Skip to content
Newsfeed

De Air Jordan 1 Low krijgt een ‘Sashiko’ make-over

12 mei 2023 17:09
De Air Jordan 1 Low krijgt een ‘Sashiko’ make-over

Sashiko is door de jaren heen een kenmerkend begrip geworden binnen Nike. Het woord hashiko betekent ‘kleine steekjes’ en verwijst naar een traditioneel borduurtechniek uit het noorden van Japan. Deze techniek maakt gebruik van eenvoudige doorlopende steken die samen traditionele Japanse geometrische patronen vormen. Nike heeft deze traditionele Japanse techniek gebruikt voor verschillende ontwerpen. Nu is de Air Jordan 1 Low aan de beurt om te schitteren met sashiko-details.

Het ontwerp van de Air Jordan 1 Low ‘Sashiko’, is een mooie combinatie tussen de Japanse tradities en de moderne sneakerstijl. De verouderde bruine midsole vormt de basis voor het opvallende bovenwerk van distressed denim. Het gestikte Japanse patroon is te zien op het denim in een witte kleur, wat de schoen een unieke uitstraling geeft.

De witte canvas onderlaag staat in contrast met de overlays, wat zorgt voor een frisse en zomerse esthetiek. De Swoosh heeft een zwarte kleur gekregen, terwijl ‘Sail’ veters en een beige kraag de algehele look compleet maken. Als kers op de taart voegen de kurken inlegzolen een speels element toe.

Hoewel er op dit moment nog weinig details bekend zijn over de release van de Air Jordan 1 Low ‘Sashiko’, kunnen we hieronder alvast kijken naar de eerste beelden. Blijf de Sneakerjagers nieuwspagina in de gaten houden voor de laatste updates.

Air Jordan 1 Low “Sashiko”
Air Jordan 1 Low “Sashiko”
Air Jordan 1 Low “Sashiko”
Air Jordan 1 Low “Sashiko”
Air Jordan 1 Low “Sashiko”