Skip to content
Staff Picks

Duik in de wereld van luxury designer sneakers

13 augustus 2023 18:25
Duik in de wereld van luxury designer sneakers

Wij weten al te goed hoe een sneaker je karakter laat blijken. Een sneaker is naast praktisch en comfortabel ook een waar fashion statement. De wereld van high fashion en luxury designer brands zijn hier evenzeer van bewust. Duik in dit artikel in de wereld van luxury designer sneakers.

Vind hier een overzicht met populaire designer sneakers.

Populaire luxury sneakers

Gucci x adidas Gazelle WMNS ‘Green’

Gucci x adidas Gazelle WMNS 'Green' roze achtergrond
adidas

Op 7 april 2023 bracht adidas in samenwerking met Gucci een collectie van maar liefst zes verschillende sneakers. In de capsule zag je twee Gazelle colorways terugkomen, een daar van de hier bovenstaande groene kleurstelling, en een aantal kleurrijke ZX8000 modellen.

Het modemerk is in 1921 opgezet door Guccio Gucci en kan zich nu een bedrijf noemen die rond de $18.1 billioen dollar waard is. Het is dan ook exceptioneel om een sportmerk zoals adidas met Gucci te zien samenwerken. Twee werelden die elkaar kruizen en verrassend goed matchen.

BALENCIAGA GRAFFITI RUNNER SNEAKER

BALENCIAGA GRAFFITI RUNNER SNEAKER aan voeten van model zwarte broek
Balenciaga

Een van de grote namen binnen de wereld van haute couture is Balenciaga. In de rijke geschiedenis van het merk zie je uiteenlopende momenten terugkomen, wat begon als de pionier van high fashion vrouwen mode, groeide uit tot een pionier in spraakmakende sneaker ontwerpen.

Of je er nou fan van bent of niet iedereen kent wel de sokachtige ontwerpen van het Spaanse merk. Toch doet Balenciaga ook mee met de chunky sneaker trend. Druk op de onder staande knop om de prijs van het model te bekijken.

Benieuwd naar meer chunky modellen? Lees hier: Een top 10 chunky sneaker voor 2023

Dior X Air Jordan 1 High ‘Air Dior’

Travis Scott draagt Dior X Air Jordan 1 High 'Air Dior'
Hugo Scott/ Christian Dior

Sinds 1940 maakt Dior een naam voor zichzelf. Anno 2023 staat het merk voor gedurfde, creatieve en feministische ontwerpen. In 2020 maakte Dior zeker een gewaagde keuze, ze werkte namelijk samen met een sneaker community favoriet, de Jordan Brand. Naast de Air Jordan 1 High releasede de twee ook een Low versie en verschillende apparel items.

Dior heeft naast de collab met Jordan vele andere samenwerkingen aangegaan met geliefde namen in onze community. Zo brachten ze bijvoorbeeld in samenwerking met Travis Scott een aantal oogverblindende items uit. Ook KAWS en Stüssy hebben de kans gekregen om een collab te maken met het luxury brand.

Prada Brushed Leather

Prada Brushed Leather aan voeten model met zwarte broek
Prada

Al meer dan honderd jaar verblijd Prada ons met schoenen, kleding en accessoires. Het merk begon met Mario Prada. Mario vond dat vrouwen niet bestemd waren voor de werkvloer, echter toen de eigenaar wilde stoppen met werken wilde zijn zoon het bedrijf niet doorzetten. Wie moest nu de opvolger worden? Die taak werd grappig genoeg doorgegeven aan meneer Prada zijn dochter, Luisa. Luisa runde 20 jaar lang het merk en heeft Prada op het niveau gebracht waar hij nu staat.

Prada staat onder andere bekend om zijn minimalistische designs, dit is goed terug te zien in de Brushed Leather sneaker. De schoen is een mix van sportiviteit met een strak fashionable design.

Balmain Unicorn

Balmain Unicorn aan voeten model met zilveren vloer
Balmain

Voor het geval dat je niet geheel bekend bent met Balmain hier een korte introductie. Balmain is een Frans modehuis dat opgezet is door Pierre Balmain in 1945. Het merk staat volledig in teken van elegantie en luxe. Na het overlijden van de oprichter werd in 2011 Olivier Rousteing benoemd tot creatief directeur, Rousteing blies een frisse wind in het modemerk en zorgde voor een mix van modieuze en moderne elegantie.

Een perfect voorbeeld van een uitvoering van de elementen die Olivier Rousteing probeert te mixen is de Balmain Unicorn. Druk op de onderstaande knop om de prijzen van de sneaker te bekijken.

Louis Vuitton Nike Air Force 1 Low By Virgil Abloh White Green

Louis Vuitton Nike Air Force 1 Low By Virgil Abloh White Green gras ondergrond
Nike

Ook na het overlijden van de legendarische ontwerper Virigil Ablouh leeft zijn werk nog voort. Op 19 juli 2022 dropte maar liefst negen colorways van de Louis Vuitton Nike Air Force 1.

In 2018 werd Virgil creatief directeur bij Louis Vuitton, dit was baanbrekend aangezien hij de eerste persoon van kleur was die deze baan toegewezen kreeg. Om de modeontwerper creative director te maken was een van de beste beslissingen van LV ooit, aangezien zijn werken megasuccesvol en betekenisvol waren. De 9 colorways van de AF1 is een van de bewijsstukken hiervan. Louis Vuitton Nike Air Force 1 Low By Virgil Abloh White Green ademt luxury designer sneakers

Geïnteresseerd in meer werk van Abloh? Lees: De 10 meest iconische werken van Virgil Abloh

Chanel CC Runner

Chanel CC Runner
Chanel

Het luxury brand Chanel is al meer dan een eeuw in de fashion wereld te vinden. Door de eeuw heen blijft Chanel zich vernieuwen en ontwikkelen, daarom is het ook niet vreemd om sneakers in hun collecties te spotten. De grove sneaker past precies in de streetwear fashion van de huidige tijd. De Chanel CC Runner is het levende bewijs dat modieus ook comfortabel kan zijn.

Prada x adidas Superstar

Prada x adidas Superstar drie paartjes achter elkaar
Prada

Naast het feit dat Prada zijn eigen sneaker ontwerpt doen ze dit ook graag in samenwerking met andere merken zoals bijvoorbeeld adidas.

Het uiterlijk van de Superstar sneaker is aardig intact gebleven, afgezien van de extra Prada branding, toch heeft het model wel veranderingen ondergaan tijdens deze samenwerking. De schoen is namelijk gemaakt in de Italiaanse fabrieken van het high fashion modemerk, dit betekent dan ook dat de Prada x adidas Superstar van kwalitatieve materialen is gemaakt. Dus als je nog op zoek bent naar een luxury designer sneaker dan is de Prada Superstar the way to go.

Off White X Nike Dunk Low ‘Pine Green’ – SNKRS DAY Exclusive Access

Off White X Nike Dunk Low 'Pine Green' - SNKRS DAY Exclusive Access bruine achtergrond
End.Clothing

Als je denkt aan een luxury designer sneakers brand dan schiet bij vele liefhebbers het iconische Off-White te binnen. Het merk is opgezet door creatief multi talent Virgil Abloh. IN 2013 richtte Abloh Off-White op en in een korte tijd werd het een wereldsucces.

In 2019 lanceerde Off-White in samenwerking met Nike een Dunk Pack. De sneakers zijn van mijlen ver te herkennen door de karakteristieke elastische draden gedrapeerd over de upper en het klassieke Off-White label.

Wij hopen dat je meer hebt geleerd over de wereld van luxury designer sneakers.

Blijf onze Sneakerjagers Instagram in de gaten houden voor de laatste trends en nieuws in onze community.