Skip to content
Newsfeed

De CLOT x Nike Cork Dunk moedigt zelfexpressie aan

14 juni 2023 17:36
De CLOT x Nike Cork Dunk moedigt zelfexpressie aan

CLOT viert in 2023 zijn 20-jarige bestaan en doet dit met een wel erg unieke release. In samenwerking met Nike, komt het streetwear merk met een Nike Cork Dunk die zelfexpressie aanmoedigen. Zo kunnen de sneakers gecustomized worden aan de hand van verschillende Swooshes. De collab dropt op 23 juni 2023.

CLOT en Nike zijn geen onbekenden van elkaar. De twee namen hebben in het verleden al eerder samengewerkt en kwamen vorig jaar nog met de CLOT x Nike Dunk High Flux ‘Metallic Silver’. CLOT werd in 2003 opgericht door Edison Chen en Kevin Poon. De designs van CLOT hebben een moderne uitstraling en halen inspiratie uit de streetwear scene.

Om het 20-jarige bestaan van het merk te vieren, komen CLOT en Nike met de Cork Dunk. De sneaker is gemaakt van kurk en heeft aanpasbare details. De sneaker komt met meerdere Swooshes die je kunt verwisselen. Op de hiel verschijnen details die hinten naar het merk CLOT.

De leren overlays op het bovenwerk geven de sneaker een chique look. De Swooshes komen in een rode variant, een gouden variant en eentje met slangenmotief. Op de tong is het Nike logo geplaatst. Onder de flap op de hiel verschijnen de jaartallen ‘2003’ en ‘2023’, een kenmerkend element voor de collab.

De CLOT x Nike Cork Dunk dropt op 23 juni 2023. Bekijk de officiële beelden van de sneaker hieronder en mis de release niet. Houd onze releasekalender in de gaten voor de laatste updates.

CLOT x Nike Cork Dunk
CLOT x Nike Cork Dunk
CLOT x Nike Cork Dunk
CLOT x Nike Cork Dunk
CLOT x Nike Cork Dunk
CLOT x Nike Cork Dunk