Skip to content
Staff Picks

Dit zijn de Platform, Plateau en Bold Sneaker Trends voor 2023

22 oktober 2023 08:03
Dit zijn de Platform, Plateau en Bold Sneaker Trends voor 2023

Platform sneakers zijn momenteel on trend! En als we het over ‘platform sneakers’ hebben, hebben we het ook over ‘plateau sneakers’ of ‘bold sneakers’. Dit zijn allemaal termen die hetzelfde betekenen: sneakers met een verhoogde zool. In dit artikel laten we je de platform, plateau en bold sneaker trends van 2023 zien!

Platform, plateau en bold sneaker trends 2023

In het komende overzicht laten we je platform, plateau en bold sneakers zien die allemaal nog verkrijgbaar zijn. Klik gewoon op de afbeeldingen of op het sneakeroverzicht om te zien waar, in welke maat en voor welke prijs de betreffende modellen nog verkrijgbaar zijn.

Nike WMNS Air Force 1 PLT.AF.ORM

Nike

Laten we ons overzicht beginnen met een klassieker – de Nike Air Force. Deze is nu ook verkrijgbaar in de PLT.AF.ORM versie. De kick heeft een elegant gevormde middenzool en een bovenwerk van leer.

Nike WMNS Air Force 1 Platform

DJ9946-105 · Prijs vanaf €68,-

Naar alle aanbieders

Air Jordan 1 Low Elevate WMNS ‘Panda’

Asphaltgold

Deze Air Jordan 1 Elevate heeft een extra hoge plateauzool. In tegenstelling tot de originele AJ1 Low is het bovenwerk gemaakt van glad leer en doet het erg denken aan de super populaire ‘Panda’ kleurstelling.

Air Jordan 1 Low Elevate WMNS 'Panda'

DH7004-109 · Prijs vanaf €77,-

Naar alle aanbieders

adidas Forum Bonega

Footdistrict

De adidas Forum Bonega is een klassieker op het gebied van platform sneakers. Ook deze kick heeft een leren bovenwerk en een memory foam binnenzool, die super comfortabel is. We zien de typische Forum stijl met een hoge zool voor een twist op het ontwerp.

adidas Forum Bonega

GX4414 · Prijs vanaf €51,-

Naar alle aanbieders

adidas WMNS Gazelle Bold

Asphaltgold

De adidas Samba en adidas Campus zijn momenteel een hype. Maar heb je de Gazelle Bold al gezien? Deze kick komt rechtstreeks uit de jaren 60 en is een echte klassieker. Deze versie heeft een driedelige platform middenzool met het iconische adidas Trefoil logo op elk deel. In tegenstelling tot de andere paartjes heeft deze een suède bovenkant.

adidas Gazelle Bold

HQ6912 · Prijs vanaf €76,-

Naar alle aanbieders

adidas Superstar XLG”

adidas

De adidas Superstar is altijd legendarisch geweest, maar deze versie tilt de klassieke sneaker uit de jaren 70 naar een heel nieuw niveau van mode. De proporties zijn getuned en de typische gekartelde 3-Stripes zijn wat meer in de schijnwerpers gezet.

adidas Superstar XLG"

IF9995 · Prijs vanaf €74,-

Naar alle aanbieders

New Balance 5740

43einhalb

Hoewel de originele 574-sneaker bekendstond om zijn subtiele, bijna moeiteloze veelzijdigheid, was het een baanbrekend ontwerp voor zijn tijd. Met de 57/40 wordt dit hybride concept verder verkend, en hij doet dit met een stijlvolle twist, enkele centimeters groter.

New Balance 5740

M5740CBB · Prijs vanaf €79,-

Naar alle aanbieders

VANS Checkerboardboard Old Skool Platform

Vans

De Vans Checkerboard Old Skool Platform combineert de stijl van klassieke Vans skate sneakers met een mooie plateauzool. Met het iconische zwart-witte patroon van Vans in combinatie met de traditionele wafelzool.

VANS Checkerboardboard Old Skool Platform

VN0A3B3UHRK · Prijs vanaf €57,-

Naar alle aanbieders

Vans Knu Stack

Asphaltgold

De Knu Stack is een nieuwer ontwerp van Vans, maar nog steeds een klassieke kick in de stijl van de jaren 90 en nog steeds even modieus in 2023. De sneaker heeft een extra dikke teen, de klassieke Vans Stripe en in sommige ontwerpen ook een hoge, grove zool.

VANS Knu Stack

VN000CP66BT · Prijs vanaf €59,-

Naar alle aanbieders

Chuck Taylor All Star Platform

Converse

Eigenlijk is het de klassieke Chuck Taylor All Star zoals we die kennen, maar dan met een verhoogde zool. Een echte aanrader als je op zoek bent naar een sneaker voor dagelijks gebruik – een klassieker die je gewoon in je sneakercollectie moet hebben.

Chuck Taylor All Star Lift High Top

560845C · Prijs vanaf €58,-

Naar alle aanbieders

Converse Run Star Hike

Converse

Dit silhouet combineert het klassieke in de vorm van het iconische Chuck Taylor model met het futuristische gevoel van een gekartelde rubberen zool. De Converse Run Star Hike is een echte must-have geworden.

Converse Run Star Hike

166799C · Prijs vanaf €48,-

Naar alle aanbieders

PUMA Mayze

PUMA

De PUMA Mayze is een damessneaker en een nogal opvallend en gedurfd model. Dat komt onder andere door de plateauzool, die drie keer dikker is dan normaal en absoluut de aandacht trekt. Perfect om een paar centimeter hoger te worden!

Puma Mayze 'White/Black'

381983-01 · Prijs vanaf €30,-

Naar alle aanbieders

ASICS SportStyle Japan S

43einhalb

We sluiten ons overzicht af met een sneaker van ASICS- de ASICS SportStyle Japan S. Hoewel sommigen van jullie de sneaker misschien nog niet op het oog hadden, is dit ook een absoluut trendmodel voor 2023 met zijn clean stijl.

ASICS SportStyle Japan S PF

1202A426-100 · Prijs vanaf €50,-

Naar alle aanbieders

We hopen dat je een goed overzicht hebt gekregen van een aantal van de populairste platform-, plateau- en bold sneakertrends in 2023. We schrijven trouwens vaak over de nieuwste trends in ons nieuws – dus het is de moeite waard om daar een kijkje te nemen!