Skip to content
Newsfeed

Deze sneakers verschenen er tijdens de New York City Marathon 2023

6 november 2023 17:23
Deze sneakers verschenen er tijdens de New York City Marathon 2023

Op 5 november 2023 vond de New York City Marathon 2023 plaats. De 52e editie van de marathon vond plaats in het hartje van New York en wordt gezien als een van de grootste marathon events ter wereld. Tamirat Tola zette een wereldrecord in de adidas Adios Adizero Pro Evo 1 en Hellen Obiri won bij de vrouwen in met de ON-Running Cloudboom Echo 3 aan haar voeten.

New York Marathon 2023

De New York Marathon is een van de Abbott World Marathon Majors. Samen met de steden Chicago, Tokio, Boston, Berlijn en Londen is deze editie een van de bekendste ter wereld. Gedurende het event wordt er een route door New York gelopen van 42,195 kilometer.

adidas Adizero Adios Pro Evo 1
Beeld adidas

De marathon zou de strijd om de beste hardloopschoen tussen modellen als de Nike AlphaFly 3 en de adidas Adios Adizero Pro Evo 1 bepalen.

Recent kwam de adidas Adios Pro Evo 1 in het nieuws, een hardloopschoen waar hardloopster Tigist Assefa het destijds huidige wereldrecord in Berlijn mee verbrak. De sneaker gebruikt het nieuwste LIGHTSTRIKE PRO-Foam. Met een gewicht van slechts 138 gram was de Adios Adizero Pro Evo 1 een van adidas’ vooruitstrevende sneaker.

Kelvin Kiptum 2023 Chicago Marathon
Beeld @nikerunning

Daar tegenover staat de Nike AlphaFly 3, een schoen waarin hardloper Kelvin Kiptum een nieuw wereldrecord rende tijdens de marathon in Chicago. De sneaker gebruikt de innovatieve ZoomX foam technologie in de zool. De foam biedt een ultralichte en responsieve ervaring. In tegenstelling tot de zeer gelimiteerde adidas Adios Pro Evo 1 is de Nike AlphaFly 3 wel gemakkelijk te verkrijgen.

Winnaars New York Marathon 2023

Tamirat Tola
Tamirat Tola in de adidas Adios Adizero Pro Evo 1 l Beeld Derek Call

Hardloper Tamirat Tola uit Ethiopië was de ster van de dag. Tola rende een tijd van 2 uur, 4 minuten en 58 seconden en zette daarmee een nieuw record. De hardloper, die vertegenwoordigd wordt door adidas, rende de afstand in de adidas Adios Adizero Pro Evo 1, tevens het model waarin Tigist Assefa haar record zette.

Hellen Obiri
Winnares Hellen Obiri l Beeld Mike Segar

De winnares van de marathon was Hellen Obiri uit Kenia. Obiri rende een tijd van 2.27.23 en won daarmee haar tweede marathon van het jaar, na haar overwinning in Boston. Obiri was te zien in de Cloudboom Echo 3, een lichte hardloopschoen van merk ON-Running.

Kortom, de adidas Adios Adizero Pro Evo 1 heeft ook deze marathon bewezen dat het model zichzelf blijft overtreffen. Mocht je meer van dit soort nieuwsberichten willen lezen, bekijk dan de Sneakerjagers nieuwspagina.