Skip to content
Upcoming

De nieuwe adidas Adizero Adios PRO 3 breekt records

6 juni 2022 10:07
De nieuwe adidas Adizero Adios PRO 3 breekt records

adidas trapt juni goed af met de onthulling van de nieuwe Adizero Adios Pro 3. Deze elite hardloopschoen is het nieuwste model van de record verbrekende Adizero schoenenlijn.

Met deze nieuwe schoen laat het Duitse sportmerk zien dat ze serieus bezig zijn met de grenzen verleggen en toegewijd zijn aan de prestaties van hardlopers naar een hoger niveau te tillen. De Adizero Adios Pro collectie kreeg de ‘record-breaking’ status nadat de hardloopster Peres Jepchirchir in Praag in 2020 het wereldrecord verbrak van de halve marathon in de Adizero Adios PRO 1.

Het begin van een ‘record-breaking’ lijn

Peres jepchirchir record win
Foto van Reinaldo Coddou H / adidas

De adidas Adizero Adios PRO kreeg de recordbrekende reputatie nadat Peres Jepchirchir in 2020 het wereldrecord verbrak op de 21.1KM in Praag. Met een tijd van 1:05:34 was de Keniaanse langeafstandloopster 37 seconden sneller dan het voormalig wereldrecord uit 2018.

Iets meer dan een maand later verbrak Jepchirchir weer haar eigen wereldrecord op de halve marathon in Gdynia, Polen. In een spannende race met Yalemzerf Yehualaw eindigde ze uiteindelijk met een tijd van 1:05:16, wat 18 seconden sneller was dan haar eerste record.

Peres Jepchirchir heeft ook nog geschiedenis gemaakt door de eerste atleet te zijn door in één jaar olympisch goud én de marathon van New York te winnen, beide keren in de adidas Adizero Adios Pro 2.

Adizero Adios PRO 3

Upper adios pro 2
Upper adios pro 2

De nieuwe adidas Adizero Adios PRO is alweer het derde model in de elite lange-afstand raceschoenen lijn. De schoen bestaat uit vijf belangrijke technische onderdelen. Samen tillen deze de prestaties van een hardloper naar een nieuw niveau.

Als eerst bevat de adidas Adizero Adios PRO 3 ENERGYRODS 2.0. Dit zijn stangen van carbon die zich bevinden in de midsole. Het gebruik van carbon in de zool is een van de nieuwere evoluties in de hardloopwereld. Het carbon zorgt er namelijk voor dat de loper minder energie verspilt tijdens het rennen.

Sole
Sole

Een ander belangrijk onderdeel van een hardloopschoen is de zool. Adizero Adios PRO 3 maakt gebruik van Lightstrike Pro Foam, twee lagen zelfs. Dit stevige schuim zorgt voor voldoende demping en geeft veerkracht bij elke stap. Dit maakt de schoen ideaal voor de halve en de hele marathon.

Onder de schoen vind je een Continental rubber outsole. Dit rubber geeft de schoen extra grip, waardoor de atleten met hoge snelheden door de bochten kunnen rennen.

Verder heeft Adizero Adios PRO 3 heeft ook een vernieuwd bovenwerk. Het materiaal is lichter dan ooit en biedt conform op de lange afstanden. Dit is deels gemaakt van gerecycled materiaal.

Amanal Petros en de Adizero Adios PRO 3

Lange-afstandloper Amanal Petros is ook groot fan van de Adizero Adios PRO 3. Samen met adidas heeft de atleet een kleine video gemaakt waarin hij uitlegt wat hem motiveert om te hardlopen. Over de schoen zegt hij: “Ik voel de snelheid en de trekkracht van het Adizero Adios PRO 3. Ik kijk er naar uit om te kijken hoe ik mijn performance kan verbeteren in deze schoen.”.

De adidas Adizero Adios PRO 3 zal vanaf 23 juni verkrijgbaar zijn via adidas.com. Wil je op de hoogte blijven van de laatste sneaker nieuwtjes. Volg dan Sneakerjagers op instagram.