Skip to content
Sneaker Sizing Guide

Filling Pieces Sizing Guide: hoe kies ik de juiste maat?

13 juni 2023 20:40
Filling Pieces Sizing Guide: hoe kies ik de juiste maat?

Filling Pieces is een merk dat momenteel razendsnel groeit en steeds populairder wordt. Als je het merk leuk vindt en een paar kicks wilt bemachtigen, dan ben je bij ons aan het juiste adres – wij geven je vandaag informatie over het kiezen van de juiste maat. Welkom bij de Filling Pieces Sizing Guide!

De geschiedenis van Filling Pieces

First things first: Filling Pieces is een Nederlands sneakerlabel dat in 2009 is opgericht door ontwerper Guillaume Philibert. Het merk is ontstaan uit de visie om sneakers van hoge kwaliteit met een minimalistisch design aan te bieden tegen een betaalbare prijs.

Philibert studeerde Architectuur en Design, en hield zich intensief bezig met de esthetiek van gebouwen en stedelijke ruimtes. Deze ervaringen beïnvloedden zijn werk bij Filling Pieces en leidden tot een duidelijke en vooral tijdloze designtaal. De eerste Filling Pieces sneakers werden door Philibert in zijn eigen flat ontworpen en met de hand gemaakt. Het gebruik van hoogwaardige materialen en aandacht voor detail zijn vanaf het begin een belangrijk onderdeel van het merk geweest.

Door samenwerkingen met bekende merken als Barneys New York, KITH en PUMA werd Filling Pieces al snel een wereldwijde kracht in de sneakerwereld. Vooral de laatste jaren heeft het merk een aanzienlijke groei doorgemaakt en is het merk nu verkrijgbaar in meer dan vijftig landen. Filling Pieces werkt volgens het motto “Bridging the Gap” en brengt dit in ieder project naar voren.

Beeld: Filling Pieces

Bepaal je schoenmaat

Dan gaan wij nu door naar onze Filling Pieces Sizing Guide. Allereerst is het belangrijk om je eigen schoenmaat te bepalen. Als je online sneakers bestelt, is dat niet zo makkelijk als wanneer je naar een schoenenwinkel gaat en de schoen ter plekke past. Hoe vervelend zou het zijn als je Filling Pieces sneakers bestelt, maar ze passen niet?

Je hebt nodig: 2 vellen papier (DIN A4), 1 potlood (geslepen) en een liniaal

Hier lees je hoe:

Neem een vel papier en een potlood. Kies een muur waar je rechtop kunt staan en zet je hakken tegen de muur. Het beste is om hetzelfde paar sokken te dragen als degene die in je nieuwe Filling Pieces zou dragen.

Leg nu het vel papier onder je voeten – je kunt het ook vastzetten met tape voor het geval je gewicht het papier niet goed vasthoudt. Ga rechtop staan met je hielen naar de muur gericht en begin je voet af te tekenen met het potlood. Als dit te lastig voor je is, kan iemand je helpen.

Zodra je een mooie omtrek hebt, kun je beginnen met meten. Pak de liniaal en meet de afstand van de hiel tot het puntje van je grote teen. Schrijf het resultaat op in centimeters.

Je kunt het proces het beste herhalen op je andere voet. Bijna iedereen heeft twee verschillende voetmaten en zelfs millimeters kunnen een verschil maken.

Filling Pieces Sizing Guide

In deze maattabel vind je enkele silhouetten. We laten je kennismaken met een paar heren sneakers, waaronder de Jet Runner, de Mondo Squash, de Ace, de Pace Radar en de Low Top Aten. Voor onze WMNS hebben we de Ace Spin, de Low Top Bianco, de Mondo 2.0 en tot slot de Low Eva Lane. Laten we beginnen!

Jet Runner Taupe

De Jet Runner is een klassieker. Met een leren bovenkant en een dikkere zool is deze kick gewoon tijdloos.

Qua maat raden we een maat kleiner aan voor deze kick.

Mondo Squash

De Mondo Squash is gemaakt van nappaleer en heeft een beschermende suède welt. De foundation ripple buitenzool is supercomfortabel en de kleurcontrasterende hielpatch maakt de look helemaal af.

We raden hier een maat kleiner aan.

Ace Suede

De Ace is een eigentijdse knipoog naar legendarische tennisschoenen uit vervlogen tijden. Een eersteklas leren sneaker met een retro-uitstraling en details die zijn wortels in sport en vrije tijd weerspiegelen.

Ook hier raden we een maat kleiner aan.

Pace Radar

De Pace Radar is Filling Pieces’ visie voor de toekomst. Met een suède bovenwerk gecombineerd met mesh inzetstukken, reflecterende biezen en onze legendarische Radar buitenzool is deze kick een blikvanger.

De Kick paste true to size, dus je kunt je gebruikelijke schoenmaat kiezen.

Low Top Aten

De Low Top is het verhaal van de oorsprong van het merk en een kenmerkend Filling Pieces silhouet. Het model heeft een bovenwerk van nappaleer, geperforeerde zijpanelen, goudkleurige metalen details en de kenmerkende Fundament Ripple buitenzool.

We raden een maat kleiner aan.

Ace Spin

De Ace is een tijdloze leren sneaker met een tweekleurige zool, lichtgrijs bovenwerk met geperforeerde toebox en subtiel geborduurde logo’s.

We raden een maat kleiner aan.

Low Top Bianco

De Low Top Bianco heeft geperforeerde inzetstukken aan de zijkant, nieuwe eyelets met witte oogjes en de kenmerkende gedempte hiel. De Low Top Bianco is een klassieker die je met alles kunt combineren.

Ook hier raden we een maat kleiner aan.

Mondo 2.0 Ripple

De Mondo 2.0 Ripple is waarschijnlijk de meest minimalistische sneaker van het merk. Een bovenwerk van nappa en een fundamentele ribbelzool.

We raden een maat kleiner aan.

Low Eva Lane

De laatste sneaker die we je vandaag presenteren, is de Low Eva Lane. De sneaker voor de WMNS heeft een iets hogere zool, waardoor je een paar centimeter langer lijkt.

Ook hier raden we een maat kleiner aan.

Filling Pieces Sizing Chart

Hier hebben we nog de matentabel van het merk. Nu kan er niets misgaan met de perfecte maat.

Dit was het voor onze Filling Pieces Sizing Guide. Als je ook bij andere merken niet helemaal zeker weet welke maat het beste bij je past, linken we je hieronder naar een overzicht van al onze maattabellen. Hopelijk vind je je favoriete sneakers voortaan altijd in de juiste maat!