Skip to content
Sneaker FAQ

De ultieme Salomon sneakers FAQ

23 december 2023 18:56
De ultieme Salomon sneakers FAQ

Salomon is een vooraanstaand buitensportmerk dat zijn oorsprong kent in het jaar 1947. Het is opgericht door François Salomon in het schilderachtige Annecy, gelegen in de prachtige Alpen van Frankrijk. Salomon heeft een solide reputatie opgebouwd als het gaat om sneakers en geniet wereldwijde erkenning. Vooral vanwege zijn uitstekende assortiment trailrunning schoenen en wandelschoenen en daarnaast zijn wintersportuitrusting, geschikt voor zowel skiën als snowboarden.

Vandaag bespreken we de geschiedenis en evolutie van Salomon en beantwoorden we bovendien de meestgestelde vragen!

De geschiedenis van Salomon

François Salomon begon het bedrijf in een bescheiden werkplaats, waar hij aanvankelijk zaagbladen produceerde. Zijn enige medewerkers waren toentertijd zijn vrouw en zoon, Georges. Het is echter Georges Salomon die het bedrijf tot het wereldwijde buitensportmerk dat het vandaag de dag is leidde.

Zijn toewijding resulteerde in 1957 al in de eerste tekenen van de innovatieve kracht die het bedrijf zou gaan definiëren. Op dat moment ontwikkelden ze een machine die de automatisering van de productie van stalen randen voor ski’s mogelijk maakte. Tegelijkertijd brachten ze een revolutie teweeg in skibindingen, waarbij ze de eerdere standaard van leren bindingen verwierpen en vervingen door kabelbindingen.

Geschiedenis van Salomon

Van ski’s naar schoenen

Nadat Salomon met hun innovatieve bindingstechnologie op de wereldkampioenschappen alpine in Chili, was verschenen, breidde ze hun assortiment in 1979 uit met hun eigen skischoenen en een decennium later introduceerde ze ook hun eigen ski’s.

Niet heel veel later begon Salomon ook wandelschoenen te produceren voor het grote publiek. Daarbij bleef de nadruk liggen op het aanbieden van producten de actieve avonturier. De Gorpcore trend heeft er echter voor gezorgd dat mensen anders zijn gaan denken over de schoenen van Salomon.

Wat begon als een comfortabele en functionele hardloopschoen, is nu uitgegroeid tot de favoriete keuze in streetwear, met onder andere de aandacht van Bella Hadid, Rihanna, Kanye en A$AP Rocky! Zo is de hardloopschoen volledig geïntegreerd in het straatbeeld.

Salomon schoenen

De ultieme Salomon FAQ

Overweeg je om een paar Salomon sneakers toe te voegen aan je garderobe of wil je graag simpelweg meer weten over het merk? Hieronder beantwoorden de meestgestelde vragen over zowel de schoenen van Salomon als het bedrijf zelf!

Vallen Salomon schoenen klein?

Of Salomon sneaker klein uitvallen, is afhankelijk van je voorkeur. Over het algemeen vallen Salomon wandelschoenen true-to-size. Je kunt dan dus je gebruikelijke maat aanhouden. Daarentegen is het zo dat de trailrunningschoenen zoals de XT-6 relatief strak zitten en beetje krap bij de tenen aanvoelen. Daarom kan het verstandig zijn om hier een halve maat groter te nemen.

Waar koop ik Salomon schoenen?

Graag Salomon toevoegen aan je sneakercollectie? Dat kan gemakkelijk via de Sneakerjagers releasekalender! Hier vind je alle beschikbare maten en verkooppunten van de verschillende modellen en colorways van Salomon.

Zijn Salomon schoenen goed?

Door hun voortdurende focus op het leveren van producten voor de actieve avonturier, heeft Salomon een reputatie opgebouwd voor hoogwaardige outdoorschoenen, trailrunning schoenen en duurzame laarzen. De Salomon schoenen zijn dus zeker goed!

Waar worden Salomon gemaakt?

Salomon sneakers worden gemaakt in Azië, maar het merk heeft geen officiële informatie verstrekt over de specifieke locaties van hun productie. Daarnaast heeft Salomon in 2022 een geavanceerde schoenenfabriek geopend in de Franse regio Auvergne-Rhône-Alpes. Hier wordt gebruik gemaakt van geautomatiseerde productiemethoden om het productieproces te versnellen en bovendien de ecologische impact te verminderen. Verder zijn de Amerikaanse activiteiten van Salomon gevestigd in Ogden, Utah.

Wie is de eigenaar van Salomon?

De huidige CEO van Salomon is Franco Fogliato. Salomon is een dochteronderneming van Amer Sports, een Fins sportartikelenbedrijf dat op zijn beurt eigendom is van het Chinese Anta Sports. Het hoofdkantoor van Amer Sports bevindt zich in Helsinki, Finland. Het buitensportbedrijf Salomon werd in 2005 gekocht van adidas voor bijna 500 miljoen dollar. adidas was eigenaar van Salomon van 1997 tot 2005, maar besloot het bedrijf te verkopen toen het zich terugtrok uit de productie van skikleding en -uitrusting.

Zijn Salomon schoenen waterdicht?

Niet alle Salomon-schoenen zijn waterbestendig. De modellen die wel waterbestendig zijn, bevatten vaak het GORE-TEX membraan. GORE-TEX producten bieden drievoudige bescherming tegen weersomstandigheden en bieden optimaal klimaatcomfort: ze zijn waterdicht, winddicht en ademend.

Zijn Salomon sneakers goed om te hiken?

De schoenen van Salomon zijn technisch ontworpen voor trailrunning, maar ze zijn ook bijzonder geschikt voor snelle en lichte hikes. Ze bieden niet alleen uitstekende grip, maar zijn ook voorzien van slijtvaste materialen. Denk bijvoorbeeld aan duurzame folie en stevig mesh, die bestand zijn tegen slijtage en omgevingsinvloeden zoals regen, stof en puin.

Salomon

Hoe strik je Salomon Quicklace sneakers?

Gebruik de veters om de schoen gelijkmatig aan te trekken, terwijl je het vetervakje vrij houdt voor toegang. Trek de veter strak door de ‘sluiting’ richting je voet te schuiven, totdat deze naar wens strak zit. Berg het overtollige veermateriaal en de sluiting op in het zakje op de tong van de schoen.

Hoe stijl ik Salomon sneakers?

Sneakerfans zijn vooral enthousiast over modellen zoals de XT-6, XT-4 en ACS Pro Advanced, die vanwege hun sportieve uitstraling moeiteloos in diverse outfits passen. Deze schoenen kun je bijzonder goed combineren met items zoals cargo broeken, hoodies en sportieve jassen.

Een volledig overzicht van outfitinspiratie voor Salomon sneakers vind je in ons “Hoe style ik Salomon sneakers?” artikel!

Kun je hardlopen in de Salomon XT-6?

Sinds de eerste release is de Salomon XT-6 een favoriete keuze geworden van marathonlopers en trairlunners vanwege zijn lichte gewicht en comfort. Met zijn dynamische en responsieve ontwerp is deze schoen ideaal voor hardlopen op ruig terrein.

Salomon XT-6 'Black'

L41663500 · Prijs vanaf €188,-

Naar alle aanbieders

Salomon XT-4 OG 'Fiery Red'

L47024200 · Prijs vanaf €124,-

Naar alle aanbieders

Hoe maak je Salomon sneakers schoon?

Indien je Salomon schoenen vuil zijn, is het raadzaam om zo snel mogelijk de modder en het vuil te verwijderen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door ze af te spoelen met een buitenkraan of in een beekje. Het is het makkelijkst om de modder te verwijderen terwijl deze nog vers is. Daarnaast kan het helpen om de zolen tegen elkaar te kloppen, waarbij je eerst de hielen en vervolgens de voorkant van de schoenen vasthoudt.

Laat ze dan op kamertemperatuur drogen in een goed geventileerde ruimte. Vermijd direct zonlicht en plaats ze niet in de buurt van overmatige warmtebronnen zoals radiatoren. Het is tot slot absoluut af te raden om een wasmachine, waspoeder of zeep te gebruiken om je hardloopschoenen schoon te maken, omdat dit schade aan de schoenen kan veroorzaken!

Zijn Salomon sneakers de moeite waard?

Salomon is beroemd geworden vanwege zijn streetstyle en utilitaire, functionele outdoor-geïnspireerde uitrusting, wat bekend staat als gorp core. Salomon heeft altijd vastgehouden aan zijn toewijding aan de actieve avonturier en hun duurzame en prestatiegerichte schoenen zijn daarom absoluut de moeite waard!

Bedankt voor je interesse in Salomon sneakers! We hopen dat al je vragen zijn beantwoord en dat je een beter inzicht hebt gekregen in dit Franse merk. Wil je graag meer weten over andere sneakermodellen? Neem dan eens een kijkje bij het volledige Sneaker FAQ-overzicht!