Skip to content
Newsfeed

De eerste adidas YEEZY restocks voor 2023

17 mei 2023 15:33
De eerste adidas YEEZY restocks voor 2023

Na de breuk met Ye in 2022, kondigde adidas vorige week aan dat ze de resterende YEEZY sneakers zullen restocken in 2023. Het was lang de vraag wat ze met de overgebleven sneakers zouden doen, maar nu lijkt het erop dat we de eerste YEEZY sneakers in 2023 kunnen verwachten bij adidas.

Het jaar 2022 was een turbulent jaar voor adidas. Nadat rapper Ye, ook wel bekend als Kanye West, antisemitische uitingen op social media plaatste, stopte adidas de langdurige YEEZY samenwerking. De samenwerking bracht sinds de oprichting in 2014 veel geld in het laatje van zowel adidas als Ye.

Het einde van de samenwerking had grote financiële gevolgen voor adidas. Na de breuk was er ook een grote voorraad aan unreleased YEEZY’s met een marktwaarde van maar liefst 1,3 miljard dollar. De optie om deze voorraad te verbranden, was voor adidas niet de juiste oplossing. Na lang gediscussieerd te hebben, brengen adidas en Ye de overgebleven sneakers toch uit onder de naam YEEZY.

De eerste sneakers die zullen terugkeren bij adidas, zijn de YEEZY 350 BOOST V2 ‘Zebra’ en de YEEZY 500 ‘Utility Black’. De ‘Zebra’ is een van Ye’s bekendste colorways en combineert de kleuren wit en zwart. De sock-like upper komt met rode details en wordt ondersteund door de BOOST-zool.

De YEEZY 500 ‘Utility Black’ heeft een all-black colorway. Het chunky silhouet komt met suède elementen en heeft een golvende middenzool. Een deel van de opbrengst gaat naar het goede doel gaf CEO Bjørn Gulden in een statement aan.

De restocks van de twee sneakers heeft nog geen officiële datum. Op de site van adidas.uk zijn de YEEZY 350 BOOST V2 ‘Zebra’ en de YEEZY 500 ‘Utility Black’ al te zien. Houd onze releasekalender in de gaten voor de laatste updates.