Skip to content
Sneaker FAQ

De ultieme Hi-Tec sneakers FAQ

13 april 2024 10:55
De ultieme Hi-Tec sneakers FAQ

Hoewel het sneakermerk Hi-Tec al ruime tijd bestaat, blijft het verrassend genoeg voor velen een relatief onbekend merk. Wel zien we de laatste tijd een aanzienlijke groei in populariteit. Hiermee ontstaan ook tal van vragen. Daarom duiken we vandaag in de geschiedenis van Hi-Tec sneakers en beantwoorden we de meestgestelde vragen!

Geschiedenis van Hi-Tec

Hi-Tec Frank van Wezel
Hi-Tec

Het begon allemaal in 1974, toen de Nederlander Frank van Wezel het idee had voor een innovatieve squash schoen. Door zijn liefde voor sport had hij namelijk de behoefte voor een licht en comfortabel silhouet. Van Wezel begon zijn avontuur in Engeland, in een dorp genaamd Shoeburyness.

Zijn eerste echte doorbraak was in 1978 met het Sierra model, ’s werelds eerste lichtgewicht wandelschoen. In plaats van het squash court, was deze sportschoen bedoeld voor de bergen. Deze introductie bevestigde ook gelijk de aanwezigheid van Hi-Tec in de Verenigde Staten.

50 jaar verder, heeft Hi-Tec voor elk type terrein wel een schoen ontworpen. Van de straten in de stad tot de bergtoppen.

>>> Lees meer over hoe Hi-Tec uitgroeide tot razend populair sneakermerk <<<

Populaire Hi-Tec sneakers

Hi-Tec sneakers
Hi-Tec

De dames- en herensneakers van Hi-Tec zijn casual en trendy, waardoor ze perfect zijn voor het dagelijks leven. Wat meteen in het oog springt is het sportieve karakter van de schoenen. Daarnaast omarmt het merk neutrale kleuren zoals beige, grijs, wit, crème en zwart. Daardoor kun je de sneakers moeiteloos combineren met elke outfit.

De meest populaire sneakers van dit moment, vind je hieronder:

Hi-Tec Shadow

De Shadow haalt zijn inspiratie uit een geliefde hardloopschoen uit de jaren 80. Wat direct opvalt, is de robuuste zool en het gestroomlijnde bovenwerk.

Hi-Tec Silver Shadow Offwhite Black

K010002-011 · Prijs vanaf €105,-

Naar alle aanbieders

Hi-Tec Shadow RGS

In 2013 werd in samenwerking met Vibram de unieke RollinGaitSystem (RGS) zool ontwikkeld. Deze draagt bij aan het natuurlijk bewegen van de voet. De Shadow RGD combineert daardoor de nieuwste technologieën met duurzame materialen, terwijl het zijn status als klassieker behoudt.

Hi-Tec HTS Shadow RGS | Gardenia / Surf The Web

K010002-134 · Prijs vanaf €160,-

Naar alle aanbieders

Hi-Tec Shadow FS RGS

Een variant van de Shadow, de Shadow FS RSG, maakt het mogelijk om dit fluffy model te dragen in levendige kleuren. Terwijl Shadow sneakers voornamelijk neutrale kleuren omvatten, is het met deze uitvoering ook mogelijk om de sneaker in Lavender Grey, Mountain Spring Sharkskin en Four Leaf Clover te scoren.

Hi-Tec HTS Shadow Fs RGS Lavender Grey

Prijs onbekend

Naar alle aanbieders

De ultieme Hi-Tec FAQ

Nu is het tijd om al je vragen te beantwoorden!

Waar komt Hi-Tec vandaan?

In 1974 werd Hi-Tec Sports opgericht in Shoeburyness, Essex, Engeland, door Frank van Wezel. Later verplaatste het bedrijf zijn hoofdkantoor naar Southend-on-Sea en vervolgens naar Amsterdam. In 1978 werd Hi-Tec Sports USA opgericht in Modesto, Californië, door Duke en Kathy Jones.

Wat zijn Hi-Tec sneakers?

Hi-Tec schoenen staan wereldwijd bekend om hun innovatieve outdoor en sport prestaties, die speciaal zijn ontworpen voor avonturiers, atleten en natuurliefhebbers op elk niveau.

Bestaat Hi-Tec nog steeds?

Ja, het sneakermerk Hi-Tec bestaat nog steeds. In 2024 vierde het merk zijn 50e verjaardag.

Hoe vallen Hi-Tec sneakers?

De sneakers van Hi-Tec vallen iets ruimer uit. Twijfel je tussen twee maten? Dan raden wij aan om de kleinere maat te kiezen.

Is Hi-Tec een goed merk?

Ja, Hi-Tec is een goed merk. Een van de belangrijkste redenen waarom het een goed merk is, is door de comfortabele draagervaring en betaalbaarheid. Ze zijn ontworpen om uitstekende ondersteuning te bieden aan je voeten en zijn vaak voorzien van demping.

Waar kan ik Hi-Tec sneakers kopen?

Hi-Tec schoenen kun je eenvoudig kopen via verschillende retailers, zoals Freshcotton, de Bijenkorf en Baskèts. Gebruik voor een compleet overzicht van verkooppunten de Sneakerjagers zoekmachine!

Hi-Tec HTS Shadow RGS White/Sage Green

006273-011 · Prijs vanaf €70,-

Naar alle aanbieders

Wie is de eigenaar van Hi-Tec?

In 2016 werd Hi-Tec overgenomen door Cherokee Inc., dat later bekend werd als Apex Global Brands.

Hopelijk heb je nieuwe inzichten kunnen opdoen over het merk Hi-Tec en zijn al je vragen beantwoord. Ben je net zo enthousiast als dat wij zijn? Neem dan een kijkje tussen het volledige assortiment sneakers van dit merk!