarte cargobroek onder een asymmetrische rok. Maak je outfit af met een eenvoudig zwart T-shirt met lange mouwen. En voeg een zwarte bodywarmer toe voor een fashion-forward statement dat de aandacht trekt!

Dit waren onze outfits gebaseerd op de jaren 90 stijl. Hopelijk heb je voldoende inspiratie kunnen opdoen om jouw garderobe een upgrade te geven! Klik op de knop hieronder voor een volledig overzicht van retro style sneakers.