Skip to content
Watch

DJ Kace – The Turnover episode 71

15 april 2023 16:00
DJ Kace – The Turnover episode 71

Welkom terug bij een nieuwe aflevering van The Turnover, gehost door DJ Turne en powered by Sneakerjagers. Elke week draait DJ Turne of een speciale gast een set voor ons. Gasten als DJ Deloin, DJ Solange en Shaeef gingen al voor en deze week draait DJ Kace de beste tunes. Met classic hiphop nummers van Tupac, De La Soul en Rakim is dit de beste set voor het weekend.

DJ Kace

DJ Kace is een Keniaanse DJ en gaat onder de bijnaam ‘The African Mzungu’. Kace heeft een brede muzieksmaak en draait genres als Old Skool hiphop, dancehall en reggae. Met al meer dan 10 jaar ervaring, reist DJ Kace de hele wereld over en heeft hij zijn eigen tours in Afrika, Europa en Amerika gehad. Ook in Nederland is de Amsterdam-based DJ vaak te vinden en draait hij op feesten in de Melkweg en in de Bitterzoet.

DJ Kace

Bekend om zijn energie op het podium, heeft DJ Kace gedraaid voor grote evenementen waaronder WAPI, SawaSawa Festival, Diani Beachlife 2012, Studio 80, en Afrovaganza Manchester, om er maar een paar te noemen. Naast live shows heeft DJ Kace ook een groot aantal mixtapes gemaakt. Daarnaast zet hij zijn talenten in op verschillende liefdadigheids- en vrijwilligersevenementen via het initiatief Sarakasi Trust.

Q&A DJ Kace

  1. Wat is je all-time favourite nummer?
    Een heel moeilijke en onmogelijke vraag, maar het eerste nummer dat in mijn hoofd opkomt is Pete Rock & CL Smooth’s T.R.O.Y, dus daar ga ik voor.
  2. Wat is de meest bijzondere plek waar je ooit gedraaid hebt?
    In Kenia heb ik eens in een zwaar beveiligde gevangenis gespeeld voor de gevangenen op een culturele dag die ze hadden kunnen organiseren. Ik denk niet dat ik ooit zoveel energie en vreugde heb gezien op een totaal sobere dansvloer, het was geweldig om daar deel van uit te maken.
  3. Als je voor de rest van je leven nog maar één artiest zo mogen draaien, wie zou je kiezen?
    Vanwege de omvang en diversiteit van zijn oeuvre denk ik dat ik zou gaan voor Kanye West, of zelfs voor wat Bob Marley om de vibes chill te houden.
  4. Wat is je laatst gekochte sneaker?
    All-white Air Force 1’s, keeping it classic.
  5. Wat is je holy sneaker grail?
    De holy grail zou zijn om mee te mogen werken aan een eigen sneakerlijn of limited edition paartje, dat zou geweldig zijn.
  6. Over welke toekomstige sneaker release ben je het meest excited?
    De Air Jordan 1 Retro OG’s zien er allemaal goed uit, net als de Air Jordan 312 ‘Year of the Rabbit’.
  7. Wat is je favourite sneaker om in te draaien?
    Air Jordan 1’s zijn meestal wel mijn favoriet.

Setlist

In de 71e aflevering van The Turnover draait DJ Kace een set met tunes van J. Cole, Mac Miller, 2Pac en A Tribe Called Quest. Een combinatie van relaxte, mellow hiphop nummers met een touch of soul. Bekijk de volledige setlist hieronder.

  1. Lords of the Underground – Chief Rocka
  2. Mac Miller – Nikes on my Feet
  3. Nas & Amy Winehouse – Cherry Wine
  4. A Tribe Called Quest – Electric Relaxation
  5. De La Soul – Oooh ft. Redman
  6. J. Cole – Work Out
  7. Anderson Paak – Come Down
  8. Rakim – Paid in Full
  9. Souls of Mischief – 93 ’til Infinity
  10. AKA – Congratulate
  11. Riky Rick – Stay Shining ft. Cassper Nyovest, Professor, Major league & Ali Keys
  12. 2Pac – Do For Love
  13. Dennis Edwards – Don’t Look Any Further ft. Siedah Garrett

The Turnover afleveringen

Mocht je benieuwd zijn naar de voorgaande afleveringen van The Turnover, neem dan een kijkje op onze Watch-pagina. Hier vind je alle sets van DJ Turne en gasten. Daarnaast kun je de sets ook via de Sneakerjagers Mixcloud-pagina beluisteren.