Skip to content
Staff Picks

De leukste sneakers geïnspireerd op stripverhalen

20 mei 2023 15:00
De leukste sneakers geïnspireerd op stripverhalen
Notice: Wij ontvangen een commissie wanneer je iets koopt via deze link. Dit heeft geen invloed op de prijs die je betaalt.

De release van de Spider-Man x Air Jordan 1 Retro High OG ‘Across the Spider-Verse’ heeft de harten van vele sneaker- en stripfans sneller doen kloppen. Om deze langverwachte release te vieren nemen we je mee in de wereld van op stripverhalen geïnspireerde sneakers. Ook delen we de beste ontwerpen die je niet mag missen!

Nike Air Jordan 1 Retro High ‘Spider-Man Origin Story’

De Air Jordan 1 ‘Across the Spider-Verse’ is niet de eerste AJ1 High die gebaseerd is op de reeks stripverhalen van Spider-Man. In 2018 was het namelijk al de beurt aan de Air Jordan 1 Retro High Spider-Man Origin Story.

Net zoals de Across the Spider-Verse en het paar Jordans in de film over Miles Morales, was deze sneaker een variatie op de klassieke Chicago kleurencombinatie. Dit ontwerp kwam met een ijsachtig doorzichtige rubberen zool en een subtiel patroon met reflecterende stippen op de rode overlays van de schoen.

Nike Air Jordan 1 Retro High 'Spider-Man Origin Story'
Nike
Nike Air Jordan 1 Retro High 'Spider-Man Origin Story'

Isaiah Scott x Nike Air Jordan 4 Retro Doernbecher

De Nike Air Jordan 4 Retro Doernbecher is samen met Isaiah Scott ontworpen, een patiënt in het Doernbecher Children’s Hospital. Het ontwerp wordt in eerste instantie gekenmerkt door een bovenwerk van zwart nubuck, verfraaid met opvallende pijlmotieven.

Een ander bijzonder detail op de Air Jordan 4 is het Superman-logo op de tong! Daarnaast sieren opvallende groene en blauwe accenten het logo, de eyestay en de tussenzool. Ook vind je een silhouet van Isaiah’s gezicht op de hiel.

Isaiah Scott x Nike Air Jordan 4 Retro Doernbecher
StockX
Isaiah Scott x Nike Air Jordan 4 Retro Doernbecher Super-Man logo

Vintage 1989 Converse Chuck Taylor Joker vs. Batman

Deze Vintage 1989 Batman Converse DC Chuck Taylor High Top is een eerbetoon aan de iconische Batman-film uit 1989. Deze Converse schoen neemt je mee terug in de tijd met het retro esthetiek en klassieke ontwerp. Zo is het bovenwerk van canvas gedetailleerd met het kenmerkende Batman-logo. Daarnaast heeft het een kleurenpalet dat perfect past bij de duistere sfeer van Gotham City. Voor fans van Batman en sneakers dus een must-have item die zowel stijl als nostalgie combineert!

Vintage 1989 Converse Chuck Taylor Joker vs. Batman
eBay
Vintage 1989 Converse Chuck Taylor Joker versus Batman

Nike SB Dunk High ‘Iron man’

De Nike SB Dunk High ‘Iron Man’ is een op stripverhaal gebaseerde sneaker die zijn inspiratie heeft gehaald uit het gepantserde pak van de Marvel-superheld. Deze release is voorzien van Team Red en bordeauxrode premium suède panelen die doen denken aan het iconische kostuum. Dit wordt versterkt door de zwarte leren Swoosh, de veters en de tussenzool. Deze contrasteren bovendien opvallend met het gele accent op de Swoosh-onderlaag, de voering en de buitenzool.

Nike SB Dunk High 'Iron man'
StockX
Nike SB Dunk High 'Iron man'

A Bathing Ape Bape Sta Marvel Comics

A Bathing Ape heeft met hun Bape Sta collectie vele eerbetonen uitgebracht aan verschillende helden uit de Marvel-stripwereld. Enkele van de meest iconische releases hebben de personages de Hulk, Iron Man en Spider-Man als inspiratiebron.

De A Bathing Ape Bape Sta Low Marvel Comics Hulk komt bijvoorbeeld met groene tinten die de kracht en intensiteit van de Hulk weerspiegelen. Daarnaast is de A Bathing Ape Bape Sta Low Marvel Comics Iron Man ontworpen met rode en gouden accenten die verwijzen naar het iconische harnas van Iron Man. Of de A Bathing Ape Bape Sta Low Marvel Comics Spider-Man die is voorzien van het herkenbare rood en blauw, geïnspireerd op het iconische kostuum van Spider-Man.

Met deze ontwerpen combineren deze op stripverhalen geïnspireerde sneakers de stijlvolle esthetiek van A Bathing Ape met de geliefde superhelden van Marvel.

A Bathing Ape Bape Sta Low Marvel Comics Hulk
StockX
A Bathing Ape Bape Sta Low Marvel Comics Iron Man
A Bathing Ape Bape Sta Low Marvel Comics Spider-Man

Nike Dunk Low Silver Surfer

De Nike Dunk Low Silver Surfer is een sneaker die de kracht en glans van de legendarische stripfiguur Silver Surfer weerspiegelt. Zo bestaat het bovenwerk uit metallic zilver leer, wat wordt gecontrasteerd door zwarte accenten op de veters, de Swoosh en de voering. Hiermee is de Dunk Low Silver Surfer een tijdloze klassieker die sneakerheads en stripfanaten in euforie brengt met zijn unieke combinatie van elegantie en trendy uitstraling.

Nike Dunk Low Silver Surfer

Nike Fantastic Four Pack

De Nike ‘Fantastic Four’ Pack omvatte vier verschillende modellen die elk een van de helden van het beroemde superheldenteam van Marvel Comics vertegenwoordigden. De Air Force 1 Low vertegenwoordigde Invisible Woman, de Dunk High stond symbool voor The Thing, en de Air Max 95 was een eerbetoon aan Human Torch.

De Nike ‘Fantastic Four’ Pack onderscheidde zich niet alleen door de kleur. Maar ook door de gebruikte materialen voor elke schoen. Zo maakte het twee paar Air Force 1 Low ‘Invisible Women’ gebruik van een transparant bovenwerk, terwijl de Dunk High een materiaal gebruikte dat een rotsachtige textuur imiteerde. Tot slot glansde de Air Max 95 met lakleer om vurige vlammen uit te stralen. Hierdoor kregen alle schoenen in het pack een unieke uitstraling. Ook voegden ze een extra dimensie toe aan de visuele aantrekkingskracht.

Nike Air Force 1 Low Fantastic 4 Invisible Woman
StockX
Nike Dunk High Fantastic Four Thing
Nike Air Force 1 Low Fantastic 4 Invisible Woman (Women's)
Nike Air Max 95 Fantastic Four Human Torch

Dit waren enkele van de meeste iconische sneakers geïnspireerd op stripverhalen. Meer over de meest bekende sneakers lezen? Bekijk dan onze Sneakerjagers nieuwspagina!