Skip to content
Newsfeed

Eerste geruchten over Supreme x Nike Clogposite collab

24 mei 2023 08:00
Eerste geruchten over Supreme x Nike Clogposite collab

Het lijkt erop dat Supreme zich op het gebied van de Nike Clogposite zal begeven. Er zijn (nog) geen officiële of gelekte foto’s of concrete details van de Supreme x Nike Clogposite, maar het gerucht gaat dat de release in de zomer van 2024 zal plaatsvinden. Alles wat we tot nu toe weten lees je hieronder!

Wat is de Nike Clogposite?

De Nike Clogposite werd geïntroduceerd in het begin van de jaren 2000. Het silhouet was oorspronkelijk bedoeld voor basketbalspelers om te dragen na een lange dag sporten. De schoen miste alleen ademend vermogen en was daarnaast ook niet licht van gewicht, waardoor de Clogposite minder goed werd ontvangen.

Supreme x Nike Clogposite

Eerdere samenwerkingen tussen Nike en Supreme

Supreme en Nike werken al sinds 2002 samen. In die tijd hebben de twee iconische merken al meer dan dertig sneakers samen uitgebracht. Omdat Supreme oorspronkelijk een skatemerk is, was het niet gek dat de Nike Dunk centraal stond bij de eerste samenwerking.

Maar Supreme is daarnaast ook belangrijk geworden in het herintroduceren van verschillende onbekende of vergeten Nike-modellen. Denk bijvoorbeeld aan collabs als de Air Bakin, Nike Shox, Gato, en de Zoom Air Flight 95.

En het lijkt erop dat de Clogposite de volgende aan de beurt is om een frisse start te maken.

Supreme x Nike Clogposite release informatie

Zoals gezegd zijn er dus nog geen officiële of gelekte foto’s verschenen. Ook is er nog geen concrete release informatie bekend. Wel gaan er verschillende geruchten in de rondte. Zo verwachten fans dat de kleurensamenstelling zwart-wit zal zijn en dat zowel Supreme als Nike branding op de schoen aanwezig zal zijn.

Daarnaast zal, net zoals de eerder uitgebrachte Clogposites, het bovenwerk gemaakt zijn van synthetisch materiaal dat licht en duurzaam is. Omdat de Clogposite is bedoeld om comfort te bieden bij een casual outfit of bij herstel na je training, zal het ook een gedempt voetbed of tussenzool bevatten zoals we van het silhouet gewend zijn. Dit helpt om schokken te absorberen en zorgt voor een comfortabel gevoel onder de voeten.

Verder zal het een minimalistisch ontwerp hebben met een enkele verstelbare band over de voorvoet voor een goede pasvorm. Tot slot wordt verwacht dat je het in een speciale verpakking zult ontvangen.

We verwachten dus dat de Supreme x Nike Clogposite zal releasen in de zomer van 2024. De release zal naar verwachting beschikbaar zijn op Supreme locaties, online en via Nike SNKRS. Zodra we meer informatie hebben, zijn jullie de eerste die het horen. Zorg daarom dat je onze Instagrampagina in de gaten houdt en de Sneakerjagers app gedownload hebt!