Skip to content
Newsfeed

Eerste beelden van de Air Jordan 5 Low ‘Doernbecher’

8 februari 2022 18:00
Eerste beelden van de Air Jordan 5 Low ‘Doernbecher’

De Doernbecher Freestyle collectie van 2022 is nog niet officieel aangekondigd, maar de eerste beelden van een Air Jordan 5 Low zijn verschenen. Deze Air Jordan is erg kleurrijk.

De Doernbecher collectie is ontworpen door kinderen uit het OHSU Doernbecher Children’s Hospital in Oregon. Deze actie is gestart in 2004 en deelde de gedachte dat elk kind de potentie heeft voor bijzondere dingen. Het programma geeft de kinderen de mogelijkheid om hun eigen Nike schoen en kleding te ontwerpen van begin tot eind. De winst van deze collecties worden gedoneerd aan het ziekenhuis zelf.

Deze Air Jordan 5 steelt de aandacht van iedereen. Het bovenwerk is gemaakt van suède en elk element heeft een andere kleur. De basis is blauw met een macaroni print over de toebox en rondom de enkel. Onder het transparante net op het middenpaneel is een oog te zien.

Naast blauw spelen nog veel meer kleuren een rol in het ontwerp. De overlays aan de zijkant zijn bedekt in het oranje, de neus is in het rood en de heeltab is in het lichtgroen. Een deel van de veterogen zijn in het donkergroen. Op de groene heeltab staat ‘TAKE Flight’ in het oranje met zwart. Op de hak is een rode Jumpman te zien met de initialen van Michael Wilson.

Aan de veters zit een macaroni van plastic met druipende kaas. De veters hebben dezelfde kleur als de basis van het bovenwerk. De middenzool is wit met een oranje Air Unit en een rode tussenzool. De buitenzool is lichtblauw en deels transparant.

De Air Jordan 5 Low ‘Doernbecher’ wordt op vrijdag 25 februari officieel aangekondigd. Een releasedatum zal snel volgen. Tot die tijd kunnen we een kijkje nemen naar de eerste beelden van deze sneakers.

Air Jordan 5 Low 'Doernbecher'
Air Jordan 5 Low 'Doernbecher'
Air Jordan 5 Low 'Doernbecher'