Skip to content
Upcoming

Craig Green en adidas onthullen CG SQUASH POLTA AKH

24 juli 2022 10:08
Craig Green en adidas onthullen CG SQUASH POLTA AKH

De Britse modeontwerper Craig Green en adidas Originals zijn opnieuw samengekomen. Het duo heeft inmiddels een uitgebreid portfolio, binnenkort zal hier nog een silhouet aan worden toegevoegd, de CG SQUAH POLTA AKH. De sneaker debuteerde voor het eerst tijdens de FW22 catwalk show van de modeontwerper. De Craig Green x adidas Originals CG SQUASH POLTA AKH zal te koop zijn op woensdag 27 juli 2022 om 10.00 uur in de adidas CONFIRMED-app.

Craig Green

Craig Green is een Britse modeontwerper. Na het behalen van zijn Fashion Master in 2012, heeft hij zijn eigen modelabel opgericht. In 2013 presenteerde hij zijn eerste zijn eerste collectie, die niet meteen bij iedereen in de smaak viel. Craig liet zich niet stoppen en debuteerde in 2014 met zijn eerste solo catwalkshow.

Craig Green
Craig Green | Foto van Craig Green

Zijn ontwerpen waren te bewonderen bij grote tentoonstellingen. Denk hierbij aan ‘China: Through the Looking Glass’ van het Metropolitan Museum of Art in 2015 en ‘HEAVENLY BODIES: Fashion and the Catholic imagination’ in 2018.

Craig Green
Spring/Summer 2018 collectie | Foto van Craig Green

Inmiddels heeft hij een unieke positie verworven tussen de meest innovatieve talenten uit Londen en blijft Craig met zijn ontwerpen wereldwijd succes behalen.

Craig Green x adidas Originals

Het is niet de eerste keer dat deze twee merken met elkaar hebben samengewerkt. De eerste drop in januari 2020 was een collectie van twee modellen, de CG Kontuur I en CG Kontuur II. Kort daarna in november 2020 volgde al een tweede collectie. Inmiddels heeft het duo meerdere sneakers op hun naam staan.

CG Kontuur I en CG Kontuur II
CG Kontuur I en CG Kontuur II | Foto van adidas

Green zegt over de collab: ‘There’s so much you can do with sneakers that you can’t do with clothing. It’s exciting to think of all we can create in this collaborative project with adidas Originals.’

CG SQUASH POLTA AKH

Wat opvalt aan het nieuwe silhouet zijn de speelse kleuren die zijn gebruikt. Maar dit is niet het meest opvallende detail, dat is namelijk de constructie van het bovenwerk. De basis bevat een transparante structuur, die kwetsbaarheid en acceptatie symboliseert.

CG SQUASH POLTA AKH

Het opnieuw ontworpen Made-in-Taiwan Squash model uit 1988 bevat een nylon bovenwerk met ‘Sesame’-panelen en ‘Bold Green’-strepen. Als laatste is de kleur ‘Cream White’ aangebracht op de binnenvoering en heel.

CG SQUASH POLTA AKH

De grijze suède overlays rond de toebox en heel, contrasteren door de kleur goed met de basis. De branding van Craig Green is te zien op de lateral heel en de naam van het model is gedrukt op de gehele neus en zijkanten.

CG SQUASH POLTA AKH

Als je een paartje wilt aanschaffen, zit dan klaar met je telefoon op woensdag 27 juli 2022 om 10.00 uur ’s ochtends. Op exact dit tijdstip zal de Craig Green x adidas Originals CG SQUASH POLTA AKH gaan releasen in de adidas CONFIRMED-app. Het paartje kost €220,-.

Benieuwd naar meer aankomende releases? Bekijk dan onze release kalender in de Sneakerjagers-app.