Skip to content
Staff Picks

De meest comfortabele sneakers om te dragen

10 april 2023 13:50
De meest comfortabele sneakers om te dragen

Tegenwoordig gebruiken we sneakers veel meer dan alleen om door de stad te lopen. Ook dragen we sneakers om naar de sportschool te gaan, te reizen, hard te lopen en naar werk. Dus waarom dan niet investeren in de meest comfortabele sneakers die er te koop zijn?

Daarom zijn wij voor jou op onderzoek gegaan. We hebben vele reviews gelezen, vrienden ondervraagd en eigen ervaringen op een rijtje gezet om je kennis te laten maken met de meest comfortabele sneakertechnologieën!

1. ASICS GEL™

We trappen de lijst af met één van de vele innovaties in ASICS sneakers. Namelijk de GEL™ technologie! Deze technologie zorgt voor demping en minder impact op je spieren en gewrichten. Zo ervaar je zachtere landingen en soepelere overgangen. En waar schuim snel kan beschadigen en lucht snel kan lekken, biedt GEL™ langdurige demping en bescherming voor jouw onderlichaam.

Een bekend model die de GEL™ technologie omvat is bijvoorbeeld de GEL-KAYANO 14 die een nieuwe kijk geeft op de retro hardloopstijl. Of denk aan de futuristische vorm van de GEL-QUANTUM. Andere iconische modellen zijn de GEL-LYTE III en GEL-1090.

ASICS

2. New Balance ENCAP

Gaat je voorkeur uit naar een nieuw paar New Balance? Kijk dan eens naar de schoenen met een ENCAP tussenzooldemping. ENCAP is een kern van zachte demping van EVA (synthetisch schuim wat een rubberachtig effect geeft) in de tussenzool met een stevige rand van duurzaam polyurethaan voor meer ondersteunding de hele dag door.

New Balance combineert daarnaast de ENCAP technologie met geweldige designs. Denk bijvoorbeeld aan de MADE in USA 990v3, 574 en MADE in UK 576. Hierdoor zijn de comfortabele sneakers een teken geworden van kwaliteit en smaak voor zowel fanatieke hardlopers als voor trendsetters.

New Balance schoenen met ENCAP
New Balance

3. Nike React

Van basketbal- tot hardloopschoenen en van golf- tot trainingsschoenen. Je vindt Nike React foam overal! Oorspronkelijk uitgebracht om hardloopgerelateerde blessures te verminderen, omvat het een brede basis voor extra stabiliteit en is het speciaal ontworpen voor een perfecte voetafwikkeling. Dit zorgt voor een uitstekend responsief vermogen en buitengewone zachtheid.

Vanwege het grote succes vinden we het daarom nu ook terug in de stijlvolste sportswearschoenen. Ga bijvoorbeeld iedere uitdaging aan op elk terrein met de Pegasus Trail 4. Of kies voor een opvallende combinatie van kunst en innovatie met de Nike React Vision. Andere bekende modellen zijn de React Infinity 3 (premium) en de Pegasus 39 Shield.

Nike

4. adidas Ultraboost

Of je nu voor een marathon traint of een rondje door het park loopt, met de Ultraboost technologie van adidas haal je het beste uit je dag! De Ultraboost technologie zorgt namelijk voor een lichtgewicht gevoel tijdens het lopen en biedt support en bescherming om jouw prestaties te verbeteren.

Ook graag jouw dag een boost geven? Kijk dan eens naar de talloze uitvoeringen zoals de Ultraboost Light, Ultraboost 1.0 en Ultraboost 22!

Comfortabele adidas Ultraboost sneakers
adidas

5. Salomon Agile Chassis™

Salomon sneakers zijn al langere tijd enorm populair onder hardlopers. De vele technologieën zorgen namelijk voor hoge prestaties voor iedereen, over elke afstand en op elk niveau. Zo zorgt de Agile Chassis™ (ACS) voor stabiliteit en demping en uiterst comfort door de combinatie met de EnergyCell-tussenzool.

Maar niet alleen bij de fanatieke hardlopers, ook op straat zien we ze steeds vaker als fashion statement verschijnen. De strakke designs die we bijvoorbeeld zien bij de XT-6, XT-4 en XT-Wings 2 hebben ervoor gezorgd dat het ook een must-have is geworden voor sneakerheads.

Salomon schoenen met Agile Chassis
Salomon

6. Nike Air

De Nike Air Force, Air Jordan en Air Max zijn niet alleen zo populair geworden door het design, maar ook door het ongekende comfort van Nike Air technologie. Nike Air bestaat uit samengeperste lucht in een stevig maar flexibel omhulsel dat het lichaam de hele dag door beschermt. Zo biedt het een licht, schokdempend en krachtig gevoel.

Nike Air vinden we terug in iconische sportswearmodellen zoals de Air Force, Air Jordan en Air Max, maar ook in basketbal-, training- en hardloopschoenen.

Nike

7. HOKA CMEVA

Met CMEVA technologie van HOKA ervaar je non-stop comfort. De gemodelleerde compressie zorgt voor maximale demping en is ontworpen voor een actieve, responsieve ervaring waar je dagelijkse en trainingservaringen alleen maar beter van worden.

De CMEVA technologie zien we terug in verschillende comfortabele sneakers die bekend staan om hun stevige en esthetieken silhouetten. Je vindt het bijvoorbeeld in de verschillende Clifton, Transport, Kawana en Bondi modellen.

Comfortabele HOKA sneakers met CMEVA
HOKA

8. New Balance Fresh Foam

Met Fresh Foam biedt New Balance een revolutionaire materiaaluitvinding die voetstappen met een hoge impact opvangt en dempt. De Fresh Foam technologie bestaat uit 3D motion capture drukmetingen en data over krachtuitoefeningen van echte atleten. Hierdoor kan New Balance ultieme zachtheid bieden, zodat je elke uitdaging aankunt, zowel op wegen, loopbanen als speelvelden.

Fresh Foam vinden we onder andere terug in bekende sneakermodellen zoals de 880v13, 1080v12, More v4 en 860v13!

New Balance schoenen met Fresh Foam
New Balance

9. adidas Cloudfoam

Graag lopen alsof je over de clouds zweeft? Dat kan met de Cloudfoam adidas sneakers! Met de Cloudfoam technologie van adidas ervaar je namelijk lichtgewicht demping bij ieder stap die je zet. Hierdoor houd je bovendien een energiek gevoel de hele dag door.

Je ervaart de comfort van Cloudfoam in sportieve schoenen zoals de Galaxy 6 en Runfalcon 3, maar ook in sneakers zoals de Advantage en Grand Court Alpha.

adidas schoenen met Cloudfoam
adidas

10. Under Armour AU HOVR

Ga tot het uiterste met zachte, veerkrachtige AU HOVR™-demping van Under Armour! De laatste technologie uit deze lijst houd je benen langer fris, dankzij de stevige pasvorm, ondersteunende basis en zachte AU HOVR-demping. Zo zul je altijd harder en verder kunnen lopen dan de rest!

AU HOVR vinden we terug in iconische Machina 3, Sonic 6 en Infinite 5 modellen van Under Armour!

Under Armour

Dus ben je op zoek naar de meest comfortabele sneakers, dan zijn er zeker genoeg innovaties en technologieën om uit te kiezen. We hopen dat deze lijst je zal helpen bij het maken van de juiste keuze en dat je de perfecte comfortabele sneaker zult vinden voor jouw behoeften!

Ook graag op de hoogte blijven van opkomende sneaker releases van alle genoemde merken? Dat kan met onze releasekalender! Zo ben je altijd als eerste op de hoogte van de laatste sneaker nieuwtjes.